Lenovo Legion Y530: první pohled

31. 1. 2019 | 1

Nový herní notebook útočí na ty, kteří chtějí na notebooku nejen hrát, ale také důstojně pracovat. Jak se společnosti Lenovo podařilo skloubit tyto dvě věci dohromady?

Řadu Lenovo Legion na českém trhu nedávno doplnilo hned několik důležitých novinek. Dnešní první pohled zaměříme na dostupnější, 15,6″ model s procesorem Intel Core i5 osmé generace a grafickou kartou Nvidia GeForce 1050 Ti. Lenovo Legion Y530 shodou náhod nedávno testoval i Šimon Hříbek, nakonec jsem se ale rozhodl, že si ho zkusím také. V brzké době si tedy budete moci přečíst i druhou recenzi.

Po několikadenním seznámení už se dá na notebooku ledasco poznat. Lenovo Legion Y530 mě pozitivně překvapil kvalitou zpracování notebooku jako takového. Tam, kde loňský model Y520 byl kompletně z plastů, tělo rozhodně nemělo pravidelný a strohý tvar a vše doplňovaly všudypřítomné červené doplňky, Y530 jde úplně opačnou cestou. Nenápadný design narušuje pouze zajímavá brada za obrazovkou a bíle podsvícené logo „Y“ ve víku. Nebýt právě černé brady, nikdy bych netvrdil, že jde o herní notebook. A to je podle mě opravdu dobře.

Víko obrazovky je z polomatného plastu s vroubkovanou texturou, rámeček obrazovky i plochy okolo klávesnice jsou matné. Šasi je poskládaná dobře, notebook je velmi pevný především v místech, kam si mnozí z nás odkládají dlaně. Na nošení za roh základna ale rozhodně stavěná není, tělo notebooku skutečně něco váží.

Výrobce vsadil na tenké rámečky obrazovky. Výsledek je slušný, notebook vypadá opravdu dobře (v reálu o mnoho lépe než na fotografiích). Štíhlý profil nad displejem už ale nepobral webkameru, tu tedy najdete pod obrazovkou. Je to daň za zvolené řešení.

Další nezvyklou novinkou je klávesnice, respektive její rozložení. Po letmém pohledu jistě zamíříte na podivně sladěný blok s numerickými klávesami a tzv. „šipkami“. Rozmístění kláves numerického bloku je skutečně podivné a zvyknout si na něj vám bude chvíli činit problémy. Největší neplechou je – překvapivě – předsunutá klávesa Num Lock. Výhodou tohoto rozložení jsou ale dobře oddělené kurzorové klávesy, obvykle vměstnané kamsi mezi Ctrl, Shift a blok s čísly.

Na nějaké soudy ohledně výkonu a chlazení je – po několika dnech – stále ještě trochu brzy. Zatím se ale jeví použité komponenty jako dobrá vstupenka pro ty, co chtějí hrát hry v důstojné kvalitě i na chalupě. Použitý procesor Intel Core i5-8750H doplňuje 16 GB RAM a grafická karta Nvidia GeForce 1050 Ti. Notebook tak sice neatakuje výkonnostní špičku současných herních notebooků, co se použitých komponent týče, v kombinaci s dobrým chlazením by ale mohl postačovat i na hraní současných her v rozumné kvalitě. Uvidíme, jak si s nimi poradí.

Více již brzy v naší recenzi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky