Legion-Go-Hero-Front-scaled-1

První notebook s vodním chlazením na světě, přenosná herní konzole a VR brýle: IFA 2023

1. 9. 2023 | 1

Na největším trhu spotřební elektroniky IFA konajícím se v německém Berlíně představilo Lenovo celou plejádu novinek. Na co se můžeme v nadcházejících měsících těšit?

Lenovo Go: přenosná herní konzole

Přivítejte Lenovo Legion Go, herní zařízení s Windows, které je předurčeno pro časté přenášení. Je poháněn procesory AMD Ryzen Z1 Extreme s grafikou AMD RNDA, disponuje 8,8“ QHD PureSight dotykovým displejem s poměrem stran 16:10 s jasem až 500 nitů a 97% pokrytím barevného prostoru DCI-P3. Nabízí výjimečný grafický výkon, dlouhou výdrž baterie, pokročilé chlazení Legion ColdFront, které dokáže uchladit až 25 W TGP a ovladače s vylepšenou odezvou. Ovladače lze od zařízení oddělit a používat jej jako tablet, případně je používat odděleně pro pohodlnější hraní. K dispozici jsou také plnohodnotné USB-C porty s podporou DisplayPort 1.4 a PowerDelivery 3.0, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 a čtečka microSD karet. Společně s novým softwarem Legion Space nabízí hráčům snadný přístup k her a obchodům, včetně nabídky Xbox Game Pass Ultimate.

Ke konzoli lze samozřejmě dokoupit příslušenství, jakým je např. dokovací stanice, obal, či brýle Lenovo Go (o nich více níže).

Legion Go

Lenovo Legion 9i: první notebook s vodním chlazením na světě!

S výkonným procesorem Intel Core i9-13980HX, grafikou NVIDIA GeForce RTX 4090, a až 64GB RAM (DDR5 o frekvenci 5600 MHz) neexistuje hra, kterou by tento notebook nerozjel na plné detaily. Pyšní se displejem PureSight s jemným 3.2K rozlišením, panelem typu Mini-LED s variabilní 165 Hz obnovovací frekvencí. Nechybí ani tovární kalibrace barev displeje již z výroby. Funkce Smart FPS a RGB osvětlení přidávají další úroveň herního zážitku. S baterií o kapacitě 99,99 Wh, kterou dobijete buď přes 330W adaptér nebo přes 140W USB-C adaptér, a rychlým Wi-Fi 7 a Bluetooth připojením je připraven na herní maratony. Dodává se s Windows 11 a tříměsíčním předplatným Xbox Game Pass Ultimate.

Legion 9

Vodní chlazení Legion Coldfront, první svého druhu na 16” herním počítači, umožňuje, aby Legion 9i (16”, 8) vytěžil maximum ze svých 230W TDP a zároveň vážil pouze 2,56 kg. Systém vzniklý ve spolupráci se společností Cooler Master prochází nad GPU VRAM a udržuje komponenty ledově chladné i při extrémní zátěži. Systém pracuje společně se sestavou tří větráků řízených umělou inteligencí a 6 333 jednotlivými ventilačními otvory. Aby se vyvážila hmotnost přidaného kapalinového chlazení, museli inženýři společnosti Lenovo přijít s novým designem. Inovativní vrchní kryt vyrobený z materiálu Forged Carbon nejenže ubírá zařízení značnou hmotnost, ale díky procesu výroby zaručuje, že má každý Legion 9i unikátní vrchní kryt s jedinečným vzorkem.

Legion 9 zadní část

Zajímavou funkcí je i Software Tobii Horizon, který umožňuje head-tracking bez dalšího příslušenství, což hráčům poskytuje další úroveň ponoření při hraní jejich oblíbených her.

Brýle Lenovo Legion Glasses a sluchátka Legion E510 7.1 RGB Gaming: hraní bez vyrušení

Lenovo Legion Glasses jsou pokročilé nositelné brýle s mikro-OLED displeji, které nabízejí hráčům parádní herní zážitek na cestách. Disponují FullHD rozlišením na každé oko, 60Hz obnovovací frekvencí a zároveň přináší vysoce věrný zvukový zážitek prostřednictvím vestavěných reproduktorů. K zařízení se připojují pomocí USB-C.

Legion Glasses

Dalším perfektním doplňkem pro hráče na cestách jsou nová in-ear sluchátka Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming. Díky prostorovému 7.1 zvuku uslyší hráči každý týmový požadavek v prostoru a dokáží rychleji reagovat i na kroky nepřítele. 10mm měnič sluchátek vydává pevné, působivé basy stejně jako vyvážené středy a výšky bez zkreslení. A když je hraní intenzivní, multifunkční inline ovladač umožňuje rychlou úpravu nastavení, zatímco zvýrazněný RGB proužek na ovladači dodává sluchátkům nádech luxusu. USB-C konektor se postará o bezproblémové připojení k celé řadě zařízení.

Nový 3D monitor Lenovo ThinkVision 27 3D

ThinkVision 27 3D monitor ve svém těle spojuje pohlcující vizuální zážitek se snadným používáním. Poskytuje podmanivý 3D zážitek bez potřeby použití speciálních 3D brýlí. Jeho přepínatelná lentikulární čočka spárovaná se systémem pro sledování očí v reálném čase vytváří dojem plynulého pohybu a nabídne přirozenější zážitek ze sledování 3D obsahu.

S 4K rozlišením, 99% pokrytím barevného prostoru DCI-P3 a Adobe RGB a 2D/3D kompatibilitou je ideální každodenní práci. Monitor je vybaven vestavěnými reproduktory, USB-C dokovací stanicí a modulární kamerou pro rozšířenou funkčnost. Spolu se softwarem 3D Explorer vytváří ucelený 3D ekosystém pro tvorbu a sledování 3D obsahu.

3D Monitor ThinkVision

Batohy Legion 16“ Gaming Backpack GB700 a Legion 16” Gaming Backpack GB400

Lenovo přináší dva herní batohy, Lenovo Legion 16” Gaming Backpack GB700 a Lenovo Legion 16” Gaming Backpack GB400, které zajišťují ochranu pro herní notebooky a příslušenství Lenovo Legion. GB700 nabízí velký objem, chrániče proti nárazu, a mnoho kapes pro personalizaci a organizaci. GB400 je ideální pro lehčí cestování s magnetickým zámkem a snadným přístupem k notebooku a dalším příslušenstvím.

Batoh ThinkPad Professional 16“ Backpack Gen 2

Nový batoh ThinkPad Professional Gen 2 je vyroben z vysoce kvalitních lehkých materiálů, přičemž 70 % vnějšího materiálu je vyrobeno z recyklovaného polyethylentereftalátu (PET). Prostorná hlavní kapsa a vyhrazená polstrovaná přihrádka pojme notebook o velikosti až 16 palců. Čtyři další kapsy udrží nezbytnosti uspořádané a inteligentní slot pro kabel umožňuje nabíjení na cestách. O snadnou přepravu se postará popruh pro připnutí k zavazadlu.

Professional-16-inch

Brašna ThinkPad Professional 16“ a 14“ Topload Gen 2

Nové brašny poskytují lehký a odolný způsob přenášení notebooku a základního příslušenství bez nutnosti nošení velkého batohu. Brašny v 16“ a 14“ provedení jsou vyrobeny z udržitelnějších prémiových materiálů, přičemž vnější látka je vyrobena z 89% a 88% recyklovaného PET materiálu. Obě brašny nabízí několik kapes pro efektivní uspořádání, polstrovaný ramenní popruh a popruh na zavazadla. 16“ verze obsahuje kromě samostatné přihrádky na notebook také velkou hlavní přihrádku a přidává slot pro kabel a nabíjení na cestách.

13-inch

 

Cena a dostupnost

  • Zařízení Lenovo Legion Go by mělo být dostupné od října 2023 za cenu od 18 999 Kč včetně DPH.
  • Dostupnost notebooku Lenovo Legion 9i s procesorem Intel je očekávána koncem září 2023 a předpokládanou cenou od 99 999 Kč včetně DPH.
  • Brýle Lenovo Legion Glasses by měly být k dispozici v prosinci 2023 s cenou od 11 999 Kč včetně DPH.
  • In-ear sluchátka Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming by měly být dostupné od prosince 2023 s cenou od 1199 Kč včetně DPH.
  • Herní batoh Lenovo Legion 16” Gaming Backpack GB700 bude dostupný v říjnu 2023 s cenou od 1 999 Kč včetně DPH.
  • Herní batoh Lenovo Legion 16” Gaming Backpack GB400 bude dostupný v říjnu 2023 s cenou od 1 499 Kč včetně DPH.
  • Lenovo ThinkVision 27 3D Monitor bude na dostupný od února 2024 s očekávanou cenou od 74 999 Kč včetně DPH.
  • Batoh Lenovo ThinkPad Professional 16“ Backpack Gen 2 bude dostupný od prosince 2023 za cenu od 2 099 Kč včetně DPH.
  • Brašny Lenovo ThinkPad Professional 16inch a 14“ Topload Gen 2 budou na trhu dostupné od prosince 2023 za cenu od 1 999 Kč s DPH, respektive 1 399 Kč s DPH.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky