Víceúčelový Helix, nové modely Yoga a Office zdarma

31. 8. 2015 | 0

Pojďme v dnešním článku společně nahlédnout, jaké zajímavé přístroje a novinky přinesla společnost Lenovo v nedávné době. Začneme zostra – pro uživatele, kteří často pracují na cestách a vyžadují maximální mobilitu zde máme výkonné zařízení 2v1, které nese jméno:

Lenovo ThinkPad Helix

Uspěchaná doba si žádá stále nová a lepší řešení, která nám budou nápomocná ve vykonávání tvůrčí a pracovní činnosti, ať již potřebujeme být mobilní, či vyžadujeme nekompromisní nástroje bez zbytečných slabin. Pro výše zmiňované Lenovo představilo tableto-notebook ThinkPad Helix, přinášející jedinečnou mobilitu a všestrannost, ať už díky hmotnosti, která se vešla do 1 kilogramu, či použití moderních robustních materiálů, které zaručují zvýšenou mechanickou odolnost. Díky důmyslné konstrukci lze přístroj použít nejen v režimech Notebook, Stojánek, Stan a Tablet, což je známé například u populární řady Yoga, ale také v režimu Desktop, kdy díky samostatné dokovací stanici ThinkPad Tablet Dock umožňuje zařízení připojit k velkému monitoru s veškerým jeho pohodlím a příslušenstvím. Nabídne 11,6 palcový FullHD IPS displej, který svou jemností a téměř neomezenými pozorovacími úhly skýtá jedinečnou podívanou i náročnému uživateli. Vše pohání procesor od Intelu, Core M-5Y70 taktovaný na frekvenci 2,6 GHz s vysokém výkonem při zachování rozumně nízké spotřeby. Samotný tablet vás neopustí po celých 8 hodin, při využití dokovací klávesnice se posuneme již k půldenní výdrži, celým 12-ti hodinám. Ukládat data bude možné až na 512GB SSD disky, konektivitu s okolím bude zajišťovat modem s podporou 3G a 4G sítí, NFC a v neposlední řadě Wi-Fi. Profesionálové ve firmách ocení také velké množství bezpečnostních prvků, jakými jsou čtečka otisků prstů, šifrovací technologie Intel vPro, šifrování na úrovni BIOSu, či podpora technologie Computrace. Za nekompromisní hardware a parametry si Lenovo řekne celých 56 737 Kč vč. DPH u základního modelu.

Lenovo ThinkPad Helix_1 Lenovo ThinkPad Helix_2

Lenovo Yoga 300 a 500

Mezi oblíbené konvertibilní notebooky řady Yoga přichází dva nové přírůstky – 11,6 palcový model 300 a v neposlední řadě model 500, který přináší nejvýraznější změnu, bude nabízen ve velikostech 14 a 15,6 palců. Společným jmenovatelem těchto modelů je unikátní konstrukce umožňující otáčení displeje o celých 360° a následné použití v režimu, jež uživatel vyžaduje dle aktuálních potřeb, nelze také nezmínit elegantní design s tenkým profilem a odlehčenou konstrukcí. Vzhledem spíše k multimediálnímu zaměření disponují oba přístroje vestavěnou technologií Dolby Audio, která spolu s reproduktory Dolby Home Theatre ve stereo konfiguraci zajistí maximální kvalitu při poslechu hudby či sledování filmů.
Lenovo_YOGA_300_1 Lenovo_YOGA_500_1
Menší model s číslovkou 300 je cílen zejména na přenositelnost, díky své „velikosti“ nebude překážet v menším zavazadle, kupříkladu na krátkých cestách, jeho hmotnost 1,39 kg určitě nebude na obtíž. Zaujme jeho 11,6 palcový HD displej s úpravou proti odleskům, elegantním šasi v bílém či černém provedení a designovým vzhledem. Uvnitř se skrývá až čtyřjádrový procesor Intel Pentium N3540 s integrovanou grafickou kartou, plus nezbytné 4GB operační paměti RAM. Prostor pro multimédia i pracovní data zajistí až 64GB flashové úložiště eMMC či varianta hybridního pevného disku s kapacitou 500GB+8GG SSD. Potěší rychlé USB 3.0 a dva porty ve specifikaci 2.0.

Naopak větší model, disponující panely o úhlopříčce 14 či 15,6 palců, nabídne dostatek pracovního prostoru, ať již jde o uživatele pracující na cestách, či studenty využívající notebook ve škole. Stejně jako menší sestřička Yoga 300 nabízí displej s úpravou proti odleskům, uvnitř ale tepe procesor řady Intel Pentium Dual Core, taktéž mu sekunduje operační paměť o velikosti 4GB. Úložiště je možné pořídit až v konfiguraci 1TB+8GB SSD, lze také osadit plnohodnotný SSD disk. Počet portů je shodný s modelem 300, jistě navíc zaujme podsvícená klávesnice.

Na českém trhu startují základní modely v případě malé varianty na ceně 8 499 Kč vč. DPH, větší 14 palcové provedení pořídíte od 14 999 Kč a v neposlední řadě, největší model s úhlopříčkou 15,6 palců je pak k dostání za cenu 15 999 Kč v případě nejnižší konfigurace.

Office 365 jako dárek k vybraným počítačům Lenovo

Ve spolupráci se společností Microsoft si pro nás Lenovo připravilo nabídku, zahrnující získání licence Microsoft Office 365 v hodnotě 1 890 Kč jako dárek. Každý, kdo si od 17. srpna do konce září zakoupí jeden z vybraných notebooků Lenovo, má možnost využít plné verze aplikací jako jsou Word, Excel, PowerPoint, Outlook a další. Získává zároveň úložiště o velikosti 1TB ve službě OneDrive pro zálohu a sdílení souborů. K možnosti čerpání je také kredit 60 minut měsíčně pro volání na mobily či pevné linky ve známém komunikačním programu Skype. Společnost se těmito kroky snaží mířit především na studenty, kteří plánují nákup nového notebooku k začátku školního roku, či na uživatele, kteří vyžadují okamžité pracovní nasazení ihned po zakoupení přístroje. Vybrané produkty Lenovo budou dostupné u osmi vybraných obchodních partnerů, pro více informací navštivte stránku www.lenovo.cz/office365.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky