Nová bezdrátová myš – krásně mi ladí k ThinkPadu

7. 9. 2009 | 0

Chvíli jsem zkoušel Lenovo Bluetooth laser mouse. Musím uznat, že když jsem si ji pořizoval, docela mne zajímalo, jak je vyřešená synchronizace. Obecně nemám rád technologii Bluetooth – přišla sice v dobré době, ale je prostě příš složitá, něco se někde pokazí a musíte vše od začátku nastavovat, některé drivery raději ani neaktualizovat. Proto mne překvapilo, jak jednoduše se spojila s notebookem (musíte nejdříve nainstalovat ovladače) a jak krásně fungovala. Myš je sympatická, že je malá, je poměrně těžká – po stole sama necestuje a má velmi příjemný povrch – podobný pogumovaným notebookům.

Možná to bylo kvůli rychlejšímu vybíjení baterií (jak na myši, tak především na notebooku), možná občas byla něčím rušená, možná kvůli averzi k BT jsem si nakonec řekl, že to není úplně ideální. Nevykládejte si to špatně, prostě proti gustu žádný dišputát.

Pořídil jsem si zkrátka novou myš.
Samozřejmě bezdrátovou :-) Standardní velikost, 1200 dpi. A barvičku ladící k ThinkPadu. Tedy přesněji – existují dvě verze – černo/černá (super označení, ne?) a černo/červená.

N10_Mini_WirelessMouse_Black N10_Mini_WirelessMouse_Red

Instalace proběhla úplně bez problémů, USB koncovka kouká celkově asi jeden centimetr ven z USB a i když si lidé stěžují, že mají málo USB portů na ThinkPadu, mě jich stále zbývá dost na to, abych tu USB koncovku (má to nějaké označení?) vůbec z ThinkPadu nevyndaval. Objednací kód, pokud byste také měli zájem je 51J0198 pro mojí červenou a 51J0196 pro kombinaci černé s černou.

Na závěr dobrý tip na vtip, který s Bluetooth myší neuděláte (protože notebook signalizuje aktivitu Bluetooth) – připojte USB koncovku k standardnímu stolnímu počítači zezadu, aby nebyla vidět. A pak jen myší hýbejte, když kolega na tom počítači potřebuje pracovat :-)

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky