Motorola Moto G5 Plus: první pohled

3. 8. 2017 | 0

Stejně jako minulý rok i letos si pro nás Lenovo, resp. letos už Motorola, přichystalo nástupce oblíbeného smartphonu Moto G, tentokráte se jedná již o jeho pátou generaci. Pojďme si jej v tomto prvním pohledu krátce představit.

 

I u nového modelu zůstává typický vzhled Motorola zařízení. Pokud bychom dali vedle sebe zařízení Moto G4 a Moto G5, našli bychom jen několik málo rozdílů a i ty jsou zanedbatelné. Jedná se o detaily, jako je více zapuštěná čtečka otisků prstů na čelní straně a nápis Moto nad reproduktorem. Více rozdílů lze spatřit na zadní straně, která skrývá vystouplou čočku fotoaparátu v typickém kruhu. To vše na kovovém podkladu, což spolu s kovovým rámečkem a tlačítky působí velice bytelně.

K zahození není ani výkon. O ten se stará osmijádrový procesor Snapdragon 625 o taktu 2GHz a 3GB paměti RAM. Hardwarová výbava čítá dále dnes již standardních 32GB ROM, LTE na všech tuzemských pásmech, NFC a GPS moduly.  Kapacita baterie se zastavila na slušných 3 000mAh s podporou rychlonabíjení – součástí balení je také rychlonabíječka.

Telefon staví na nejnovějším operačním systému Android 7, který je zde čistý – tedy téměř bez výrobcem předinstalovaných aplikací. Součástí jsou pouze Moto povely pro ovládání telefonu gesty. Nově lze u tohoto modelu použít gesta na touchpadu namísto tlačítek na displeji – posunutí prstu doleva je bráno jako zpět, pohyb doprava pak slouží k vyvolání nabídky spuštěných aplikací. Díky tomu mohlo dojít ke zmenšení displeje na 5,2 palce i při zachování rozměrů standardních 5,5 palcových zařízení. U telefonu chybí notifikační dioda, která je zastoupena funkcí Moto displej, tedy funkcí, která zobrazí nejnovější notifikace na displeji vždy, když jej uchopíte.

Největším lákadlem tohoto modelu je však fotoaparát. Ten má papírově slabé parametry, jen 12Mpx, ale oproti běžným senzorům se do něj vleze 10x více pixelů. Díky fázovému ostření nabídne rychlé zaostření na fotografovaný objekt. Clona F/1,7 pak zaručuje jasné snímky i za zhoršených světelných podmínek. Ptáte se, jak telefon fotí v reálu? Tak na to si budete muset počkat na recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky