Yoga 9 9. gen

Lenovo Yoga 9 14IMH9: první pohled

12. 2. 2024 | 0

Lenovo na veletrhu CES 2024 představilo celou řadu novinek, mezi nimiž je i devátá generace konvertibilního modelu Yoga se čtrnáctou generací procesorů Intel. Pojďme se na ni v rychlosti podívat.

Testoval jsem předprodukční kus, který neměl finální verze softwaru a trpěl neduhy, kterými prodejní kusy disponovat nebudou. Z tohoto důvodu nebudu uvádět některé podrobnosti, jako výkon, či výdrž na jedno nabití.

Testovaná konfigurace:

  • CPU: Intel Core Ultra 7 155H
  • GPU: Integrovaná (Intel Arc)
  • SSD: Samsung MZAL8512HDLU-00BL2 (512 GB, z toho cca 474 GB použitelných)
  • RAM: 16 GB, LPDDR5, 7467 MHz, pevně na desce
  • WLAN: Intel AX211 (podpora WiFi 6E, Bluetooth 5.3)

Notebook Lenovo Yoga 9 14IMH9 dorazil v barvě Cosmic Blue, která je na první pohled líbivá. Při prvním přenášení mě potěšila nízká hmotnost (pouze 1,3 kg). Domnívám se, že za to může konstrukce, která není celokovová, ale jedná se o kombinaci kov + plast, kde víko je kovové. Můžete namítnout, že notebook bude mít horší odvod tepla, ale notebook má velice účinné chlazení, až jsem byl překvapen.

Parádní je 14“ dotykový displej s vcelku atypickým rozlišením 3200 × 1800 (WQXGA+). Jedná se o OLED panel, který disponuje 90Hz obnovovací frekvencí. Barvy jsou krásně syté, včetně perfektní černé.

Klávesnice potěší všechny, kteří mají rádi vyšší zdvih (1,5 mm). Stisk je jistý a na klávesnici se vám budou dobře psát i delší texty. Zamrzí jen zmenšené funkční klávesy, šipky a já osobně bych oželel i klávesy na pravé straně. Klávesnici nesmí chybět ani decentní bílé podsvícení. Finální kusy budou disponovat i klávesou Copilot.

Yoga 9 klávesnice

Klávesy na pravé straně jsou dle mého názoru zcela zbytečné. Opravdu několikrát denně přepínáte režim zvuku? Zapínáte noční osvětlení? Přesně k takovým účelům tyto tlačítka slouží, popíšu je seshora: první vám změní režim výkonu, druhý přepne režim zvuku v aplikaci Dolby, třetí vypíná / zapíná noční osvětlení, čtvrté tlačítko je možné nastavit si dle vlastních preferencí, páté není tlačítko, ale jedná se o čtečku otisků prstů – zapínací tlačítko se zde nachází na boku. Kromě čtečky otisků prstů lze k přihlášení využít i rozpoznání obličeje – Windows Hello.

User defined key

Konektorová výbava není žádným překvapením – nalezneme zde plnohodnotné USB-A, 2× USB-C a 3,5mm audio konektor. Na HDMI místo nezbylo, videovýstup tedy bude nutné řešit např. redukcí z USB-C.

Vzhledem k tomu, že se jedná o model Yoga bez přídomku „Slim“, lze displej otočit o 180° do režimu tablet. Nabízelo by se tak použití aktivního pera (stylusu), to ale v balení předprodukčního kusu nebylo. V budoucnu budou určitě existovat konfigurace, které budou pero mít v balení, případně jej bude možné dokoupit samostatně.

To by pro první pohled stačilo – více podrobností včetně benchmarků, výdrže na jedno nabití a dalších poznatků při dlouhodobějším používání přineseme v jedné z budoucích recenzí finálního kusu.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky