Legion Y920 Tower (první pohled)

30. 11. 2017 | 0

Jednoho dopoledne zazvonil telefon s dotazem, jestli bych nechtěl vyzkoušet některou z nových Legion Towers. Bez váhání jsem odpověděl, že zcela jistě a vybral jsem si Legion Y920 Tower. Od té chvíle jsem nedočkavě vyhlížel až dorazí a budu ho moci pořádně vyzkoušet. Když kurýr dorazil s krabicí lehce mi poklesla čelist, takhle velkou krabici jsem nečekal. Není se ovšem čemu divit, Legion Y920 rozhodně není malý stroj a všechen ten výkon si zaslouží (a potřebuje) pořádnou „bednu“.

Vzhled

V designu skříně se Lenovo drželo osvědčeného vzhledu známého z jejích předchůdců (třeba IdeaCentre Y900 nebo Y700). Čelní straně, kromě vzoru uhlíkových vláken, dominuje podsvícený znak Y a podsvícené oko na každé straně. Pod logem Lenovo se nachází slot pro CD/DVD/Blue-ray mechaniku s designovým otevíráním. V horní zkosené částí jsou pak umístěny 4 USB sloty, 1 HDMI, 1 USB-C a kombinovaný audio výstup. Kromě toho se spodní část po stranách doplňují mřížky sání vzduchu. V celé kombinaci prvků pak čelo působí krásně agresivně přesně tak, jak by měl herní stroj vypadat.

Nezbytnou součástí každého správného herního stroje je pak průhledná bočnice. Jelikož je zadní větrák podsvícený červenou barvou ve stylu série Legion je pohled po zapnutí nádherný. Scéně dominuje grafická karta NVidia GTX 1070 a nad ní masivní chlazení procesoru. Kromě průhledné bočnice je zde ještě další průduch pro chlazení. Ovšem zde mi na první pohled chybí prachové filtry.

Horní straně dominuje žebrování chlazení. Po vzoru předchůdců je i zde v zadní části pojistka pro otevření skříně a v přední části pak madlo, pro její jednodušší přenášení.

Kromě skříně pak součástí balení byla herní myš a mechanická klávesnice, obě nesoucí logo Y. S klávesnicí jsem nadmíru spokojen, dostatek programovatelných tlačítek, až tři přednastavené profily pro různé hry a obvyklá sada multimediálních ovladačů. Kromě toho je po pravé straně USB port, protože kdo by se chtěl s flash diskem natahovat až ke skříni. Nevýhodou je, že klávesnice zabere dva USB porty – Legion Y920 jich má naštěstí dostatek.

S myší si bohužel asi tolik rozumět nebudu, jelikož je poměrně velká a jsem zvyklý na kratší. Každopádně má na první pohled vše, co by správná herní myš měla mít. Čtyři programovatelná tlačítka na levé straně, dvě umístěná ergonomicky pro pohodlné ovládání palcem. Kromě toho pak samozřejmě přepínač DPI a sadu závaží, díky kterým si na své přijdou milovníci těžších i lehčích myší.

Jak myš tak i klávesnice jsou červeně podsvícené, držící tak vzor celé řady Legion.

Testovaná konfigurace

Průhledná bočnice

Na závěr tohoto rychlého prvního pohledu zmíním ještě testovanou konfiguraci:

  • Procesor: Intel Core i7 7700K
  • Grafická karta: nVidia GeForce GTX 1070
  • RAM: 16GB DDR4
  • SSD disk: Samsung 256 GB
  • HDD: Seagate 2 TB

No a zbývá už jen nainstalovat nějaké ty hry a pořádně si zahrát. Jak si Legion Y920 Tower povede se dozvíte v recenzi.

 

 

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky