smart-connect-1024x683-1

MWC 2014: Zařízení od Lenova a Motoroly doznají vylepšení

16. 3. 2024 | 0

CES 2024 byl v podání Lenova o přívalu nových produktů. Na MWC 2024 se na ně sice v žádném případě nezapomnělo, hodně se ale týká ekosystému a služeb kolem nich. Lenovo a Motorola společně dovedou pokrýt skoro jakoukoli kategorii spotřební elektroniky, a tak je záhodno zařízení navzájem co nejvíce propojovat. Přesně k tomu má sloužit nové řešení Smart Connect.

Díky funkci Cross Control můžete používat jednu klávesnici a myš pro pohyb kurzorem napříč počítačem, tabletem i smartphonem. Toto ještě vylepší Share Hub, tedy centrum, skrze které lze snadno přesouvat různé soubory mezi všemi připojenými zařízeními, ať už běží na Windows, anebo Androidu. Odlehčíte tím i úložišti.

Všichni nejspíš víme, jak umí pocuchat nervy situace, kdy dorazí nedejbože vícero zpráv a oznámení, pro jistotu jak na mobil, tak na PC. Právě na tohle se zaměřuje Notification Sync. Osobně jsem na tuhle funkci zvědavý. Propojení s Windows sice znamenalo velký posun v oblasti synchronizace, ne vždy ale funguje 100%.

smart-connect-1024x683-1

Hodit se bude i Swipe to Stream. Díky této funkci jednoduše přesunete video z tabletu na PC nebo přehrajete zbývající část podcastu místo mobilu na jiném zařízení. Smart Clipboard zase zjednoduší kopírování textu, takže nebudete muset třeba posílat zprávy či fotky sami sobě.

Potěší také funkce Instant Hotspot, kdy při vytvoření hotspotu z vašeho telefonu nebude potřeba zadávat na ostatních připojených zařízeních heslo. Za zmínku stojí možnost přetvořit čelní kameru mobilu ve webkameru. Videokonference rovněž snadno přesunete třeba na televizi.

Lenovo Smart Connect bude prostřednictvím Microsoft Store k dispozici pro PC s operačním systémem Windows 10 a novějším, pro vybrané mobilní telefony a tablety s Androidem skrze Google Play Store.

Skvělá zpráva se týká odolnosti. Motorola totiž ohlásila, že všechny modely pro rok 2024 budou vybaveny proslulým tvrzeným sklem Gorilla Glass od společnosti Corning Incorporated.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky