Motorola Moto E4 Plus (první pohled)

19. 8. 2017 | 0

V dnešním prvním pohledu se podíváme na novou Motorolu Moto E4 Plus. Při pohledu na parametry zjistíme, že se jedná o zajímavé zařízení kombinující vlastnosti střední třídy, jako jsou 3 GB RAM, a nižší třídy, jako je například rozlišení displeje (pouze HD) a plastové tělo telefonu.

Konkrétně konstrukce se zde opravdu povedla, na první, ale i na druhý pohled a první pády telefon působí bytelně. Při vkládání simkarty jsem měl dokonce pocit, že je zadní část z kovu. Nakonec jsem zjistil, že tomu tak není, ale jedná se o opravdu pevný a pěkně zpracovaný plast.

Na přední straně pod displejem najdeme čtečku otisků prstů, která ale nefunguje jako tlačítko, takže nejde zmáčknout, nicméně díky funkcím od Lenova dokáže nahradit všechna tři tlačítka, která jsou standardně na displeji.

Telefon disponuje 5,5 palcovým displejem, což je na mě trošku dost. Zároveň s tím také přichází obavy ohledně výdrže. Je pravdou, že velikost displeje má vliv na spotřebu, ale mnohem větší vliv má rozlišení, které zde není klasické Full HD, ale jen HD, takže si myslím, že výdrž by neměla být problém. To se také po prvních pár hodinách potvrdilo.

Uvnitř telefonu najdeme téměř čistý Android 7.1, ve kterém jsou asi jen čtyři funkce od Lenova a nic víc. I když už jsem měl několik Moto telefonů, tak musím říct, že tohle mě stále baví a Lenovo (resp. Motorola) si za to opět zaslouží pochvalu. O svižnost celého systému se stará nejenom 3GB RAM, ale také čtyřjádrový procesor MediaTek MT6737 a, ačkoliv se nejedná o nejvýkonnější procesor, tak v systému ani ve hrách jsem problém neměl.

Víceméně vše, co jsem popsal výše, se mi líbí, jsou tu ale také věci, které se mi tolik nelíbí. Telefon nepodporuje rychlonabíjení a přibalená 2A nabíječka nabije telefon z 0 % na 100 % za těžko uvěřitelných 6 hodin. Stejně tak tu postrádám stereo reproduktory, na které jsem si u telefonů od Lenova zvykl, a tak i přes podporovanou technologii Dolby Atmos není zvuk zdaleka tak dobrý jako u telefonů, které stereo reproduktory mají.

Na první pohled musím říct, že mě telefon příjemně překvapil, jsem zvědavý zejména na jeho výdrž a použitelnost HD displeje, který dnes považuji za záležitost nižší třídy a u telefonu s cenovkou atakující 5 tisíc korun, bych ho nečekal.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky