Yoga S940 hlavni

Lenovo Yoga S940: první pohled

2. 1. 2020 | 0

Není to dlouho, co neplatí rovnost mezi konvertibilním zařízením a řadou notebooků Yoga. V následujících řádcích vám představím zařízení Lenovo Yoga S940, které zastupuje luxusní segment notebooků klasické konstrukce rodiny Yoga.

Při prvním zvednutí zařízení jsem si všiml hned několika věcí. První věc, co bych rád zmínil, je tenkost a pevnost zařízení. Notebook má v zavřeném stavu zhruba stejnou tloušťku, s jakou jsme se ještě do nedávna mohli setkat u mobilních zařízení, především displejová část je opravdu tenká. A i přesto si Yoga díky kovovému tělu tak nějak drží tvar a nekroutí se. Tomuto velmi příjemnému a luxusnímu pocitu ovšem sekundoval druhý dojem – hmotnost. Po chvilce obhlížení, osahávání a racionálním uvážení jsem došel k tomu, že se jedná o zcela normální a možná i dokonce podprůměrnou hmotnost, nicméně první dojem byla také myšlenka, jak může být toto malé a tenké zařízení těžké? Musím také zmínit, že po prvním pohledu na displej jsem si nebyl jistý, zda není dotykový. Lesklý povrch, zaoblené rohy a celkový design konvertiblu se podepsal.

 

Parametry a papírové údaje

Po tomto článku dorazí ještě plnotučná recenze, kde se podíváme podrobněji na jednotlivé aspekty testovaného zařízení. Nyní se jen v rychlosti podíváme na to nejnutnější a nejzajímavější. Začnu základními údaji o hardwarové výbavě – testovaná Yoga je vybavena procesorem firmy Intel, konkrétně Core i7-8565U, 16 GB RAM a integrovanou grafickou kartou Intel UHD 620. Tyto údaje nejsou ničím zase až tak zajímavým. Zajímavější ale je nasazení 1TB SSD disku a 4K IPS displeje s výbornými zobrazovacími schopnostmi. Dále se zde dočkáme odemykání pomocí infračervené (IR) kamery, ale také klasické čtečky otisků prstu.

 

Jak jsem již zmínil. Na bližší pohled na toto zařízení se můžete těšit v dalším článku, který již bude detailnějším pohledem na notebook obohaceným o benchmarky, testy a klasické zhodnocení.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky