lenovo-ces-2020-las-vegas

Lenovo z veletrhu CES rozhodně nejede s prázdnou!

21. 1. 2020 | 0

Je pár dní po ukončení veletrhu spotřební elektroniky, CES, v Las Vegas a přinášíme vám krátký souhrn toho, jaké produkty si odváží ocenění odborné veřejnosti z této každoroční akce.

Veletrh CES

CES logo

Veletrh pořádaný každoročně již od roku 1967 v Las Vegas je největší na světě a každoročně jsou na něm představeny ty nejpokročilejší novinky ze světa spotřební elektroniky. V minulosti zde byly představeny produkty, které jsou dnes absolutně běžnou součástí života většiny z nás. Každoročně přitahuje veletrh velkou pozornost nejen odborníků, ale také široké komunity, která se o elektroniku alespoň okrajově zajímá.

Od svého založení veletrh probíhá v Nevadě, v Las Vegas. Velmi lukrativní město, s největšími hotely a kasíny světa, kam se za akcí tohoto typu může stáhnout na krátkou dobu velké množství zájemců, novinářů a samozřejmě těch nejdůležitějších – jednotlivých vystavovatelů. Sortiment novinek je obrovský, od smartphonů až po létající taxi.

Lenovo na CES

I letos vyslalo Lenovo na tuto akci své zástupce a odvezlo mnoho cen. Počítadlo získaných cen se zastavilo na těžko uvěřitelném čísle 89, což je pro Lenovo samozřejmě velký úspěch. Není proč se zdržovat, zde je seznam oceněných produktů a výpis získaných cen.

Absolutní špičkou portfolia firmy Lenovo se staly notebooky.

ThinkPad X1 Fold

V poslední době se zejména trh mobilních telefonů začal předhánět v tom, kdo vytvoří a vypustí do prodeje telefon s ohebným displejem. Jak to tak vypadá, toto téma ve světě smartphonů (zvláště po nepovedených a odkládaných prvních pokusech) lehce uvadá. Má tato technologie budoucnost u notebooků? Uvidíme za pár let. Notebook Lenovo ThikPad X1 Fold představený v květnu 2019 vzbudil největší ohlas a posbíral nejvíce cen v rámci produktů značky Lenovo. Bližší informace najdete v tomto článku.

Další notebooky

Další velice kladné ohlasy získala trojice notebooků. Dva z nich především za vysoký výkon: Thikpad X1 Carbon a Lenovo Ducati 5. První z nich, velmi oceňovaný X1 Carbon, dostal ceny převážně za svůj velmi výkonný hardware, druhý jmenovaný, který je z limitované edice, zaujal i svým vzhledem.

Co se týče praktičnosti, oceněny byly dva Chromebooky Lenovo, konkrétně Chromebook Flex 5 a Lenovo IdeaPad Duet Chromebook. Stroje se umístily v kategoriích pro zařízení s operačním systémem Chrome OS. Druhý jmenovaný je využitelný jako tablet s přípojnou klávesnicí, oba jsou dotykové.

Oceněny byly i další notebooky.

Boost Station

Za zmínku stojí určitě taky Lenovo Legion Boost Station. První externí grafický karta která podpořila vydání Legionu Y740S, tenčí verzi klasické Y740 s pouze integrovanou grafickou kartou. S možností nakonfigurovat si, jaká grafická karta v této stanici bude, přináší zaprvé skvělý výkon a oceněný byl v kategorii, která se zaměřuje na tvorbu videí.

A další!

Vypisovat celý seznam ocenění jistě nemá smyl, oceněny byly mobilní telefony, monitor, serverové technologie a například i chytrý rámeček pro fotky, kompletní výpis ocenění a oceněných produktu naleznete zde:

Ocenční Lenovo na CES 2020

Ocenční Lenovo na CES 2020

My jen doufáme, že v tomto případě neplatí ono klasické „co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas“, protože by to byla rozhodně škoda. Ale Lenovo oznámilo dostupnost všech představených produktů, takže se asi nemusíme bát.

Které novinky Lenovem představené na CES 2020 se líbily vám? Podělte se s námi v komentářích pod článkem!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky