Lenovo Yoga tiskovka-1

Nové notebooky Lenovo Yoga přicházejí na český trh. Prémiové produkty těší výkonem a vyhovují potřebám domácí kanceláře

24. 6. 2022 | 0

Společnost Lenovo uvádí na český trh nové notebooky Yoga. Své novinky nám zástupci společnosti Lenovo v Česku ukázali na tiskové konferenci, které jsme zúčastnili. Chtěli jsme se totiž blíže podívat na dlouho očekávané produkty a čtenářům poskytnout fotografie z místa činu. A jaké přesně produkty Lenovo na tiskové konferenci představilo?

Během horkého letního odpoledne uprostřed rozpálené betonové městské džungle by za normálních okolností nebylo vůbec jednoduché se soustředit na jakékoliv informace. Představitelé Lenovo ale zvolili pro prezentaci nových produktů podnik s utajeným vnitroblokem, ve kterém bylo možné ve stínu stromů trochu nasbírat síly a soustředit se na zajímavou prezentaci o produktech. Na celé akci pro nás ale byla nejdůležitější skutečnost, že na místě jsme si mohli prohlédnout žhavé, naštěstí sluncem netknuté, novinky jako notebooky Yoga i nový stolní počítač Lenovo Yoga AIO 7.

Můžeme tedy říct, že milovníci konvertibilních zařízení se tak mohou těšit na produkty řady Yoga 9, 7 a 6. Pozadu nezůstává ani osvědčená série Yoga Slim, jejíž příznivci na českém trhu ocení novinky jako Yoga Slim 7 Pro X a Yoga Slim 7 Pro. Společnost Lenovo ale myslela i na stoupence stolních počítačů a představila nám i nový Lenovo Yoga AIO 7, který rozhodně bude výkonným pomocníkem pro každou domácí kancelář.

Lenovo Yoga 9: Všestrannost v hlavní roli

Vlajková loď Lenovo Yoga 9 dokáže čelit i těm nejnáročnějším výzvám, které si na něj uživatelé připraví. Při vysokém výkonu si totiž dokáže zachovat ledový klid díky optimalizaci Smart Power. Tato speciální konstrukce ventilátoru poskytuje optimální proudění vzduchu a zajišťuje tichý chod a chlazení s vysokým výkonem. Infračervená Full HD webkamera zajistí bezpečné přihlašování k zařízení pomocí rozpoznávání tváře a k většímu soukromí dopomůže její mechanický kryt. Tento notebook také disponuje celou řadou portů, díky kterým můžete připojit důležité periferie. Notebook Yoga 9 je dostupný ve variantě konvertibilní i nekonvertibilní – zájemci si tak mohou vybrat model, který co nejvíce vyhovuje jejich potřebám.

Co vás na něm potěší:

  • Vysoký výkon díky nejnovějšímu procesoru Intel Core 12. generace a 16 GB RAM,
  • Čistý 14palcový OLED 4K obraz s certifikátem Low Blue Light,
  • Otočný soundbar s reproduktory Bowers & Wilkins a Dolby Atmos.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro X: Kreativní pomocník

Pokořit technické nebo kreativní výzvy vám pomůže Lenovo Yoga Slim 7 Pro X, který uživatelům přináší výjimečný výkon díky kombinaci procesoru Intel Core 12. generace, až 32 GB LPDDR5 RAM a grafické karty až NVIDIA GeForce RTX 3050. Toto spojení posouvá využití notebooku pro kreativní tvorbu na zcela novou úroveň. Kromě toho veškerý obsah, ať už hry, kresby, nebo filmy, zobrazíte jasně a čistě na 14,5palcovém volitelně dotykovém Lenovo PureSight displeji s obnovovací frekvencí 120Hz.

Co vás na něm potěší:

  • Váha menší než 1,5 kg pro tvoření kdekoliv,
  • Tenký design a šasi z prémiového hliníku,
  • Certifikace TÜV Hardware Blue Light pro menší únavu očí.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro: Výkon v tenkém těle

Pokud vám multitasking není cizí, 14palcový Lenovo Yoga Slim 7 Pro se vám stane skvělým parťákem. Tento nově dostupný notebook umožní svým uživatelům tvořit nebo zvládat více věcí najednou díky svému výjimečnému výkonu. Pod povrchem totiž skrývá kombinaci procesoru nejnovější generace Intel Core spolu s 16 GB LPDDR5 RAM a 1TB SSD diskem pro rychlejší načtení všech souborů i aplikací. Grafická karta až NVIDIA GeForce RTX 2050 přináší výjimečně jasné barvy, jas a kontrast na volitelném OLED displeji Lenovo PureSight.

Co vás na něm potěší:

  • Hliníkové šasi,
  • Optimalizace výkonu, zobrazení a zabezpečení díky AI Engine+, který pomocí umělé inteligence dokáže předpovídat potřeby napájení na základě toho, co uživatel právě na notebooku dělá.

Pokud byste ale chtěli sáhnout po větším 16palcovém modelu Lenovo Yoga Slim 7 Pro, určitě vás potěší kombinace procesoru AMD Ryzen 7 spolu s grafikou NVIDIA GeForce RTX 3050. Uživatelé zvyklí cestovat, nebo pracovat i mimo stěny kanceláře, jistě ocení, že i když notebook nabízí větší rozměr displeje, svojí vahou nepřesahuje 2 kilogramy a jeho profil měří pouhých 19 mm.

Co vás na něm potěší:

  • 2,5K IPS monitor s 165 Hz frekvencí pro plynulé zobrazení při hraní her i editování videí,
  • Inteligentní optimalizace stejně jako u 14palcového sourozence.

Lenovo Yoga 7: Audiovizuální ráj

Konvertibilní notebook Lenovo Yoga 7 je všestranným a praktickým pomocníkem. Díky prémiovému unibody šasi se zaoblenými hranami navrženými pro jednodušší držení a přenášení, notebook Lenovo Yoga 7 můžete využívat při práci nebo aktivním odpočinku. Komfortní pracovní zázemí vám notebook poskytne díky procesorům Intel Core 12. generace, nebo AMD Ryzen 6000 Series. Tvůrčí jedince určitě potěší přiložený stylus Active Pen, který přímo vyzývá ke skicování, nebo jen rychlému zachycení nápaditých náčrtů.

Co na něm oceníte:

  • 2,8K OLED 14palcový dotykový displej a podpora Dolby Vision s redukcí modrého světla,
  • Čtyři reproduktory s Dolby Atmos pro prostorový zvuk,
  • Expres nabíjení a dlouhá výdrž baterie.

V českých obchodech bude také k dostání Lenovo Yoga 7 v 16palcovém provedení. Svým uživatelům toto výkonné zařízení nabídne 14jádrový procesor Intel Core a rychlý SSD disk s kapacitou až 1 TB. Praktické jedince určitě potěší zabudovaná numerická klávesnice a větší zobrazovací plocha displeje s IPS technologií pro jasnější barvy a inovativní grafickou kartou Intel ARC A370M. Přitom celá tato konfigurace je velmi přívětivá pro cestovatele, jelikož opět váží pouze něco kolem 2 kilogramů.

Co na něm oceníte:

  • Celodenní výdrž baterie o kapacitě 99,99 Wh
  • I přes větší rozměry váha dle konfigurace okolo 2 kg.

Lenovo Yoga AIO 7: Profi domácí kancelář

Pokud hledáte spolehlivý stolní počítač, který splní i ty nejnáročnější požadavky pro domácí kancelář, pak určitě obraťte svůj zrak k zařízení typu All-in-One Lenovo Yoga AIO 7.  Vysoký výkon procesorů AMD Ryzen 6000 Series a volitelné grafiky AMD Radeon RX 6600M skvěle poslouží práci s náročnými 3D grafickými programy, nebo pro úpravu multimediálního obsahu. S takovým výkonem se pak nemusíte už vůbec obávat o správné fungování excelovských tabulek nebo o představení powerpointových prezentací svému šéfovi.

Co na něm oceníte:

  • Flexibilita díky designu pantů, otáčení monitoru o 90 stupňů, či posouvání a naklánění dopředu
    a dozadu,
  • 27palcový 4K IPS displej s úzkými rámečky a vysokým barevným spektrem.

Lenovo Yoga 6: Konvertibilní a praktický

Konvertibilní notebook Lenovo Yoga 6 spojuje špičkový design s maximální praktičností. Díky svému výkonu a množství chytrých funkcí je ideálním pomocníkem pro pracovní dny, víkendovou zábavu a cestování bez kompromisů. Pod povrchem totiž ukrývá moderní procesor AMD Ryzen řady 5000 v kombinaci s vysokou propustností operační paměti DDR4 a grafikou AMD Radeon Graphics, které vás skvěle podpoří při práci. Výdrž baterie, která činí až 13,5 hodiny, vám umožní stihnout vše, co potřebujete.

Co na něm oceníte:

  • Celodenní výdrž baterie a provedení z recyklovaného plastu nebo hliníku,
  • Tenké tělo a nízká hmotnost – méně než 17,5 mm a méně než 1,4 kg.

Lenovo Premium Care a snížení uhlíkové stopy

Skvělou zprávou pro uživatele technologií Lenovo je, že všechny nově uvedené modely od výrobce automaticky získávají pokročilou podporu Lenovo Premium Care. Tento balíček zahrnuje prioritní péči, personalizovanou hardwarovou a softwarovou podporu od odborníků, každoroční kontroly stravu PC a jiné výhody. Notebooky Yoga Slim a Yoga 7. generace také disponují službou Lenovo CO2 Offset Service, která zohledňuje průměrné emise uhlíku související s konkrétním zařízením po dobu jeho životního cyklu – od výroby přes dopravu až po vyřazení.

Ceny a dostupnost

  • Lenovo Yoga 9 je na trhu již dostupný s cenou od 37 190 Kč s DPH.
  • Lenovo Yoga Slim 7 Pro X s procesorem Intel Core bude na našem trhu dostupný od července 2022 za cenu začínající na 29 999 Kč včetně DPH.
  • Lenovo Yoga Slim 7 Pro ve 14palcovém provedení s procesorem Intel Core bude k dispozici od konce září 2022 za cenu začínající na 22 999 Kč s DPH.
  • Lenovo Yoga Slim 7 Pro v 16palcovém provedení s procesorem AMD bude dostupný od září za cenu od 29 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Lenovo Yoga 7 ve 14palcovém provedení s procesorem Intel Core bude k dispozici od července 2022 za cenu od 28 989 včetně DPH.
  • Notebook Lenovo Yoga 7 ve 14palcovém provedení s procesorem AMD bude dostupný od července 2022 za cenu začínající na 29 999 Kč s DPH.
  • Notebook Lenovo Yoga 7 v 16palcovém provedení s procesorem Intel Core bude na našem trhu dostupný od července za cenu od 29 989 Kč včetně DPH.
  • Stolní počítač typu All-in-One Lenovo Yoga 7 bude na našem trhu dostupný od konce září 2022 s cenou začínající na 36 999 Kč včetně DPH.
  • Lenovo Yoga 6 v 13palcovém provedení s procesorem AMD bude dostupný od července 2022 za cenu od 23 989 Kč včetně DPH.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky