První pohled na phablet Lenovo Phab Plus

26. 11. 2015 | 1

Jak už jsme si mohli všimnout, velikosti displejů chytrých telefonů čím dál více rostou a mnohdy nabývají až neuvěřitelných rozměrů. Pozadu není ani Lenovo, které po šestipalcovém modelu Vibe Z2 Pro uvedlo na náš trh ještě větší „phablet“ – Lenovo Phab Plus. Pojďme se nyní v rychlém prvním pohledu podívat, co tento phablet nabídne a co od něj můžeme očekávat.

Hardware

  • Displej: 6,8″, IPS, FullHD (1920 x 1080 px) s jemností 326 pixelů na palec
  • Procesor: osmijádrový 64-bitový Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 (1,5 GHz, Cortex A53)
  • GPU: Adreno 405
  • Paměť: 2 GB RAM, 32 GB vnitřní úložiště s možností rozšíření paměťovými kartami o až 64 GB
  • Fotoaparát: Zadní 13 MPx s duálním bleskem a automatickým ostřením, přední 5 MPx
  • Video: až 1080p (30 FPS)
  • Baterie: 3 500 mAh, nevyměnitelná
  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, LTE (2600 MHz, 2100 MHz, 1800 MHz, 900 MHz, 800 MHz) Glonass, GPS
  • OS: Čistý Android 5.0.2
  • Rozměry: 186,6 x 96,6 x 7,6 mm
  • Hmotnost: 229 g

Konstrukce a vzhled

Konstrukce mi v mnohém připomíná model Lenovo S90. Zadní část těla phabletu je vyrobena z hliníku, který je na dotyk velice příjemný. Velkou výhodou je i to, že na zadní části viditelně neulpívají otisky prstů. Hrany jsou zakulacené a zařízení se i na své větší rozměry příjemně drží a z ruky neklouže.

Záda telefonu zaujmou v horní části viditelným reproduktorem s technologií Dolby Atmos, který je roztáhnutý přes celou šířku zad. Doslova v reproduktoru nalezneme i čočku fotoaparátu, která se pyšní rozlišením 13 Mpx a automatickým ostřením. Nechybí ani duální blesk. Ve spodní části pak můžeme spatřit tenký gumový pruh, pod kterým jsou schované antény, které by jinak přes kovová záda nedokázaly chytnout signál. Jak už jsme si u lepších modelů zvykli, ani zde není baterie uživatelsky vyměnitelná.

DSC_0247

Na spodní straně pak nalezneme microUSB konektor a mikrofon. Pravá strana pak již standardně obsahuje tlačítko pro vypnutí/zapnutí displeje a jednolité tlačítko pro úpravu hlasitosti. Na vrchní straně se nachází 3,5mm jack a levá strana obsahuje šuplík pro SIM. V telefonu můžeme mít buďto dvě karty SIM, nebo jednu SIM a paměťovou kartu. Při využívání dvou SIM karet telefon funguje v režimu dual stand-by.

Samotný displej pak má úhlopříčku úctyhodných 6,8“ a tvoří ho IPS matice s FullHD rozlišením (tedy 1920 x 1080 px), což na této úhlopříčce dělá přibližně 326 pixelů na palec. Pozorovací úhly telefonu jsou skvělé, z podání barev mám také dobrý pocit.

Nad displejem nalezneme reproduktor a čočku předního fotoaparátu. Přední fotoaparát má rozlišení 5 Mpx a na běžná „selfíčka“ bohatě stačí. No a co notifikační dioda? Pokud byste ji hledali, nejspíše byste ji nenašli. To však neznamená, že zde není. Je (ne)šikovně schovaná za mřížkou reproduktoru a lze ji tak spatřit pouze když přijde nějaká notifikace. Ne všechna vylepšení a inovace jsou spíše k lepšímu. O tomto skrytí notifikační diody to platí stonásobně. Bohužel svítící diodu lze spatřit, pouze pokud se na telefon přímo díváte. Z většího úhlu diodu neuvidíte a díky utlumení mřížkou reproduktoru není tak jasná, abyste si ji jen tak všimli. Bohužel dioda si žije svým vlastním životem a její chování přesněji popíšu v recenzi.

Hardware

Pojďme se ještě podívat do útrob phabletu Lenovo Phab Plus. Nalezneme zde osmijádrový 64-bitový procesor Qualcomm Snapdragon 615 o taktu 1,5GHz, kterému sekunduje paměť RAM s kapacitou 2GB. Na svou cenu tak tento phablet nabídne celkem slušný výkon.

Uživatelská paměť se zastavila na 32 GB, z toho systém si vezme 6,54 GB. K dispozici tak máme přibližně 25 GB místa na svá data a aplikace. Paměť si můžeme rozšířit o paměťové karty s kapacitou až 64 GB.

S výdrží baterie jsem zatím spokojený. Kapacita akumulátoru činí 3500 mAh, což je, vzhledem ke kapacitě přibližně stejně velkých tabletů, spíše průměr.

 

To bylo krátké představení phabletu Lenovo Phab Plus. Pokud vás zajímá víc, určitě si počkejte na kompletní recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky