20 000 unikátů za měsíc

24. 12. 2012 | 1

Přečkali jsme konec světa, který měl narušit pokojný advent, dnes přichází Vánoce a rok 2012 se nezastavitelně blíží svému konci. Když jedno končí, druhé začíná. Dnes se ohlédneme za rokem 2012 na Lenovo Blogu CZ, povíme si o významném jubileu s dvacítkou na začátku (ne, nejde o ThinkPad) a nahlédneme trochu do budoucnosti…

Rok 2012 pro Lenovo

Rok 2012 byl z našeho úhlu pohledu pro Lenovo velmi úspěšný (nemluvím teď o ekonomických výsledcích, které byly samozřejmě rovněž výborné, když uvážíme, že se společnost pohybuje na pomezí prvního a druhého místa v celosvětovém objemu dodávek počítačů). Lenovo letos překvapivě představilo spoustu evolučně-revolučních strojů, mezi kterými asi nejvýrazněji vyčnívaly nové, kompletně matné a bytelné modely ThinkPad Edge či IdeaPady Z500 a Y500, které prošly změnou designu, provedení, multimediálního zážitku i výkonu, ačkoliv se jedná “jen” o pokračovatele zaběhnuté linie.

Nicméně Lenovu se letos povedlo něco, co už pár let nepamatuji: uvedlo dva zcela nové, dosud neviděné, exkluzivní modely, přičemž nezaváhalo a oba se (bez výtek, které by stály za zmínku) povedly. Samozřejmě je řeč o ThinkPadu X1 Carbon, který se navíc brzy dočká dotykového následovníka “Touch” se slibovaným IPS panelem, a o revolučním konceptu vícerežimového Windows 8 Ultrabooku IdeaPad Yoga. Oba stroje nás skutečně a bez příkras nadchly, což se nám často nestává.

Rok 2012 ve znamení “dvacítek”

20 let ThinkPadu

V říjnu oslavila své 20. výročí značka ThinkPad (viz. 20 zajímavostí o ThinkPadech), dokonce jsme se věnovali srovnání starého ThinkPadu T41 ještě pod taktovkou IBM s novou X220 v podání Lenovo (a nebojte se, budeme – resp. Tomáš Valenta bude – v takových článcích pokračovat i v roce 2013).

Navíc šťastlivci, kteří zakoupili v soutěžním období ThinkPad, získali možnost vyhrát ve slosování jeden z limitované edice ručně vyrobených, 14karátových zlatých TrackPointů (více zde), což je unikátní nápad jak odměnit zákazníky a partnery českého zastoupení Lenovo a jinde na světě se taková akce nekonala. Nicméně nebyla to jediná důležitá dvacítka v roce 2012, rozhodně ne ta nejdůležitější ze sebestředného, trochu sobeckého pohledu Lenovo Blogu CZ…

20 000 unikátních návštěvníků za měsíc

Lenovo Blogu CZ se totiž v roce 2012 povedl jeden úžasný úspěch: ve znamení 20. výročí značky ThinkPad jsme si stanovili poetickou metu dosáhnout 20 000 unikátních návštěvníků za měsíc, čili oproti roku 2011 více než zdvojnásobit počet návštěvníků blogu, což se – upřímně – zpočátku jevilo jako nedosažitelné a ve světle na konci tunelu jsme spíš viděli vlak než cíl.

Nicméně nakonec jsme to v listopadu dokázali, a tak jsme k tomu ani nepotřebovali úplně celý rok, měsíc jsme měli ještě k dobru! S téměř 20 400 unikátními návštěvníky (pro představu: mezi tyto návštěvníky se započítává každý během sledovaného období pouze jednou, čili jedná se o dvacet tisíc jednotlivých, různých návštěvníků za měsíc) jsme cíle dosáhli. Úplně nejlepším obdobím byl měsíc mezi 19. listopadem a 18. prosincem, kdy si blog připsal přes 22 000 unikátních návštěv. To je něco, na co můžeme být – myslím – právem hrdí.

Vývoj unikátní měsíční návštěvnosti za období 1. leden 2011 – 30. listopad 2012

Jak ukazuje mimochodem i měsíční graf výše, vždy se zatím podařilo, abychom z dosažené “mety” nespadli dolů, čili po dosažení určitého počtu návštěvníků jsme si tyto návštěvníky udrželi, nebyla to tedy jen prázdná bublina, která splaskla – lidé se na Lenovo Blog CZ vrací a jsme tomu moc rádi!

Jistě vás zajímá, kolik takových návštěvníků, kteří se na Lenovo Blog CZ pravidelně vrací, vlastně “máme”. Inu, je jich dlouhodobě celých 45 % (což je vlastně s nárůstem čtenářů v logickém vztahu), a to nejenom z řad fanoušků či majitelů zařízení Lenovo, ale také z řad obchodních partnerů, prodejců či servisů. Těší nás také, že roste podíl slovenských návštěvníků, který se přehoupl přes 10 % už v roce 2011.

Lenovo Blog CZ se tak bez nadsázky stal zdrojem, který poskytuje relevantní informace ze světa Lenovo. Pravidelně se umisťuje na vysokých příčkách ve vyhledávačích a naším hlavním, dlouhodobým cílem je, aby se stal prvním informačním zdrojem o značce Lenovo. Třeba i to se nám opět s vaší pomocí časem podaří!

Tento úspěch však samozřejmě nepatří pouze nám, kteří jsme tvořili obsah, ale především vám: našim novým, nebo vracejícím se čtenářům, bez kterých by žádný Lenovo Blog CZ neměl smysl. Za vaši přízeň a za každou vaši návštěvu, která pro nás skutečně jedinečná je, celý tým Lenovo Blogu CZ děkuje a pevně věříme, že i v dalším roce budeme schopni s vaší pomocí pokračovat v nastaveném tempu!

PF 2013 a pohled do budoucna

Všem našim čtenářům právě dnes, na Štědrý den, ještě jednou děkujeme a přejeme příjemné prožití vánočních svátků, pokud je to pro vás důležité, tak i bohatého ježíška (třeba s nějakým tím dárkem se značkou Lenovo), silvestr strávený v příjemné společnosti, no a nakonec samozřejmě úspěšný vstup do nadcházejícího roku 2013!

A co vlastně můžete čekat v roce 2013 na Lenovo Blogu CZ? Prozradit toho moc nemůžeme, ale určitě se můžete těšit na další retro články o starších IBM ThinkPadech od Tomáše Valenty, budeme testovat spoustu příslušenství Lenovo, nezapomeneme na novinky, jako je ThinkPad Twist, finální IdeaPady Y500, U510, možná se nám podaří získat X1 Carbon, něco nového se rýsuje mezi tablety a čekat můžete na poměrně zajímavé novinky mezi IdeaPady v souvislosti s Windows 8 a displeji, také to vypadá na “návrat” řady V… Ale o tom zatím pssst! No a také plánujeme konečně kompletní přepracování webu, odpoutání se od uzavřené služby Blogger k vlastnímu hostingu a platformě, která nám dá víc možností pro vás – doufejme, že se nám vše podaří brzy a hladce provést. Ostatně příští rok by měl být celkově ve znamení rozvoje blogu, možná se budou objevovat častěji soutěže o ceny… Ale to se všechno uvidí až příští rok, zatím jsou to většinou jen přání, která snad budeme schopni i realizovat.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky