Lenovo-Ducati-5 Covers

CES 2020: Zařízení pro kreativce a fanoušky Ducati

8. 1. 2020 | 0

V další části našeho souhrnu veletrhu CES 2020, kde Lenovo představilo řadu nových produktů, se zaměříme na zařízení pro tvůrce (kreativce) a speciální notebook v barvách Ducati.

Další články o veletrhu CES 2020 můžete sledovat zde.

Lenovo vzalo, jak už má v posledních letech zvykem, veletrh CES, který se tradičně koná v Las Vegas, opravdu útokem. Představilo zde totiž opět řadu nových produktů, které budeme očekávat v průběhu letošního roku 2020. Po včerejší náloži pracovních zařízení a řešení dnes stočíme svůj pohled na trochu jinou skupinu – zařízení pro tvořivce, ale nezapomeneme zmínit také jeden speciální notebook pramenící ze spolupráce Lenova s Ducati.

Řada „Creator“: pro nadšené tvůrce

CES 2020 se stal místem, kde Lenovo představilo novou řadu zařízení „Creator“. Teď mi, prosím, odpusťte, ale budu muset být trochu nekritický, protože si mě řada získala svou argumentací a „příběhem“, který kolem ní marketingové oddělení Lenova napsalo, ani nemluvě o speciální barvě, která mi učarovala (a nemusíte mi říkat, že je to laciné a taky hned na všechno skočím)! Lenovo totiž argumentuje velkou pravdou, o které všichni víme, ale zároveň ji všichni ignorují – po světe chodí spousta lidí, kteří jsou zapálení do digitální tvorby (ať už je to psaní, úprava fotek, tvorba vlastní grafiky, střih videa…), ale věnují se jí jen pokoutně, mají ji buď jako koníček, nebo se ji teprve učí. A sami dobře znáte, že takoví lidé si nepůjdou koupit pracovní stanici za cenu ojetého BMW. Naopak si koupí úplně běžný počítač či notebook a budou tvořit.

Lenovo si ale řeklo, že by se tomu dalo trochu pomoct – vytvořili tak zmíněnou řadu „Creator“, v níž najdeme notebooky, stolní počítače nebo monitory, které v principu vychází z běžných modelů, přidávají ale tu a tam dotek na správných místech, zároveň jsou (skoro všechny) dostupné v unikátní mechové barvě (tmavá zelená), která se z fotek a renderů zdá přímo úžasná – těším se na živé setkání!

Prvním „tvořičem“ je prémiový notebook Lenovo Yoga Creator 7, který představuje mírně upravenou 15″ Yogu S – jedná se tak o elegantní, tenký (16,4 mm) a lehký (1,9 kg) notebook s kovovém provedení, mezi jehož silné stránky patří (vedle mé oblíbené tmavě zelené, mechové barvy) nejnovější procesory Intel Core desáté generace, přepínač výkonnostních režimů Lenovo Q-Control včetně inteligentního řízení chlazení, kvalitní reproduktory s rozšířením Dolby Atmos, výkonné grafiky nVIDIA GeForce RTX (s ovladači Studio), čtečka otisků prstů a IR kamera pro rozpoznávání obličeje, podpora WiFi 6 nebo až 13hodinová výdrž na baterii. Největší „peckou“ je ale 15,6″ Full HD displej se 100% pokrytím sRGB a certifikací pro řadu tvůrčích aplikací.

Další v řadě je Lenovo IdeaPad Creator 5, což je 15″ notebook už klasičtějšího vzezření (2,2 kg) a umírněnější ceny, který nápadně připomíná herní řadu Legion. Opět k dostání v úžasné zelené barvě, s nejnovějšími procesory Intel Core desáté generace a řadou dalších vylepšení, které jsem zmiňoval již výše u Yogy 7, včetně Full HD IPS displeje se 100% sRGB pokrytím.

Lenovo IdeaCentre Creator 5 je pak klasický stolní počítač v zajímavém, ale stále dostatečně decentním stylu (na mechovou se nezapomnělo!), který poskytne tiché a odladěné chlazení a vysoký výkon díky procesorům Intel Core i9, 16 GB RAM nebo grafické kartě nVIDIA GeForce RTX 2060.

Pro tvorbu kvalitního grafického a video obsahu ale potřebujete také kvalitní obrazovku. A pokud si nevystačíte s tou v notebooku (nebo máte stolní počítač), pak je tu 27″ 4K displej Lenovo Qreator 27 s téměř bezrámečkovou IPS obrazovkou, která slouží také jako membrána vestavěné reprosoustavě (podobná technologie se používá u některých televizí). Monitor je ale také energeticky úsporný díky chytré správě napájení, dokáže skrze USB-C port napájet připojené zařízení (takže mnoha notebookům poslouží jako dokovací stanice) a v podstavci ukrývá bezdrátovou Qi nabíječku! A díky 10bitové barevné hloubce a 98% pokrytí prostoru P3 se nemusíte bát práce s fotkami a videem.

Poslední v řadě je pak opět 27″ monitor, tentokrát Lenovo Q27h, který je nejenom elegantní, ale také nabídne solidní obrazové kvality – 27″ QHD (2 560 x 1 440 bodů) IPS panel se svítivostí 350 nitů se připojí pomocí USB-C k vašemu zařízení, jež zároveň napájí. I přes téměř bezrámečkové provedení nabízí monitor vestavěné reproduktory. No a díky 4ms odezvě a 75Hz obnovovací frekvenci (včetně podpory AMD FreeSnyc!) se skvěle hodí i na hraní.

15″ notebooky Lenovo Yoga Creator 7 a Lenovo IdeaPad Creator 5 se budou prodávat jen na vybraných trzích.

Stolní počítač IdeaCentre Creator 5 bude dostupný od října 2020 za cenu startující na 1 099 USD (cca 35 000 Kč).

27″ monitory Lenovo Qreator 27 a Lenovo Q27h budou k dispozici na jaře za ceny od 899 USD (cca 29 000 Kč), resp. 349 USD (cca 11 000 Kč).

Pocta legendě Ducati

Několikrát jsme na blogu psali o spolupráci Ducati, legendárního výrobce motorek a stáje MotoGP, a Lenova v oblasti technologií, které italské pýše řeší výpočetní techniku pro analýzu, modelování a vývoj. Lenovo se na tuto spolupráci rozhodlo letos poukázat ještě výrazněji, a tak se zrodil notebook limitované série Lenovo Ducati 5.

Jedná se o poměrně klasický Lenovo IdeaPad střední třídy, který proto není až tak zajímavý tím, co nabízí uvnitř (což ale samo o sobě není nikterak špatné – 14″ Full HD IPS obrazovku s tenkými rámečky a 300 nity svítivosti, 12hodnovou výdrž na baterii s rychlým nabíjením, desátou generaci procesorů Intel Core i5 a Dolby Audio; to vše v 16,9 mm tenkém a 1,58 kg lehkém těle), ale svým designem, doplňky a pár dalšími drobnostmi.

To vše se totiž plně inspirovalo značkou Ducati a jejími nejtypičtějšími rysy. Vnější vzhled šedého kovu s rudým závodním značením se inspiroval silničními motocykly řady Panigale. Průduchy chlazení na spodní části notebooku mají tvar podobající se konstrukci mašin Monster a mřížka má zase plástvovou strukturu, stejně jako výfuky závodních motorek Ducati. Písmo použité na nápisech na těle notebooku přesně odpovídá písmu, které používá Ducati. Při startu notebooku uslyšíte zvuk projíždějící MotoGP mašiny a uprostřed obrazovky se bude skvět logo výrobce motocyklů. Balení notebooku je rovněž exkluzivní, uvnitř najdete i plaketu a luxusní pouzdro včetně italské vlajky a loga Ducati.

Notebooků bude k dostání 12 000 kusů a jsou – dle tvrzení Lenova – určené těm nejvěrnějším fanouškům značky Ducati.

Notebook limitované edice 12 000 kusů Lenovo Ducati 5 bude nabízen na vybraných trzích od dubna 2020 za cenu 899 € (cca 23 000 Kč).

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky