První pohled na stylový All-in-one počítač Lenovo Ideacentre 520-24IKL

30. 10. 2017 | 0

All-in-One počítače jsou v poslední době čím dál oblíbenější. A aby taky ne, oproti běžným stolním počítačům lze ušetřit ohromné množství místa, kabelů a co víc, mnohdy jsou All-in-One počítače jednoduše pěkné.

A to platí také u tohoto modelu. Ihned po vybalení mě dostal jeho design. Téměř bezrámečkový displej ohraničený tenkým stříbrným lemem vypadá skvostně. Na čelní straně se kromě velkého 23,8″ displeje a reproduktorů pod ním nenachází nic. Ani webkamera, ta je krásně schovaná ve vrchní části displeje a vyjede po zatlačení na vyznačené místo. V momentě, kdy webkameru nepoužíváte, můžete ji zase zasunout. Díky tomuto řešení si displej může odpustit velké rámečky. Velké plus je to i pro paranoiky, kteří si až doteď webkameru v notebooku nebo jiném počítači vždy přelepovali. Zde je možné ji schovat! :)

Pod displejem se nachází průduchy pro nasávání vzduchu, 3,5mm jack konektor a trochu nešťastně umístěná čtečka paměťových karet. Na levé straně je jeden USB 3.0 konektor, na pravé straně je tlačítko pro zapnutí počítače a o něco výše pak optická mechanika. Samotné „tělo“ stojí na kovovém podstavci, který se k displeji snadno přišroubuje vestavěným šroubem. Výška mezi základnou a tělem není měnitelná, displej však lze naklánět. Na zadní části se nachází všechny potřebné konektory – napájecí, RJ45, dvojice HDMI konektorů (jeden pro výstup, druhý pro vstup), dva USB 2.0 a jeden USB 3.0 konektor. USB 3.0 konektory jsou zde označeny jako SS (Super Speed). Pokud se o svůj počítač bojíte, můžete si jej uzamknout skrze kensington lock. Stejně jako u předchozí generace, ale i zde bohužel chybí tlačítka pro nastavení displeje.

Samotné parametry také nejsou k zahození. Testovaný model disponuje čtyřjádrovým procesorem Intel Core i5-7400T o základním taktu 2,4GHz (na TurboBoost až 3GHz) a TDP 35W. Procesoru sekunduje 8 GB paměti RAM a pro uživatelská data je zde standardní plotnový disk o kapacitě 1 TB. Nejedná se o herní počítač, čili nejspíše nikoho nepřekvapí, že je zde pouze integrovaná grafická karta Intel HD 630. Displej počítače má úhlopříčku 23,8“ a nabídne rozlišení až FullHD. Samozřejmostí je také předinstalovaný systém Windows 10 Home.

V základním balení jsem kromě samotného počítače dostal i klávesnici, myš zde přibalená nebyla. To je z mého prvního pohledu vše. Pokud vás zajímají další detaily, počkejte si na plnohodnotnou recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky