lbcz-news-2019

Krátce: Co nového na blogu v roce 2019?

19. 4. 2019 | 0

Už dlouho jsme nevydali žádný článek o stavu unie, resp. o tom, co se děje na blogu. Když jsou ty Velikonoce, je na čase to změnit! Co se událo a co chystáme v roce 2019, kdy blog prožije své desáté narozeniny?

Původně měl být článek vydaný klasicky pod redakčním účtem Lenovo Blog CZ, jak se ostatně běžně sluší a patří. Ale nakonec mi to nedalo, přidal pár osobních poznámek, a tak se pod článkem musím podepsat osobně.

Lenovo Blog CZ zdánlivě pokračuje svým směrem beze změny. Poslední navenek viditelná větší akce proběhla při změně designu a migraci na WordPress před pěti lety, tedy v roce 2014. No a jelikož cítíme, že alespoň jednou za pětiletku je třeba takříkajíc říznout do dřeva, chystáme se letos na obdobný krok – během tohoto roku, odhadem kolem léta, což se hodí, protože právě v červnu (konkrétně 10. 6. 2019) bude Lenovo Blog CZ slavit své desáté narozeniny! Je to až k nevíře (zvlášť když uvážím, že jsem pro blog začal psát už v onom roce 2009)!

HTTPS

HTTPS

Ale zpět k tomu, co chystáme – blog dostane zase trochu modernější kabátek, novější technologie a trochu změníme barvy, abychom šli s dobou. Nemusíte se ale bát, žádné drastické změny vás rozhodně nečekají! Chceme udělat blog přehlednější, taky aby lépe pracoval na mobilních zařízeních, no a konečně už nebudeme sto let za opicema a před naším „www“ se objeví zelený zámeček a předpona „HTTPS“. Tak držte palce, aby se vše povedlo a třeba už na ty desáté narozeniny budeme v novém! Malá ochutnávka níže…

Nový design Lenovo Blogu CZ 2019

Nový design Lenovo Blogu CZ 2019

S ohledem na ukázku nového designu výše vedeme v redakci (a také s designerem) vášnivou diskusi na téma, zda máme nechat celý blog takto rozostřený, nebo zda alespoň texty nenechat ostré. Zatím jsme ale nenašli žádnou shodu a kompromisy se hledají těžko – tábory „ostrých“ a „rozostřených“ už obsadily pozice a nechtějí ani na jedné straně ustoupit. Tak uvidíme…

Nicméně děje se pořád spousta věcí i na pozadí. Možná vám to ani nepřijde, ale řady blogu se značně měnily a nedávno se změnily opět. Tohle píšu tak trochu s notnou dávkou nostalgie, protože „jádro“ blogu, které jsme měli před pár lety, je – až na pár výjimek – nenávratně pryč. Ze zapálených studentů, kteří si mezi zkouškami našli čas na to otestovat nějaký ten notebook, jsou nyní zaměstnaní lidé, často manželky a manželé, tatínkové a maminky. Přestože proběhlo již několik náborů, noví autoři z různých důvodů nikdy příliš dlouho nevydrželi – přiznejme si to, psát pro Lenovo Blog CZ zrovna nepatří mezi top 10 nejprestižnějších a nejperspektivnějších činností. Nedávno se však udála nová vlna, získali jsme hned několik velmi talentovaných autorů a zatím vše vypadá velmi nadějně, tak se nechme překvapit. Že by se nám rýsovala nová pravidelná základna? Mimochodem, máte oblíbené autory? Dejte nám vědět v komentářích níže, třeba je povzbudíte a nám dáte najevo, komu máme půjčovat víc zařízení!

Ještě prozradím takovou malou pikošku, když už tu prozrazuju státní tajemství (Assange by se mohl učit!) – snad mě nikdo nevytahá za uši… Inu, už měsíce diskutujeme uvnitř týmu o tom, že by bylo fajn dělat pravidelné video blogy (či vlogy), ideálně nějaký kratší souhrn aktuálních témat, vždy ve více lidech. Nicméně pořád se k tomu nějak nemáme, ale hlavně si nejsme jisti tím, zda bychom to za A) dlouhodobě a pravidelně udrželi, za B) zda by se na to někdo díval a za C) jaký formát by fungoval. Pokud vás to zaujalo, dejte vědět dole v komentářích, třeba nás přesvědčíte (ať už k tomu se rozhoupat, nebo na to definitivně zapomenout).

No a na závěr taková rychlá novinka – aktivovali jsme na blogu novou funkci diskusního systému Disqus, díky které nám můžete dát vědět, jak se vám článek líbil, aniž byste se museli registrovat nebo psát komentář – jednoduše sjedete dolů a kliknete na pocit/smajlík podle toho, jak na vás článek působil. Můžete to zkusit hned tady dole! Pozor ale, funkce je aktivní jen u nových článků, zpětně se bohužel aktivovat nedá.

Reakce Disqus

Reakce Disqus

Pokud máte něco na srdci, co se nedá vyjádřit jen kliknutím na smajlík, napište komentář, budeme rádi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky