produkty-roku-2021

Nejlepší zařízení Lenovo v roce 2021

17. 12. 2021 | 0

I když byl i rok 2021 poznamenaný celosvětovou pandemií, podařilo se nám na testy a první pohledy přeci jen ukořistit několik zařízení, která jsme si takříkajíc proklepli. A tak autoři blogu přichází s tím nejzajímavějším, co jim letos na stoje přistálo. Můžete se seznamem nechat inspirovat třeba i na vánoční dárky, jestli ještě není pozdě…

Jen na vysvětlenou – úkol každého autora zněl jasně: vybrat 1-3 zařízení Lenovo, které toho kterého kolegu v tomto hektickém roce zaujala. Fantazii se meze nekladly, vybrat bylo možné skutečně cokoliv.

Vojtěch Vymětal

Vojtěch Vymětal

Nadšenec do moderních technologií, blázen do adrenalinových sportů a počítačový maniak.

Yoga Tab 11

Právě mi leží na stole Yoga Tab 11, jehož recenzi právě připravuji. A ačkoliv nejsem příliš velký fanoušek tabletů, dovedu si představit, že by mi zrovna tenhle říkal pane. Tablet má pro řadu Yoga typický bateriový kloub s integrovaným stojánkem, se kterým se opravdu skvěle používá. Stojánek oproti předchozím generacím dostál několika změn, takže je nyní o hodně stabilnější. Jeho výkon jej také neřadí zrovna mezi ořezávátka, a 2K displej s Dolby Vision dává filmům nový rozměr. Že jde opravdu o špičkový multimediální tablet svědčí i soundbar, který skrývá dva reproduktory, další dva jsou na stranách tabletu.

Recenze Yoga Tab 11 v přípravě.

Jan Adamčík

Jan Adamčík

Recenzent. V IT po dobu 15 let většinou v korporátu. Milovník chilli papriček, východní kuchyně, německých aut a kvalitního audia. Také jsem věčný otrok mého psího kamaráda.

Lenovo Legion 5 Pro

Tento rok byl pro mne vcelku hektický (a taky pro koho ne, že ano), ale z toho, co jsem měl možnost vyzkoušet, mne nejvíce zaujal Legion 5 Pro ve variantě s procesorem AMD 5800H a grafickou kartou NVIDIA RTX 3060. Této konfiguraci sekundovalo 16 GB RAM a 1 TB rychlého úložiště. Líbil se mi na něm skvělý displej o nezvyklé úhlopříčce 16″ s rozlišením 2 560 × 1 600 bodů (WQXGA) a poměrem stran 16:10, protože je to ideál pro práci i zábavu. Za mě je již doba širokoúhlých displejů za námi a doufám, že těchto poměrů bude přibývat (a u Lenova obecně tomu tak je). Hlavní určení je ale to herní a k tom opravdu výkonné osmijádro a hlavně RTX 3060, která nabízí TDP 130W (což jinde nemá ani u RTX 3070)! Proto si můžete být jistí, že spustíte opravdu všechno s vyšším nastavením kvality. Navíc to všechno je uchladitelné v plném nasazení (i když tedy jde už chlazení dost slyšet). Osobně bych jej nominoval na notebook roku a čekám dokonce i na svůj kousek, který většinu roku nebyl dostupný, ale nyní jsem variantu AMD 5600H + RTX 3060 v obchodech viděl, tak hurá pro ni!

Recenze Lenovo Legion 5 Pro zde.

Josef Pospíšil

Josef Pospíšil

Člověk zajímající se o moderní technologie, správu počítačových sítí a v neposlední řadě i fanoušek MHD. Rád fotí a ve svém životě se neobejde bez hudby.

IdeaPad 5 14

Za uplynulý rok mě zaujala dvě zařízení. Tím prvním je IdeaPad 5 14. Je to všestranný pomocník, kterému nechybí nic zásadního, jen mu musíte odpustit poněkud laciný vzhled. Za málo peněz ale dostanete hodně muziky.

Recenze IdeaPad 5 14ARE05 zde.

ThinkPad L14 Gen 1

Pokud potřebujete na cestách hlavně pracovat, tak mezi potencionální kandidáty zařaďte ThinkPad L14 Gen 1. Má skvělou klávesnici, dostatek výkonu a kvalitní konstrukci.

Recenze ThinkPad L14 Gen 1 zde.

Matěj Gottwald

Matěj Gottwald

Správce a šéfredaktor Lenovo Blogu CZ, Lenovo INsider. Záliba v počítačích a (vojenských) letadlech (především a hlavně F-16). V současnosti pracuji mimo IT sektor.

ThinkPad X1 Nano

Jsem dlouholetým fanouškem ThinkPadů, nedám na ně dopustit, ale vyloženě málokterý mě zaujme. Letos se to ale opět po několika letech povedlo – ThinkPad X1 Nano je špičkový kompaktní 13″ pracovní notebook, který váží pouhý jeden kilogram, přitom je napěchovaný tím nejmodernějším, co na trhu najdete, a ještě nabídne odolnou konstrukci z kovu a uhlíkových vláken. Ne nadarmo jsem jej nazval „novým králem notebooků“. Pokud si jej můžete dovolit, nekoupíte lepší pracovní notebook na cesty!

Recenze ThinkPad X1 Nano Gen 1 zde.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14

Není to ale jen o černých pracovních krabicích. Moc se mi líbí řada Yoga Slim, mile mě překvapil model Yoga Slim 7 Pro, který působí neskutečně nenápadně a běžně, jakmile jej však otevřete, dá jasně najevo, proč má přídomek „Pro“ – disponuje pěkným 14″ 16:10 panelem (existuje i v OLED verzi!) a osmijádrem AMD Ryzen, které si dá k snídani jakoukoliv i vzdálenou konkurenci. To vše za více než příjemnou cenu.

Recenze Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14ACH5 zde.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky