All-in-one a podobná řešení

16. 11. 2009 | 0

 Na poli stolních počítačů se objevil nový All-in-one Lenovo ThinkCentre A70z. Především je třeba říci, že se jedná o business řešení. Nikoliv počítač na domácí využití. Tedy chybí dálkové ovládání, silná grafika atd. Stejně, jako byste si nekoupili domů jiný business desktop z řady ThinkCentre, asi si nekoupíte i tento. Je třeba na něj nahlížet jako na kancelářský počítač.

Na úvod je dobré si poslechnout (pro ty, kteří vládnou angličtinou) video, kde jsou základní věci sesumírované.

Dnes je toto zařízení dostupné s Celerone i Core 2 Duo a svými specifikacemi v podstatě nevybočuje ze standardní nabídky stolních počítačů.
Unikátní je ale design.

  • Tloušťka 62mm
  • 19″ displej 16:10
  • možnost zamknout kensington zámkem
  • pohodlná rukojeť na přenášení a polohování

Čtyři různé varianty upevnění – opřít na stůl,připevnit na držák jako monitor, připevnit na kloub a pověsit na zeď.

Každá varianta má své výhody. I například montáž na zeď má své kouzlo. Hodně společností řeší monitor na stěnu za účelem prezentace a pak mají problém, kam umístit od toho počítač a jak to všechno pospojovat.

ThinkCentre A70z může být dostupný i ve verzi s Wifi a pokud k tomu máte bezdrátovou klávesnici, je celé řešení elegantní. Mašina má integrovaný zdroj napájení 130W, takže k celé mašině může vést pouze jediný kabel – napájecí.

Mašinka má Energy Star 5.0 certifikaci a samozřejmostí jsou další certifikace ve vztahuk životnímu prostředí – RoHS, ClimateSavers atd. Součástí SW výbavy je Power manager vzdáleně připomínající ten notebookový, navíc s podporou centrálního řízení přes Active Directory.

Specifikace: Intel G41, Celeron/Pentium/Core 2 Duo, 19″ 16:10 bez MultiTouch, DVD Multiburner, disk 7200 rpm, standarně USB klávesnice a myš (bezdrátová u vybraných modelů), 2x2W repro, Gbit, u vybraných modelů WiFi abgn, VESA mount, 8USB (6xext, 2xint), Seriový port, Mini PCIe slot, Audio In, Audio Out, u vybraných modelů webkamera.
Obrázky najdete na konci.

Kde že jsem to jen viděl?

Pamatujete ještě NetVista X41? To byl podobný koncept All-in-one.

 

Doba Pentium 4 :-) Kdo vládne angličtinou, může si přečíst dobovou recenzi na CNet.

A ještě jedna varianta skládačky

Kdo přesto chce či potřebuje klasické PC, může si i USFF počítač dát na stojánek.

Jednoduché řešení dostupné od Lenovo. Pořídíte si držák, na něj přehodíte počítač i s monitorem. Vše je nadále posuvné nahoru dolu a i s monitorem můžete otáčet do stran.

Produktové obrázky ThinkCentre A70z:

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky