Nová Yoga 3 Pro o sobě poprvé dává vědět

20. 9. 2014 | 0

Všude se začíná mluvit o tom, že aktualizovaná Yoga je na cestě – bude to brzy? I když nebyla zatím oficiálně potvrzena ani vyvrácena, dává jejímu brzkému uvedení tušit potvrzení od indonéského organizace pro regulaci komunikací (obdoba americké FCC).

Nejedná se o oficiálně ohlášený produkt, dnešní článek se pouze zabývá únikem informací. Fotografie v článku jsou stávající generace Yoga 2.

Má se za to, že nová Yoga 3 Pro bude mít opravdu skvělé HW parametry. Po vzoru původní Yogy 2 Pro by displejem mohl být 13,3″ panel s úžasným rozlišením 3 200 x 1 800 px. Zatímco starší model byl vybaven procesory řady Core i5 či i7, novinka bude nejspíš disponovat nejnovějším Intel Core M-5Y70. Ten je také hodnocen jako nejvýkonnější Core M procesor, kde se základní takt usadil na 1,1 GHz, s případným Turbo Boostem na rovných 2,6 GHz. Uvidíme, jaký bude výkon ve skutečnosti a jak se nový procesor promítne do životnosti na jedno nabití.

Nové Core M procesory mají maximální TDP ve výši 4,5 Wattů, čímž dramaticky snižují zahřívání. Je předpokladatelné, že se objeví i verze s ještě o něco výkonnějšími procesory. Nové procesory by mohly tudíž brzy ovládnout trh, který se neustále žene za delší výdrží a úsporností.

Co se týče designu, tak by se měla nová Yoga držet zavedených linek svých předchůdců, což značí opět to, že uživatel bude moci notebook používat v několika módech. Díky novým procesorům by i případný notebook mohl dosáhnout nižší tloušťky a váhy, což ocení nejeden uživatel, také celkové náklady se s novými procesory sníží. Notebooky se také postupně začínají držet trendů absolutně tichých větráčků, což by se nemuselo vyhnout ani tomuto modelu.

Snad se oficiálního uvedení dočkáme co nejdříve!

yoga_new-686x380

 

Zdroj: tabtec

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky