Jak na obnovení Windows 8 a 8.1 do továrního nastavení

2. 10. 2014 | 21

Vzhledem k tomu, že se množí dotazy, si v dnešním článku v rychlosti prakticky ukážeme, jak obnovit notebook, počítač či tablet s Windows 8 nebo 8.1 do továrního nastavení, tedy do stavu, v jakém jste jej zakoupili.

Upozornění: Následující postup samozřejmě platí pouze pro zařízení, na kterých byl Windows 8 či 8.1 nainstalovaný již z výroby.

Postup obnovení do továrního nastavení

Obnova do továrního nastavení znamená kompletní přemazání pevného disku, odstraněna budou tedy uživatelská data, aplikace, Windows, prostě vše. Následně se disk obnoví do stavu, v jakém přišel z výroby, patřičně budou také rozděleny diskové oddíly (např. u zařízení Think najdete jeden viditelný oddíl C: a další skryté pro operační systém či tovární obnovu; u zařízení Idea najdete typicky disk C: s operačním systémem, disk D: s výchozím úložištěm instalace ovladačů a několika skrytými systémovými oddíly a oddílem s tovární zálohou).

  1. Zapněte zařízení a nastartujte do Windows.
  2. Zobrazte nabídku Charm (buď najetím kurzorem myši do pravého rohu, nebo kombinací Win+C).
  3. Vyberte Nastavení.
    charm
  4. Vyberte poslední možnost Změnit nastavení počítače.
    zmenit-nastaveni-pocitace
  5. Vyberte poslední možnost Aktualizace a obnovení.
    nastaveni
  6. Vyberte možnost Obnovení.
    aktualizace-a-obnoveni
  7. Zvolte Úplné smazání a přeinstalace Windows.

Následně budete ještě dotázáni, zda smazat jen uživatelská, nebo všechna data. Zvolte všechna data. Poté se zařízení restartuje a započne obnova, která může trvat až několik hodin, doporučuji mít zařízení připojené k externímu napájení.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky