Lenovo SimpleTap: jednoduché dotykové rozhraní s dlaždicemi a widgety na Windows 7

25. 5. 2012 | 0

V posledním díle představování ThinkVantage aplikací se podíváme na velmi jednoduchý program, který přinese do notebooků s Windows 7 tak trochu závan prostředí Metro z Windows 8: pár jednoduchých ploch, dlaždic a widgetů. Jeho název je SimpleTap.

Na úvod bych rád upozornil, že tento příspěvek bude skutečně jen krátký a spíše než vyloženě představením a průvodcem aplikací bude sloužit jako doplněk a úvod k přiloženému videu, které v případě takovéto aplikace bude mnohem výmluvnější.

Co je Lenovo SimpleTap?

Předně bych rád řekl, že SimpleTap není tak docela přímou, integrovanou součástí ThinkVantage Tools (podobně jako další aplikace, které jsme si představovali), ačkoliv v jejich nabídce jej najdeme. Jak jsem již naznačil, aplikace SimpleTap přináší do pracovních notebooků a stolních počítačů rodiny Think už nyní – takříkajíc v předstihu – nádech dlaždicového rozhraní Metro z Windows 8, které je však vhodné spíše pro dotyková zařízení než pro ovládání myší, i když i to lze.

SimpleTap

K dispozici máme několik virtuálních ploch, na které umisťujeme widgety v podobě dlaždic. Může se jednat jak o zástupce nainstalovaných aplikací, v počítači uložených souborů, odkazů na webové stránky, ale k dispozici jsou také různé miniaplikace. Vedle těch běžných, jako je počasí AccuWeather, Facebook, YouTube (apod.), můžeme na plochy umisťovat také miniaplikace ovládající funkce vlastního zařízení: hlasitost, jas displeje, spánek, zámek obrazovky, otáčení obrazovky či bezdrátové adaptéry. Všechny miniaplikace jsou však veskrze jednoduché a pouze otevřou okénko s nějakou informací, webovou aplikací a podobně. O něco lépe působí ovládací widgety od Lenova, které beze slov velmi intuitivně nabídnou ovládání zmíněných základních funkcí. Dodám ještě, že je k dispozici také Lenovo App Shop, který si pamatujeme např. z androidího ThinkPad Tabletu, obchod (nejen) s dalšími miniaplikacemi. Dále můžeme měnit pozadí rozhraní, a to i na animované.

Stažení a instalace

Pokud aplikaci nenajdete již předinstalovanou na svém ThinkPadu či ThinkCentre, stáhnout si ji můžete z webu podpory Lenovo (support.lenovo.com) na libovolné Windows 7 Think zařízení.

Video: Lenovo SimpleTap

Jak jsem zmínil už v úvodu, důkladně a podrobně popisovat aplikaci v textu nemá smysl, video prozradí a názorně ukáže mnohem více než několik dlouhých odstavců. V podstatě všechny funkce a možnosti SimpleTapu v aktuální verzi 3.0 ukáže níže uvedené video, na pomoc jsme si vzali ThinkPad X220 tablet.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky