lbcz-news-2019

Jak funguje Lenovo Blog CZ v roce 2020?

14. 5. 2020 | 0

Co je a není Lenovo Blog CZ? Kdo jej tvoří? Jak vznikl? A jak jsme napojení na (české) Lenovo? Aktualizovali jsme stránku „O blogu“!

Stránka „O blogu“ výborně schovaná v patičce nezměnila svůj text v podstatě 10 let (přibyla tam možná jedna věta před pár lety a kontaktní formulář, ale jinak zůstala neměnná). Ne proto, že by nebylo co upravovat, ale je to vlastně jediný kousek blogu, který se zachoval v (téměř) původním stavu od roku 2009, kdy byl blog založen. Měnit ten text nám přišlo skoro jako se zcela zbavit historie a lidí, kteří blog založili a již ho dávno opustili. Ale stejně tak jsme si uvědomovali, že text je značně neaktuální a už neodráží podstatu toho, čím je blog nyní. Proto jsme se dnes rozhodli přidat na stránku nový úvodní odstavec, který shrnuje aktuální podobu blogu, jeho citát (pro zachování) níže:

Lenovo Blog CZ je fanouškovský blog o značce Lenovo, který tvoří především studenti a nadšenci jako svou volnočasovou aktivitu – práce každého z nich je tak zcela dobrovolná a nenárokovaná.

Dlouhodobě spolupracujeme s českým zastoupením společnosti Lenovo, které nám typicky poskytuje produkty na testy (jak finální kusy z oficiální distribuce, tak předprodukční modely v různých stádiích vývoje a výroby, které by se do jiných rukou dostat nemohly) a také informace, některé s mírným předstihem (např. novinky, které budou představeny na veletrzích). Jednou až dvakrát do roka (jak se který rok zadaří) Lenovo ve svých pražských kancelářích pořádá sraz autorů blogu, který je obvykle proložen prezentacemi od produktových manažerů českého zastoupení značky, po čemž následuje zábavný program a den končí společnou večeří týmu blogu. Lenovo financuje provoz blogu (hosting apod.). Spolupráce je však založena na vzájemné důvěře, na blogu neprobíhá cenzura ani cílené úpravy obsahu (až na situace, kdy je v článku faktická chyba), nejsme s Lenovem nijak smluvně vázáni (ostatně blog není žádná oficiální organizace).

Blog ani jeho autoři nemají postranní úmysly – nesnažíme se cíleně zlepšovat image značky ani „prodávat“ její produkty, nehledě na to, že z prodejů nebo prokliků nemáme žádný příjem.

Všichni autoři blogu se osobně znají a pochází z různých koutů republiky (od Plzně až po Brno).

Níže pár fotografií ze srazů z let 2013 a 2014 (většina účastníků již na blogu nepůsobí). Zajímavé je, že nemáme žádné aktuální fotky – měli bychom to napravit!

Původní podobu stránky „O blogu“, tedy původní text od zakladatelů z roku 2009, najdete na stránce „O blogu“ pod tučným aktuálním odstavcem.

Budeme rádi za jakékoliv příspěvky v diskusi! A teď možná trochu po tenkém ledě: pokud vás něco zajímá, ptejte se! Na co budeme moci odpovědět, odpovíme.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky