Vibe_Shot_1

Lenovo Vibe Shot: První pohled na mobilního fotografa

3. 9. 2015 | 0

S novým počinem od Lenova nesoucí jméno Vibe Shot se čínská společnost rozhodla zacílit na uživatele, kteří očekávají od svého kapesního společníka schopnost pořídit kvalitní fotografie při jedinečných a náhlých okamžicích, kdy sebou obvykle nemají velký fotoaparát. Pojďme si jej krátce představit v prvním pohledu.

Při první osahání a prohlédnutí telefonu nás zaujme decentní kovový rámeček obepínající boky přístroje, čímž je zároveň zaručena velmi solidní pevnost a bytelnost. Vibe Shot je další z mnoha modelů, o které je potřeba se starat, abyste jej udrželi stále v elegantním vzhledu, přední a zadní strana je totiž pokryta sklem, které velmi rádo zachytává otisky prstů. Šedý pruh na zádech pomyslně „upozorňuje“ na čočku 16 Mpx fotoaparátu s trojitou LED diodou a ukazuje, na co je primárně tento přístroj zaměřen.

Vibe_Shot_1

Displej s úhlopříčkou 5“ palců využívá technologii IPS a disponuje rozlišením FullHD, 1080 pixelů na šířku a 1920 na výšku. Skýtá velmi příjemné barvy a pozorovací úhly, nemá problémy ani s čitelností na přímém slunci. Zamrzí trošku širší rámečky, telefon by mohl působit ještě elegantněji a ubral by i na rozměrech.

Vibe_Shot_2

O reprodukci zvuku se stará reproduktor na spodní straně, avšak ten svým projevem příliš nezaujal, zvuk je spíše tichý a bez výraznějšího projevu. Nicméně, pro milovníky hudby Vibe Shot zaměřen není, nenabízí ani technologii Dolby pro vylepšení poslechu.

Lépe to ovšem vypadá pod kapotou, výrobce použil 64-bitový procesor Snapdragon 615 disponující osmi jádry a navrch přidal 3GB operační paměti RAM, tato kombinace by mohla slibovat plynulý běh telefonu bez zbytečného čekání a záseků v prostředí. Velmi potěší vestavěná vnitřní paměť o kapacitě 32GB, kterou navíc doplňuje možnost použití paměťově karty microSD. Energii všem obvodům poskytuje baterie s kapacitou 3000mAh slibující slušnou výdrž, nenechá vás na holičkách ani při náročném pracovním dni.

Vibe_Shot_3

Máme tu tedy velmi zajímavý a elegantní přístroj, kterým se bude Lenovo snažit oslovit konkrétní skupinu uživatelů. V recenzi, která bude následovat, se přesvědčíme, zdali se mu to povedlo.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky