Lenovo-Smart-Clock-X-3

CES 2019: Lenovo Smart Clock a Lenovo Smart Tab jsou vizí budoucnosti chytré domácnosti

14. 1. 2019 | 1

Přibližujeme nová chytrá IoT zařízení Lenovo Smart Clock a Lenovo Smart Tab, která byla představena v rámci letošního veletrhu CES 2019 v Las Vegas! Hlasoví asistenti Google a Alexa, šikovné funkce, stylový design.

Chytrá zařízení doplňující svět IoT jsou hitem poslední doby a společnost Lenovo se tak v tomto odvětví angažuje také. Na letošním ročníku veletrhu CES 2019 tak kromě nových notebooků, tabletů či běžnějšího příslušenství nemohou chybět ani inteligentní doplňky.

Lenovo Smart Clock: maličký domácí asistent zlepší váš spánek

Základním kamenem nabídky chytrých zařízení většiny výrobců je domácí, hlasem ovládaný asistent. Ten Lenovo v nabídce již má (více o Lenovo Smart Display jsme psali zde), nyní nabídku rozšiřuje dvojice zajímavých novinek.

Lenovo Smart Clock je maličký hlasový asistent chytré domácnosti s vestavěným Google asistentem. Malé rozměry ho předurčují na noční stolek vedle postele, díky čemuž je možné mít stále u sebe vše, co potřebujete: jen si ležet v posteli a nechat si předříkávat, co vás zrovna zajímá, bez koukání do displeje telefonu. Výrobce věří, že to pomůže uživatelům zlepšit kvalitu spánku, neboť jim Smart Clock umožní být online bez toho, aby si kazili spánek díváním se do obrazovky telefonu před usnutím. Zařízení má vestavěný 6wattový reproduktor, takže jej lze použít i jako chytrý reproduktor (lze jej i připojit k jiným zařízením pomocí technologie Chromecast), popř. jím nabíjet smartphone přes plnohodnotný USB konektor. V neposlední řadě dokáže komunikovat s dalšími chytrými zařízeními v domě, lze tak z postele snadno ovládat osvětlení, patřičně vybavený kávovar atd. Očekáváme cenu okolo 2000 Kč, dostupnost na americkém trhu je během jara tohoto roku a my věříme, že se dodávky do Evropy o mnoho nezpozdí.

Lenovo Smart Tab: tablety s dokováním a hlasovou asistentkou od Amazonu

Google Asistent ale není jedinou službou, kterou Lenovo ve svých chytrých zařízeních nabízí. Dvojice „nových“ tabletů Lenovo Smart Tab P10 a M10 přináší do podporu hlasové asistentky Alexy od Amazonu. Nejedná se ovšem úplně o nová zařízení, jde o mírně upravené loňské modely Lenovo Tab P10 a M10. Hlavní síla tabletu kromě jeho obrazovky a kvalitních reproduktorů tkví v dokovací stanici, díky které se přímo nabízí jako multifunkční hlasový asistent i centrum pro ovládání chytrých příslušenství. V kombinaci s hlasovou asistentkou od Amazonu se může jednat o zajímavého pomocníka. Stačí tablet oslovit zavoláním: „Hey, Alexa!“ a máte veškeré informace jako na dlani. Pokud pak tablet právě nebudete používat, přepne se do „promítacího“ režimu, kdy dokáže zobrazovat náhledy posledních zpráv ze světa, zobrazovat fotografie atd. Díky vestavěným reproduktorům s technologií Dolby Atmos s prostorovým zvukem dobře poslouží i pro poslech hudby. Tablety budou v prodeji jako balíček včetně zmíněné dokovací stanice a v různých konfiguracích, lišících se především velikostí operační paměti a vnitřního úložiště. Jedinou vadou na kráse tak může být fakt, že se hlasová asistentka Alexa ještě nenaučila česky, a podle všeho se jí to jen tak nepodaří. Tablety by měly být k dispozici na konci ledna 2019.

Lenovo Smart Tab

Lenovo Smart Tab

Doufáme, že se k představeným zařízením dostaneme co nejdříve!

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky