Tipy na Vánoce 2020

Tipy na zařízení pod stromeček – 2020

5. 12. 2020 | 1

Drazí čtenáři českého Lenovo Blogu, rok se s rokem opět sešel a i letos jsme si pro vás připravili naše skromné tipy na zajímavá zařízení, která dle nás stojí za zmínku v případě, že se u vás Ježíšek ještě nezastavil vyzvednout přání uložená za (již nepochybně dokonale vycíděným) oknem.

Matěj Gottwald – Lenovo Yoga Creator 7-15IMH05

Bude to asi překvapení, ale letos mě zaujal notebook z rodiny zařízení pro koncové spotřebitele, konkrétně elegantní a výkonná Yoga Creator 7 v 15″ provedení založená na Intelu. Kromě velmi zajímavé, mechově zelené barvy, díky které působí velmi elegantně, pro mě tento notebook ztělesňuje skvělou kombinaci dvou vlastností, která není častá – jedná se totiž o elegantní, kvalitně zpracované (konstrukce z kovu) a kompaktní zařízení s velmi solidním výkonem. Za to děkuje až šestijádrovému procesoru Intel Core i7 10. generace a dedikovanému grafickému čipu nVIDIA GeForce GTX 1650. Netřeba se obávat zahřívání – chlazení zvládá svou práci překvapivě dobře. K tomu ještě nabízí Yoga Creator 7 výborný zvuk díky reproduktorům se subwooferem, kvalitní displej (ačkoliv pouze s Full HD rozlišením) a snadné přihlašování skrze rozpoznání obličeje nebo čtečku otisků prstů. Jedinou nevýhodou je 15″ provedení, a tak je zařízení vhodné spíše pro méně časté přenášení. 

Podtrženo, sečteno: hledáte-li kvalitně zpracovaný, elegantní a reprezentativní notebook s poměrně vysokým výkonem, solidním displejem a výborným zvukem, Yoga Creator 7 je skutečně dobrá volba, kterou mohu upřímně doporučit. Počítejte ale s cenovkou kolem 40 000 Kč.

Recenze: https://www.lenovoblog.cz/2020/10/yoga-creator-7-15imh05-tvurci-zelena-sila-recenze.html

Zdeněk Svoboda – ThinkBook 14, Lenovo Tab M10 Plus LTE

Tento rok se mi do rukou k testování dostal ThinkBook 14, který bych vřele doporučil všem, kdo hledají mobilní notebook s dobrou výbavou, přijatelnou velikostí, cenou a pěkným vzhledem. Jeho vzhled je klasický (barva Mineral Grey) a odpovídá většině nynějších modelů Lenovo. Ano, nejedná se o prémiovou třídu, tak se nedá říci, že by to byla designová pecka, jeho vzhled je naopak co nejvíce funkční. Co mě u testovaného kusu udivilo byla výdrž baterie, která při běžné práci dosahovala cca 12 hodin.

Komu bych notebook doporučil? Studentům nebo lidem, co nehrají hry a na notebooku pracují s běžnými aplikacemi.

Recenze: https://www.lenovoblog.cz/2020/02/thinkbook-14-iml-recenze.html

Další kousek, který by se doma hodil, je tablet Lenovo Tab M10 Plus s LTE. Zpracování působí poctivě a myslím, že nebude trpět na přemíru škrábanců. Níže uvedená konfigurace bude stačit na běžnou agendu nebo online výuku. Mohu svědomitě říci, že funguje plynule bez sekání, vše běželo tak, jak jsem si představoval. Příjemný je slot na SIM kartu, který z tabletu díky LTE modemu udělá komunikační zařízení nezávislé na WiFi sítích, což ocení především mobilní uživatelé.

Srdcem tabletu 8jádrový procesor MediaTek Helio P22T, operační paměť 4 GB,  interní paměť 64 GB. OS Android 9 Pie, 10,3“ IPS displej s Full HD rozlišením. Základní paměť tabletu se dá rozšířit pomocí micro SD karty až do 256 GB. Nechybí stereo boční reproduktory s technologií Dolby Atmos. Zajímavostí je možnost odemykání pomocí rozpoznání obličeje.

Komu bych tablet doporučil? Studentům na distanční výuku a všem, kdo hledají tablet s možností přidání datové SIM karty.

Jonáš Šafránek – Lenovo Legion 5

Zařízení, které mi za letošní rok rozhodně utkvělo v paměti je jednoznačně herní notebook Legion 5: ať už ve větší 17“ nebo klasické 15“ verzi. Nová řada herních notebooků je dle mého názoru opravdu skvělá. Na výběr je jak z velikostí, jak jsem uvedl výše, tak i z výkonností. Možnost volby procesoru Intel/AMD, grafické karty i s podporou RTX, 144Hz displej, neskutečně příjemný a decentní design, který není vůbec křiklavý, tudíž se nemusíte bát, že by přitahoval okolní pohledy a velmi zajímavá cena. Za velmi kvalitní provedení a super výkon jsou nastavené ceny lákavé. Pokud sháníte výkonný kvalitní notebook, který lze využít například i na práci, rozhodně si modely Legion 5 zaslouží vaši pozornost.

Recenze (17“ model): https://www.lenovoblog.cz/2020/09/lenovo-legion-5-17-prvni-pohled.html

Tomáš Valenta – IdeaPad Gaming 3 nebo Lenovo Legion 5

Letošnímu roku z pohledu zaměstnavatele vládlo mohutné stěhování z kanceláří domů, kdo mohl, ten více či méně pracoval z obýváku. To zrychlilo již dříve rostoucí zájem o zařízení, na kterých je možné nejenom pohodlně pracovat, ale zároveň se zabavit ve volném čase. Pokud bych tedy uvažoval notebook, který má splnit obě výše uvedené role, měl by nabídnout FullHD IPS / WVA displej, klávesnici s numerickým blokem, výkonný moderní procesor (pravděpodobně AMD) a alespoň trochu slušnou grafickou kartu (tedy GeForce GTX 1650 a vyšší). Osobně bych vybíral z dostupných konfigurací notebooků Lenovo IdeaPad Gaming 3 nebo o něco dražšího Lenovo Legion 5.

Srovnání obou notebooků: https://www.lenovoblog.cz/2020/06/ktery-vybrat-legion-nebo-ideapad-gaming.html

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky