vybirame-tablet-ram

Vybíráme tablet 3 – Operační paměť (RAM)

20. 10. 2018 | 0

Tablet používá operační paměť (též nazývaná RAM) pro dočasné uchovávání informací, se kterými se momentálně pracuje. Tato paměť se však po vypnutí tabletu smaže. Pro dlouhodobé uchovávání dat slouží interní paměť (úložiště).

Důležité parametry

Kapacita operační paměti

Nejdůležitějším parametrem je kapacita operační paměti, která se udává v „gigabajtech“ (zkratka GB). Dnešní minimum u běžných tabletů jsou 2 GB, můžeme se však setkat i s kapacitou až 8 GB. Čím více operační paměti je k dispozici, tím více můžete najednou spustit aplikací. Jednoznačně se nedá říci, co zabírá nejvíce operační paměti, ale obecně si jí hodně ukousne operační systém, hry, webový prohlížeč a jakákoliv náročnější aplikace.

Doporučení

U tabletu, který budete využívat k základním činnostem jako prohlížení webových stránek, vyřizování e-mailů, psaní textů, poslouchání hudby či sledování filmů, postačí 2 GB operační paměti. Pokud plánujete hrát náročnější hry, vyberte si tablet, který disponuje alespoň 3 GB operační paměti. Takováto velikost vás nebude nijak omezovat. Při náročnějším použití, jako je práce s rozsáhlejšími programy, hraní 3D her nebo spouštění mnoha aplikací najednou, je vhodné poohlédnout se alespoň po 4 a více GB RAM.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky