Lenovo světovou jedničkou

12. 7. 2013 | 0

Lenovo světovou jedničkou

Společnost Lenovo se včera oficiálně stala dle Gartneru i IDC celosvětovou jedničkou v prodejích počítačů, konečně tak překonala a na první příčce vystřídala svého dosavadního hlavního rivala, společnost HP. Tento úspěch si dnes samozřejmě musíme připomenout a trochu okomentovat.

 

Trend narůstajících tržeb a pozvolné zvyšování tržního podílu konečně přineslo vysněný výsledek. Podle amerických analytických agentur IDC a Gartner dosáhla společnost Lenovo v druhém kvartálu roku 2013 podílu 16,7 % na světovém trhu s počítači, díky čemuž si ukusuje největší část z podílového koláče mezi ostatními výrobci.

 

clip_image002[6] clip_image002[8]

ThinkPady T a X

 

Společnosti Lenovo se tak podařilo od roku 2004 (před akvizicí divize IBM) pozvednout se z tržního podílu 2,2 %, respektive 6,9 % po akvizici. Její pozice na trhu se v průběhu let neustále zlepšovala, skutečný skok ale přišel až přelomu let 2010-2011, kdy společnost poskočila o 3,3 % na 13% podíl (tehdy došlo k zavedení řady ThinkPad Edge, která nabízí zákazníkům mezistupeň mezi základními levnějšími IdeaPad a profesionálními pracovními ThinkPady).

 

clip_image002[10] clip_image002[12]

ThinkPad Edge, IdeaCentre All-in-One

 

Úspěch posledních let lze přisuzovat snaze Lenova o prosazování nových originálních výrobků jako například IdeaPady Y500 a Yoga, celkově dobrému poměru ceny a výkonu u IdeaPadů a ThinkPadů Edge a rovněž široké nabídce profesionální řady notebooků ThinkPad, která nabízí to nejlepší pro nejnáročnější zákazníky. Společnost Lenovo se ale nebojí ani nových trendů a technologií, v aktuální nabídce je tak mnoho dotykových notebooků jak standardních, tak konvertibilních, stejně jako stále populárnějších All-in-One IdeaCentre (včetně miniaturních desktopů IdeaCentre Q), či výkonných pracovních desktopů ThinkStation a ThinkCentre.

 

clip_image002[14] clip_image002[16]

IdeaPad Y500, IdeaPad Yoga

 

V ČR společnost Lenovo připomíná své působení různými marketingovými kampaněmi (reklamy tiskovinách, billboardy…), exkluzivní Lenovo prodejnu najdeme v Galerii Harfa v Praze, kde si můžete naživo vyzkoušet a osahat velkou část aktuální nabídky. Různá Lenovo centra se však také nachází ve větších městech po celé České republice, typicky např. v Plzni, Zlíně či Brně.

 

clip_image002[18]

Lenovo Exclusive Store v Galerii Harfa v Praze

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky