0323-1

MWC 2024: ThinkBook z budoucnosti

26. 2. 2024 | 0

Každý výrobce si dnes různě hraje s displeji. Ohebné, rolovací, skládací, se zobrazovacími technologiemi všeho druhu. Lenovo už v minulosti prezentovalo různé koncepty a řadu z nich úspěšně převedlo do reálné podoby. Na tom nejnovějším v Barceloně výrobce ukazuje, že o chuť experimentovat rozhodně nepřišel!

0408

Koncept spadá do rodiny ThinkBook, která tvoří pomyslnou hranici mezi sérií IdeaPad a profesionálně zaměřenými zařízeními ThinkPad. Konkrétně nese název ThinkBook Transparent Display Laptop.

0170

Máme zde tedy co do činění s více než futuristicky vyhlížejícím notebookem nabízejícím pohled na rozměrný 17,3″ průhledný displej. Bezrámečkový panel využívá technologii Micro-LED. Díky ní se může pochlubit sytými barvami a vysokým maximálním jasem až 3000 nitů, stejně tak i nízkou energetickou náročností. Zároveň lze za pomoci této technologie lépe upravovat samotnou průhlednost displeje.

0393-1

Když je futuristický displej, musí i klávesnice. Ta je proto stejně jako třeba u Yoga Booku dotyková a můžete ji dle libosti přeměnit na kreslicí prkno. Bohaté je, jako již tradičně, využití umělé inteligence (AIGC). Ta má výrazně napomoci propojit virtuální svět s tím skutečným. Například architekt by mohl mít na displeji návrh objektu a skrze displej uvidí krajinu, kam jej chce zasadit. Vlastně taková variace na AR.

Bohužel přesnější specifikace zůstávají záhadou. Stejně tak nevíme, zda takto zajímavé zařízení někdy uvidíme v reálu.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky