Lenovo IdeaPad Gaming 3 glacier

MWC 2022: Dostupné herní notebooky a příslušenství

1. 3. 2022 | 0

Život není jen o práci, a tak Lenovo v Barceloně ukázalo také herní notebooky a příslušenství. Vyjít vstříc se ale nesnaží jen hardcore hráčům (pro které ukázalo produkty na CES 2022), myslí také na ty, co s hraním začínají, nebo mají hluboko do kapsy. A také na ty, kteří už herní stroje vlastní a potřebují „jen“ nějaké herní doplňky.

Více z Lenovo MWC 2022:

  • Domovská stránka Lenovo MWC 2022 zde.
  • Novinky a tiskové zprávy zde.
  • Virtuální prohlídka Lenovo IDG zde.

Právě představené nové herní notebooky Lenovo řady IdeaPad Gaming 3i a IdeaPad Gaming 3 jsou dostupné ve dvou velikostech, 15″ a 16″, a jsou ideální pro mladší, nové hráče, kteří do světa hraní teprve vstupují, ale přesto chtějí mít tu pravou „výzbroj“. Nová řada herních notebooků se chlubí svěžím designem, vylepšeným, tišším chlazením, barevným provedením nebo volitelným WQHD+ displejem.

Nové notebooky Lenovo IdeaPad Gaming jsou dostatečně přenosné na to, aby je uživatel mohl nosit s sebou do školy, na kolej, ale taky ke kamarádům na herní maraton, jsou ale výkonnější než kompaktní a úsporné ultrabooky, člověk si na nich tak zahraje i nové hry a vypracuje u náročné domácí úkoly. Přitom ho jejich koupě úplně nezruinuje.

Další novinkou je pak univerzální, ultra lehká herní myš Lenovo Legion M600s Qi Wireless Gaming Mouse, která se hodí na přednášky i LAN párty, nechybí jí však dostatek ergonomie, přesný snímač nebo životnost na až 80 milionů kliknutí.

Tiché hraní

Lenovo IdeaPad Gaming 3 je tichý a velmi elegantní herní notebook s modrými dekorativními linkami ve výdeších chlazení a kolem konektorů v zadní části. Právě na zmíněné zádi notebooku si dalo Lenovo záležet, a tak nejenže díky ní působí notebook čistším dojmem, lépe s díky ní dostanete ke konektorům, uspořádáte si kabely a zasunete za ni notebook do batohu.

Tento minimalistický herní notebook s Windows 11 a až 165Hz obnovovací frekvencí přináší opravdu úctyhodné herní zážitky a úžasně kvalitní video díky sestavě optimalizované pro hry a špičkovému výkonu s procesory až Intel Core i7 řady H, nebo AMD Ryzen 6000.

Lenovo IdeaPad Gaming 3i (16“, 7) Product Tour

Sleek new designs from the Lenovo IdeaPad Gaming 3i (16″, 7) flex not only your style, but also your capabilities. Get killer quality videos and gorgeous gam…

Z grafických karet je v nabídce nVIDIA GeForce RTX 3060, nebo (na IdeaPadu Gaming 3i) volitelně Intel Arc Graphics pro dostatek výkonu napříč tvorbou, hraním a prací. Díky promyšlenému chlazení se čtyřmi výdechy, které zvyšuje odvod tepla až o 20 %, dokáže notebook uchladit své výkonné komponenty, a přitom zůstat tichý. Za zmínku stojí také o 10 % vyšší průtok vzduchu skrze radiátory se stylovým modrým žebrováním.

Lenovo IdeaPad Gaming 3i (15“, 7) Product Tour

Daringly designed for burgeoning gamers and professionals, the Lenovo IdeaPad Gaming 3i (15″, 7) is an excellent gateway machine. The latest 12th Generation …

Pokud hledáte vysokou obnovovací frekvenci displeje, jste na správné adrese – oba modely IdeaPad Gaming 3 nabízí displeje s obnovovací frekvencí 165 Hz jen s tím rozdílem, že 16″ model používá IPS panel s aktuálnějším poměrem stran 16:10 (2 560 × 1 600 bodů), 100% pokrytím barevného prostoru sRGB a jasem 500 nitů, zatímco 15,6″ model nabídne „starší“ 16:9 panel (2 560 × 1 440 bodů). Oba modely budou k dostání v černé, 15″ varianta ale také v atraktivní ledovcově bílé.

Do hry vás pohltí kromě výkonu a obrazovky také herní 3D audio od Nahimicu a známá herní klávesnice Lenovo s volitelným 4zónovým RGB podsvícením. Nad displejem najdeme Full HD webovou kameru s krytkou pro maximální soukromí.

K notebooku získáte 3měsíční předplatné Xbox Game Pass, díky kterému máte na čtvrt roku přístup ke stovkám her, jež můžete stáhnout a hrát, nebo streamovat online bez nutnosti stažení.

Bezdrátové hraní

Pokud už nějaký herní stroj vlastníte, zaujmout vás může herní příslušenství Lenovo Legion.

Lenovo Legion M600s Qi Wireless Gaming Mouse je souměrná, méně klenutá bezdrátová herní myš s výjimečnou přesností a vylepšenou ergonomií, díky čemuž padne levákům i pravákům. Po obou bocích nabízí pohodlné úchopy s jemnou texturou pro ještě jistější úchop.

Jak je dnes v módě, myš je opravdu lehoučká (pouhých 75 gramů), díky teflonovým kluzákům jsou jemné i rychlé pohyby myší bez zadrhnutí. Myš je vyrobena z recyklovaných plastů, nabízí výbornou odolnost proti žáru (ačkoliv nevím, k čemu je to dobré…) a chlubí se vynikajícími senzory – snímač má 19 000 DPI (Pixart 3370), mikrospínače jsou pak certifikované pro až 80 milionů kliknutí a šest tlačítek myši lze programovat.

Myš je podsvícená, vybrat si můžete z 16,8 milionů barev díky RGB osvětlení. Komunikace probíhá přes 2,4GHz bezdrátové připojení, Bluetooth 5.0, nebo USB-C kabel. Díky vestavěné baterii jím lze myš také nabíjet, ale nechybí ani bezdrátové Qi nabíjení (kterým disponuje třeba herní stanice Lenovo Legion S600 Gaming Station, navíc poslouží jako držák na sluchátka). Myš je plně nabitá během dvou hodin (na 70 hodin provozu), případě, když není čas, desetiminutové nabíjení poskytne zhruba 10 hodin používání.

Dostupnost, ceny, konfigurace

  • 16″ IdeaPad Gaming 3 (s procesory Intel i AMD) bude k dispozici v létě za zhruba 27 500 Kč s DPH.
  • 15″ IdeaPad Gaming 3 (s procesory Intel i AMD) se začne prodávat také v létě za zhruba 25 000 Kč s DPH.
  • Lenovo Legion M600s Qi Wireless Gaming Mouse zakoupíte v létě za zhruba 2 500 Kč s DPH.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky