Fotografie

IdeaPad S540-14API: Tenký elegán s AMD Ryzen (první pohled)

8. 8. 2019 | 4

Přinášíme první pohled na štíhlý notebook vyšší střední třídy, tentokrát v temně modrém barevném provedení. Lenovo IdeaPad S540-14API s procesorem AMD Ryzen je zde.

Mezi notebooky Lenovo IdeaPad můžeme najít zařízení všech cenových relací, od nejlevnějších základních modelů pro nenáročné až po stylové, elegantní a velmi slušně zpracovaná zařízení, která dobře reprezentují svého majitele. V dnešním prvním pohledu se podíváme na čtvrnáctipalcový Lenovo IdeaPad S540 v zajímavé, temně modré barevné variantě.

Model na první pohled zaujme barevným provedením. Musím říct, že při prvním setkání na mě zvolený odstín příliš dobře nezapůsobil, kolegové z práce ale byli opačného názoru. Modrá je skutečně poněkud temná, nejde o žádný svítivý, výstřední rozdíl, což je dobře. Lenovo IdeaPad S540 je po všech stránkách vážný notebook, který rozhodně nemá vyčnívat, naopak si udržuje decentnost, typickou pro většinu dražších IdeaPadů.

Bohužel nelze příliš komentovat výsledné dílenské zpracování, české zastoupení výrobce nám poskytlo pouze nefinální, předprodukční kus. V zavřeném stavu působí notebook slušně, samotné otevření ale doprovází všemožné povrzávání. Z mých zkušeností je naštěstí téměř jisté, že takto se konečný prodejní kus chovat nebude.

Tělo je tvořené kombinací hliníku a kovu. Mezi IdeaPady se nejedná o žádnou designovou novinku, hrany v kombinaci se zajímavou barvou působí jednoduše dobře. Zajímavou zpětnou inovací jsou reproduktory, které se nachází po letech opět na pracovní ploše vedle klávesnice. Konečně tak nemíří do stolu (týká se to však jen 14″ modelu, větší bráška „střílí“ zvuk stále do stolu).

Klávesnice má dost nízký profil, při psaní vydává pouze mírné klapání. Předem můžu prozradit, že se na ní píše překvapivě dobře. Horší je to s touchpadem, který se za poslední roky nikam příliš neposunul, zejména v hlasitém cvakání stisku integrovaného tlačítka.

Jsem velmi zvědavý, jak si povede procesor AMD Ryzen 5 3500U s grafickou kartou Radeon Vega 8. Až donedávna byly mobilní procesory AMD spíše vysmívanými otloukánky na okraji trhu, které se dokázaly výrazněji prosadit pouze v nejlevnějších zařízeních. AMD ale chytlo dech, a s novými nejen mobilními procesory překvapilo mnohé recenzenty i uživatele. V nadcházející recenzi se podíváme, zdali dokáže konkurovat marketingově silnějšímu Intelu, a zodpovíme velmi oblíbenou otázku, zdali se, alespoň v rámci tohoto notebooku, dokáže tzv. „uchladit“.

Více se již brzy dozvíte v plné recenzi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky