Lenovo Vibe P1m: První pohled na nenápadného maratonce

17. 12. 2015 | 0

Opět tu máme specifický přístroj od společnosti Lenovo, který tentokrát cílí na uživatele požadující od mobilního telefonu výdrž a vytrvalost. V dnešní době výkonných smartphonů, mnohdy až přehnaně vyhnaným, řešíme stále více a více problém s přísunem energie. Lenovo Vibe P1m nabízí za lákavou cenu porci 4 000 mAh v jeho baterii.

Při prvním pohledu a osahání nás nepřekvapí žádná extravagance, telefon je zaměřený na klasické oblé tvary, jednoduchý vzhled podtrhuje stříbrný rámeček obepínající boky přístroje, všimneme si větší tloušťky, která činí 9,3 mm právě díky osazení větší baterie. Na spodní hraně uvidíme výdechy dvou reproduktorů, avšak nedejme se zmýlit, Lenovo nenasadilo stereo, reproduktor skýtá pouze jeden výstup. Pocitově telefon působí sice plastově, ale poměrně bytelně, i na vzdory odnímatelnému zadnímu krytu. Na levém boku najdeme nezvyklý dvoupolohový přepínač, slouží k zapnutí úsporného režimu pro šetření baterie.

IMG_7361

S displejem se Lenovo celkem vytáhlo, v cenové kategorii kolem 5000 Kč tu máme zobrazovací jednotku s úhlopříčkou pěti palců a zobrazovací technologií IPS, disponující rozlišením 720×1280 pixelů, což nám udává slušnou jemnost 294 PPI. Zaujmou živé barvy, dále výborná čitelnost na přímém slunci. Nad displejem nalezneme i čidlo pro automatickou regulaci jasu.

IMG_7365

Pod kapotou nalezneme čtyřjádrový procesor MediaTek 6735P, jehož jádra jsou taktována na frekvenci 1 GHz. Spolu s procesorem je přítomna 2GB paměť RAM, což odpovídá dané kategorii a telefon by měl být rozumně fungující a plynulý, bude záležet, jak si Lenovo poradilo s optimalizací prostředí. Vnitřní paměť neurazí svými 16GB, dostupných pro uživatele je něco kolem deseti. Telefon také nabízí rozšíření úložiště pomocí karet MicroSD až do velikosti 128GB.

IMG_7363

Máme zde zajímavý přístroj slibující velkou výdrž, nabízející kvalitní displej a to vše za příjemnou cenu, uvidíme, zdali se skrývá někde pomyslný „háček“, či se Lenovu povedl příjemný kompromis s potenciálem oslovit spoustu uživatelů.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky