Řešení odpojování Bluetooth na notebooku

18. 12. 2014 | 9

Používáte externí Bluetooth příslušenství, jako jsou myši, a zápasíte s jejich častým odpojováním nebo úplnými záseky? Máme pro vás řešení!

Popis problému

Za tip na řešení děkujeme Martinu Bodlákovi z diskuse pod mým minulým článkem o problémech s Bluetooth.

Pokud zažíváte na svém notebooku stejné problémy s Bluetooth, jaké jsem na ThinkPadech zažíval já, tedy stavy, kdy se neočekávaně a často připojené zařízení odpojuje (typicky používáte externí Bluetooth myš, jako je tato, a musíte ji neustále znovu připojovat), případně se Bluetooth adaptér zcela zasekává, existuje jedno velmi jednoduché řešení, které alespoň v mém případě (a případě pana Bodláka zmíněného výše) problém zcela vyřešilo – vypnout automatické vypínání z důvodu úspory energie.

Postup řešení

Ve zkratce je pouze třeba u Bluetooth adaptéru ve správci zařízení ve Windows vypnout funkci automatického vypínání zařízení z důvodu úspory energie. Podrobný postup zde:

  1. Přejděte do správce zařízení (Ovládací panely\Hardware a zvuk – Správce zařízení; ve Windows 8.1 jednoduše pravým tlačítkem na tlačítko Start – Správce zařízení).
    ovladaci-panely
  2. Najděte svůj Bluetooth adaptér (u nových zařízení je to např. „Aplikace Intel(R) Wireless Bluetooth(R) 4.0 a vysokorychlostní (HS) adaptér“), klikněte na něj pravým tlačítkem a vyberte Vlastnosti.
    spravce-zarizeni-bluetooth
  3. Na poslední záložce Řízení spotřeby zrušte zaškrtnutí u položky „Povolit počítači vypínat zařízení z důvodu úspory energie“.
    bluetooth-rizeni-spotreby

To je vše. Pro jistotu můžete ještě restartovat počítač. Odpojování by nyní mělo přestat – jak jsem zmínil, v mém případě (T440s) řešení problém zcela odstranilo.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky