Rameno na monitor (Radial arm)

30. 11. 2009 | 0

Při práci z domova, respektive z chalupy, používám externí monitor. Když ovšem stojí na stole, zabírá dost místa. Rozhodl jsem se si pořídit rameno na monitor.
Samozřejmě jem místo na stole není jediným důvodem. Rovnou tím řeším další dvě věci. Jednak monitor na stole láká děti a to poslední, co potřebuji, je monitor na zemi, nejlépe rozbitý. Třetí důvod je pak možnost jednoduše a rychle vytočit monitor tak, aby byl směrem na postel, odkud děti koukají na pohádky.
Volba jasně padla na Lenovo Radial Arm. Poměrně univerzální rameno, které je možno složit více způsoby dle toho, jaký stůl máte a jaké uchycení potřebujete a pak umožňuje i umístění na zeď. Jasně, existují jednoúčelová ramena a držáky, ale já chtěl něco s nápadem, v barvě černé a dobrým managementem kabelů.

Po rozbalení krabice mne především překvapil návod a počet součástek. Když jsem to ukázal ženě, prohlásila, že to je jak IKEA :-)
Nejdříve fotka balení a fotka návodu.

IMG_0262 IMG_0261

Když se podíváte do návodu, zjistíte, kolik variant má rameno na přichycení a zároveň uvidíte i náhled, že lze přichytit monito i na zeď.

Vlastní instalace je pak záležitost na 10 minut, monitor pak nad stolem pěkně ční.

 IMG_0265 IMG_0264 IMG_0263

Pokusil jsem se udělat i pár obrázků managementu kabelů.

 IMG_0267 IMG_0268

Pohled na možnost vytáčení monitoru, v tomto případě za trám, kam změřuje na výše zmiňovanou postýlku.

Na posledním obrázku pak je to, co zbyde – kromě šroubečků i právě původní stojan na monitor, který nyní můžu použít například na ThinCentre A70z :-)
Pokud se vám líbí, objednací kód je 19K4464 a cena orientačně 2.800,- bez DPH.
Asi bych dané příslušenství zařadil i mezi možné vánoční dárky.
Pro fanšmekry ještě přidám odkaz na manuál, ve kterém je krásně vidět, co všechno po nás asi chce Evropská unie. Jinak nevím, k čemu jsou stránky cca 5-20 :-)

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky