20231112 121735-1

Lenovo Legion GO: První pohled

12. 11. 2023 | 0

Zařízení určené primárně k hraní mám osobně rád. Jsou to většinou produkty, které by mohly být svým výkonem spíše pracovními stanicemi, ale díky chybějícím vojenským a odolnostním standardům a certifikacím jsou cenově výhodnější, a navíc jsou více určené pro zábavu, jako je hraní či nějaká úprava mediálního obsahu. Dostal jsem nyní nabídku vyzkoušet opět něco nového od Legionu, a proto jsem hned neváhal a nabídku přijal, ale není to další nadupaný herní laptop jak jsem byl do této doby zvyklý. Jedná se totiž o handheld PC Lenovo Legion Go!

Už ze samostatného názvu můžeme odvodit dvě věci. První je ta, že se jedná o Legion, to znamená, že se jedná o zařízení primárně určené pro hraní her. Druhá je pak ono slovo „Go”, které zase napovídá, že si s ním budete moci hrát kdekoli budete chtít. Pojďme se tedy v prvním pohledu podívat, jaký tento kousek je a co zajímavého nám přináší.

Testovaný vzorek byl předprodukční, nefinální kus v mezinárodní anglické verzi. Některé z neduhů, které budu v článku popisovat, se nemusí na finálních kusech z volného prodeje projevovat.
 

Balení je líbivé a je ve stylu ostatních legionů. Tmavá, lakovaná krabice, v ní je pak v ochranném pouzdře na přenášení samotný přístroj a bokem pak najdeme USB C nabíjecí adaptér o výkonu 65 W.

Po vyjmutí přístroje z pouzdra si hned všimnete, že vám stroj padne přesně do rukou, tedy alespoň do těch mých, větších, padl perfektně. Navíc v tmavé, matné barvě Shadow Black s lesklými tlačítky působí elegantně a stylově. Na těle je snad z každého úhlu nějaké tlačítko a po uchopení si je musíte nejdříve všechny prozkoumat, jsou totiž různých velikostí a tvarů a spousta z nich emuluje gamepadový pocit.

Na handheld je zde docela veliký, dotykový displej o velikosti 8,8″ (IPS) s poměrem stran 16:10, vysokým rozlišením 1600 × 2560 bodů, nadstandardním jasem 500 nitů, 3ms odezvou a 144Hz obnovovací frekvencí. Výsledek? Ostrý obraz, syté barvy, opravdu vynikající kontrast, ale hlavně úžasně plynulé zobrazení, které jsem si po celou dobu používání opravdu užíval. Jediná piha na kráse je, že je zde lesklý displej a uvidíte spoustu odlesků v případě protisvětla. V rámci spodní časti je jedno USB-C, které se používá pro nabíjení. Z vrchní strany jsou pak dva reproduktory, čtečka MicroSD karet, 1× USB-C, výdech chlazení a ovládací tlačítka hlasitosti, plus tlačítko zapnutí.

Legion Go nabízí možnost odejmutí bočních ovladačů, které pak můžete používat bezdrátově, nebo pravý použít jako myš (ano, opravdu je zde senzor myši) v dodávaném stojánku. Oba ovladače mají svou vestavěnou baterii a dobíjejí se z hlavní části. Samostatný přístroj pak můžete položit třeba na stůl a polohovat si úhel pohledu perfektním stojánkem, který se odklopí ze zadní části.

No, myslím, že na rychlý pohled to nyní musí stačit a já se jdu vrhnout do podrobnějšího testování. Výsledek si budete moci brzy přečíst v klasické recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky