not-enough-time

Píšeme málo článků! Pomůžete nám?

5. 3. 2021 | 0

Jak nás někteří z vás, čtenářů, již upozornili, především v posledním půl roce vychází na Lenovo Blogu CZ skutečně málo článků. A když už články vychází, jsou často neaktuální (recenze starších produktů) či opožděné. Víme o tom a již delší dobu se tento problém snažíme řešit, zatím ne zcela úspěšně. Chtěl bych v dnešním článku (ze zákulisí) situaci trochu osvětlit a zároveň vám dát příležitost zazářit (aby bylo jasno, to je jiné vyjádření pro „byli bychom moc rádi za vaši pomoc“).

Za Lenovo Blogem CZ stojí fanoušci

Lenovo Blog CZ byl, je a – doufám – vždy bude především fanouškovský web. Ačkoliv nás podporuje české Lenovo, obsah je plně v naší režii. Proto na blogu nevychází tendenční, reklamní, propagační ani „zaplacené“ články, proto na blogu neprobíhá „cenzura“. Tohle si dovolím tvrdit díky tomu, že jsem s blogem téměř od samotného začátku, což je dnes – těžko uvěřit – přes 11 let. Ačkoliv blog založili lidé kolem Lenova, stal se z něj během dvou let plně fanouškovský blog, který Lenovo již „pouze“ podporuje.

Ono „pouze“ je v uvozovkách, protože kromě hostingu a věcné podpory vděčíme Lenovu za drtivou většinu informací, které vydáváme, a produktů, které testujeme. Samozřejmě spolupráce je oboustranná – nevydáváme informace, které od Lenova nemáme ověřené nebo schválné, tedy nesnažíme se o senzace skrze „leaky“ (nemyslíme si, že je to správné nebo vhodné – každá společnost, ale i jednotlivec, má právo kontrolovat informace, které chce se světem sdílet, naším cílem tedy není nikoho poškodit).

Kdo tedy blog píše?

Aktuálně se na blogu (více či méně) aktivně podílí 10 autorů včetně mě (proto jsem psal „více či méně aktivně“ – já jsem to „méně“ ve zmíněném sousloví). Zhruba polovina jsou pracující a polovina studenti. Umíte si představit, že zde máme autory, kteří se připravují na zkoušky, stěhují se, budují, staví, zakládají rodiny, řeší pracovní či soukromé záležitosti. Za normálního stavu (tj. do března 2020) je času málo, ale díky píli, zápalu a spoustě proseb a tuny psychického vydírání se články píšou a vychází.

Snažíme se vydávat 2-3 články týdně (pondělí – typicky recenze, čtvrtek – obvykle první pohledy, sobota – lehčí témata, novinky či zajímavosti). Abychom to mohli dělat, musíme mít nejen zápal a najít si ten čas, kterého je samozřejmě vždy málo, ale taky musíme mít přísun informací z Lenova a – co je ještě důležitější – zařízení na test, která nám půjčuje přímo Lenovo, protože recenze a testy jsou samozřejmě ty nejčtenější a čtenáři nejvyhledávanější články.

Dodám, že se stalo příjemným zvykem čas od času se scházet. Jednou až dvakrát do roka se celý tým blogu schází v kancelářích českého Lenova, kde poklábosí spolu, ale taky s produktovými manažery, probereme novinky a nadcházející změny, osaháme zařízení, která ještě ani nejsou na výrobních linkách, plni nadšení a euforie podnikneme nějakou zábavnou aktivitu, najíme se spolu a každý se vypravíme zpět do domovů, abychom si na to mohli každý měsíc v neděli na společném blogovém Skypu zavzpomínat.

Co na to korona?

Jenže pak dorazí nezvaný host – koronavirus. A najednou vedle všech těch běžných problémů řeší autoři jeho dopady na svůj osobní i pracovní život. Pracují z domova. Hlídají při tom děti. Potýkají se s distanční výukou. To samé, co řešíte denně vy všichni. Sami víte, jak je to náročné. Pak už se čas na psaní článků hledá těžko. A když už se nějaký najde, nejsou dostupná zařízení na test, nebo jsou dostupná s významným zpožděním – nejen blog, ale i samotné Lenovo musí následky pandemie řešit, a tak není překvapením, že poskytování testovacích zařízení vázne.

Smutným výsledkem je (a když jsem tato čísla shromažďoval, udělalo se mi až trochu úzko, protože po těch letech, po všech těch skvělých spolupracovnících, po veškeré píli a času, který blogu věnovali, má blog speciální místo u mého srdce), že namísto obvyklých 12-15 článků měsíčně (3-4 recenze) jsme v posledním půl roce vydávali průměrně jen 6, z nichž pouze 2 byly recenze produktů.

Chcete nám pomoci?

Kromě osobních kapacit tedy bojujeme i s nedostatkem materiálů, dalo by se říct. Napadlo nás proto oslovit čtenáře – máte doma zařízení Lenovo? Je nové a teprve se sžíváte? Nebo už má něco za sebou a prozkoumali jste všechny jeho neduhy? Nebo máte doma dokonce nějaké prehistorické zařízení Lenovo? A byli byste ochotni o vašem zařízení něco napsat na blog?

Pokud ano, spojte se s námi pomocí formuláře níže, nebo nám klidně napište do komentářů a domluvíme se! Za každý článek budeme rádi a kdo ví – třeba za něj budeme schopni poslat nějakou menší věcnou odměnu. A třeba budeme spolupracovat dlouhodobě, když budete chtít!

    Zaslat vlastní článek

    captcha

    Odpovědět

    comment-avatar

    Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


    Související příspěvky