Mikulášská nadílka autorů blogu

5. 12. 2016 | 0

Co by si letos přáli autoři blogu? Podívejte se do článku a třeba najdete tu správnou vánoční inspiraci.

Jakub Vaněk

Jakub Vaněk

filmový fanda. hudební prožitkář. mediální zvědavec.

Lenovo Phab 2

Z mobilních dárků se těžko vybírá, když už všechno máte, ale chcete si Ježíškovi o něco napsat. Poslední dobou si užívám větších obrazovek na cestách místo čtečky a lepší obrazovky pro sledování seriálů. Lenovo Phab 2 je takovou volbou. Se 6,4″ HD displejem a zvukem Dolby® si k tomuto phabletu, který s sebou beru všude, můžu užít i ve vlaku trochu komfortu. Když jej nosím v batohu, nezapomínám na něj. A když chce někdo z vás doma objevovat technologie, sáhne po verzi Phab 2 Pro s podporou vizionářského systému Tango. Za vyzkoušení to stojí, než se dostaneme k pořádnému použití.

lenovo-phab2-pro-phone

Pořádné příslušenství

K tomu všemu už nepotřebujete další velkou krabici. Napište přání pod stromeček o nějaké příslušenství. Vlastně pořád se hodí třeba Bluetooth přenosný reproduktor Lenovo 500 nebo doplněk pro hraní. Za mě, jako milovníka hudby, určitě ten reproduktor.

Vojtěch Vymětal

Vojtěch Vymětal

Nadšenec do moderních technologií, blázen do adrenalinových sportů a počítačový maniak.

Lenovo letos uvedlo na náš trh opravdu velké množství smartphonů a mnoho z nich se povedlo. Z letošní nabídky mě tak zaujaly modely Lenovo Vibe P1 Pro, série K5 a jejich nástupci Lenovo P2 a Lenovo K6. Díky tomu, že už jsou na našem trhu nástupci starších modelů, jsou ty starší cenově dostupnější. A přitom se jedná o modely představené v únoru tohoto roku.

A právě poměrem ceny a výkonu by si mě získal model Lenovo K5, který jsem letos na jaře recenzoval. Za cenu kolem 4 000 Kč z oficiální české distribuce je možné získat smartphone se solidní konstrukcí, displejem se úžasným podáním barev, rychlým procesorem a 2GB pamětí RAM. Zaujme také 13Mpx fotoaparátem, baterií s celodenní výdrží a reproduktory Dolby Atmos. Za tuto aktuální cenu se jedná o naprostý bestseller.

lenovo-k5-6-700x466

Druhé zařízení, které bych s klidným svědomím mohl doporučit, je Lenovo ThinkPad 13. Věřím, že zde na blogu nebudu jedinný, který by toto zařízení doporučil, nebo si jej přál. Tento levný základní ThinkPad nabídne prakticky vše, co by si člověk mohl přát – skvělou konstrukci „ala ThinkPad“ s armádní certifikací Mil-Spec, kvalitní 13,3″ IPS displej, výkonné procesory a v základu také rychlý SSD disk. To vše v balení o hmotnosti 1,4 Kg. Pokud tedy hledáte notebook se slušnými parametry za lidovou cenu, pak se určitě podívejte i po tomto kousku.

20160814_192257

Petra Gottwaldová

Petra

Redaktorka blogu od roku 2011. Medzi moje záľuby patria nové technológie, počítače, hry, hudba, filmy. Z trochu iného súdku - marketing, grafika a design.

IdeaCentre AIO Y910

Dostupnosť neznáma – pravdepodobne až po Vianociach, ale stojí za to si na neho počkať. 

Krásny kus výkonného hardware a jednoduchý prístup ku komponentom, to je IdeaCentre AIO Y910.

Čerstvý kúsok v rodine Lenovo je ideálnym darčekom pre herných nadšencov. Vďaka najnovšej grafike od Nvidia, GeForce GTX 1080, zvládne bez akýchkoľvek problémov najnáročnejšie hry súčasnosti.

Jednoduchý prístup k hardware obrovským spôsobom uľahčuje ich výmenu. AIO Y910 umožňuje výmenu pevného aj SSD disku, operačnej pamäte a dokonca aj samotnej (desktopovej!) grafickej karty. TN displej s rozlíšením QHD (2560×1440) nie je najlepšia voľba na trhu, ale Lenovo ju napravuje, z pohľadu hráča hier, veľmi dôležitou vyššou frekvenciou 144 Hz a 5ms odozvou.

V balení je klávesnica a myš, ale vzhľadom k ich priemernej kvalite, doporučujem zakúpiť profesionálnejšiu hernú klávesnicu a myš. Zážitok zo systému mnohonásobne vylepšíte.

ideacentre-y910-aio

Matěj Gottwald

Matěj Gottwald

Správce a šéfredaktor Lenovo Blogu CZ, Lenovo INsider. Záliba v počítačích a (vojenských) letadlech (především a hlavně F-16). V současnosti pracuji mimo IT sektor.

Lenovo Yoga 910: ta nejlepší Yoga

Loni jsem byl z konvertibilního Ultrabooku Yoga 900 unešený a stále jej rád denně používám (bohužel také stále nadávám na klávesnici). Během prosince by se měla začít prodávat nová generace, Yoga 910, která loňský model vylepšuje především o displej s vyšším rozlišením 4K a větší úhlopříčkou 13,9″ ve stejném těle a také přidává čtečku otisků prstů s nativní podporou Windows Hello pro snadné a rychlé přihlašování do systému jedním dotykem. S trochou štěstí bude také klávesnice přesnější, protože pak by se jednalo o dokonalý konvertibilní Ultrabook na běžné použití (firmy mají alternativu v podobě ThinkPad X1 Yoga…).

Samozřejmostí je nová generace procesorů Intel Core sedmé generace (Kaby Lake), až 16 GB RAM, až 1TB SSD úložiště, kvalitní JBL repro, váha méně než 1,4 kg a výdrž až 9 hodin na jedno nabití. Také design byl z velké části zachován, ačkoliv je nyní více „kovový“ (z opěrek zmizel měkký povrch), což znamená, že se zařízení chlubí efektními, elegantními, ale hlavně velmi povedenými panty v designu kovového náramku hodinek.

Jistě, Yoga 910 není levné zařízení, jedná se o prémiový stroj své třídy a Lenovo si za něj nechá slušně zaplatit (v závislosti na konfiguraci se budete pohybovat někde mezi 30-50 000 Kč). Věřte však, že se jedná o dobře investované peníze!

lenovo-yoga-910-3

Lenovo Yoga Mouse: skvělá cestovní myš a prezentér

Skvělým doplňkem nejenom Yoga konvertiblů, ale také jakéhokoliv jiného přenosného počítače, je bezdrátová Yoga Mouse. Myš připojíte k počítači buď pomocí Bluetooth 4.0, nebo skrze bezdrátový dongle ukrytý v myši. Nová generace vychází z minulého modelu, který dodnes rád používám. V čem je tato myš zajímavá? Předně nabízí uprostřed kloub, díky kterému je myš při přenášení (třeba v kapse či malé přihrádce v brašně či batohu) zcela plochá, ale pouhým otočením nabere na tvaru a je mnohem pohodlnější pro používání (samozřejmě pohodlím se zcela standardní myši nevyrovná, leč oproti předchozímu modelu je o něco zaoblenější, čili také pohodlnější).

Levé a pravé tlačítko doplňuje dotykové „rolovátko“ včetně tlačítka Windows. Nová verze myši už má napevno vestavěnou baterii, kterou nabijete pomocí microUSB konektoru – po dvou hodinách nabíjení můžete až měsíc brouzdat. Kde však Lenovo hodně zapracovalo, je funkce dálkového ovládání – původní myš sloužila ve složeném stavu jako ukazovátko. Nová sice už laserové očko nemá, zato umí zobrazit dotyková tlačítka pro ovládání hlasitosti, přehrávání a ovládání prezentace. Třešničkou na dortu jsou 4 barevná provedení, mezi kterými nechybí černá nebo zlatá.

Myš pořídíte za cca 1 500 Kč v černé nebo v barvách Yogy: oranžové, zlaté či stříbrné.

lenovo-yoga-mouse-accessory-multi-mode-1

Tomáš Valenta

Tomáš Valenta

Čtenář, nekonečný němčinář-začátečník, fanoušek dopravy, věrný uživatel ThinkPadu. Můžete mě potkat v metru s GameBoyem nebo dobrou knížkou.

Zde na blogu jsem právem označovaný jako ten největší konzervativec, nejinak tomu bude letos. Mé doporučení je velmi úzce cílově zaměřené. Počítač nosím denně s sebou, preferuji proto notebook s malou úhlopříčkou obrazovky. A ačkoliv mají dnešní notebooky nesrovnatelně lepší touchpady/trackpady než kdy dříve, konzervativně jsem „uvízl“ u červené gumové čepičky uprostřed klávesnice – TrackPoint je podle mě při práci s notebookem na klíně prostě nejlepší. Jsem zkrátka konzerva, jak má být. Za sebe bych tedy poukázal na ThinkPad X260. Pokud však toužíte po malém ThinkPadu, ale nemůžete si dovolit značnou částku za model X260, osobně bych volil z předchůdců X220 či X230, které lze sehnat v zachovalém stavu za velmi slušné ceny.

dsc07184

Jiří Pitek

Jiří Pitek

Zaměstnanec bezpečnostních sborů. Vystudoval jsem obor zbraně a munice, ale IT je druhým koníčkem. Hned po sportu a to konrétně florbalu. Dlouholetý moderátor několika diskuzních fór zabývajících se ICT

Dlouho jsem přemýšlel, co bych si tak mohl vzít, kdybych neměl žádný limit. První, co mě napadlo, byla Idea Y900 – herní notebook téměř bez kompromisu. Ovšem 17″ displej a velká hmotnost by mi neumožnila jej nosit každý den, škoda. T460s, nebo co takhle X260? No jsou to krásné pracovní kousky, které jistě mají být v rukou profesionálů, jenže moje využití notebooku se dost změnilo a nakonec jsem zjistil, že dokáži žít s ThinkPadem X301 jako „každodenní bíjec“, anglicky „road warior“, a k němu T420 s i7qm + 2x SSD na vše, co potřebuji k práci. Bohužel oba dva skoro dokonalé stroje mají jednu společnou nevýhodu, bohužel čím dál tím více nepřekonatelnou. Odpadní TN displej. Proto bych otočil podle někoho o 180° a šel bych cestou multimediálního stroje. Ano byl by to IdeaPad Y700. Asi si říkáte proč. Ono je to jednoduché. Hmotnost 2 kg se dá v pohodě unést. Rozměr displeje 15,6″ už je dost na hraně, ale menší v podobné výbavě se prostě nedělá. K tomu disponuje krásným FHD IPS (nejsem zastáncem 4k, i když je to pěkné a jistě to má budoucnost, ale teď ne, děkuji) v poslední verzi a konečně smyslu plnou konfigurací s 128GB SSD a 1TB HDD na nepotřebné věci (filmy, hudba, hry) a dostatečně výkonným HW jak CPU, tak i GPU. Někdo tento stroj špatně označuje za herní. Ten potřebuje grafiku typu GTX 980, prostě takovou aby zvládla většinu AAA titulů na vysoké/ultra detaily s dostatečnými FPS. Já osobně se poslední dobou řadím mezi „krtko-včely“, které razí, že pro pořádný herní zážitek je potřeba stabilních 60FPS, a proto IdeaPad Y700 nepovažuji za herní zařízení. Bonusem je kvalitní zpracování a vcelku decentní design v rámci možností.

dsc000061

Přejeme všem klidné prožití zbytku adventu, Vánoce v kruhu rodinném a klidný a bezproblémový silvestr. Doufáme, že se s některými našimi názory ztotožníte.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky