Jak číst Lenovo Miix 10 mezi řádky klávesnice (druhý pohled)

7. 11. 2013 | 1

Lenovo se svými produkty přináší inovace pro zjednodušení práce svým uživatelům. Sám rád píši a předávám své dojmy dále. Jedním takovým pohledem na práci bloggera je Lenovo Miix 10. Tablet s přidanou hodnotou v podobě klávesnice uložené v elegantním pouzdře. Když mi byl produkt nabízen k testování, věděl jsem, co chci očekávat. Po týdnu přátelství jsme si téměř padli do oka. Našly se však momenty, kdy jsme si nerozuměli.

P8181100_edited%25255B5%25255D P8181170_edited%25255B4%25255D

Když vezmete tablet Miix 10 samotný do ruky, potěší vás nízká hmotnost (580 g). Příjemně oblé hrany neřežou do dlaně a pohodlně se drží. Většinu času jsem však využíval raději nastavitelný stojánek tvořený z pouzdra klávesnice. Uložení ve stylu notebooku je pro tvořivou práci výhodnější. V tomto případě má i své mouchy.

Vraťme se k tabletu samotnému. Boční strany obklopuje konektor pro nabíjení, tlačítko ovládání hlasitosti a microHDMI. Zvykem bývá umísťovat sluchátkový konektor na horní hranu, pokud uvažujeme držení na šířku, a zde tomu není jinak, navíc tu najdeme ještě tlačítko pro vypnutí a zapnutí displeje potažmo celého tabletu. Taktickou chybou bylo vložit micro-USB konektor na spodní stranu mezi konektory (viz. obrázek) propojující tablet s klávesnicí, pokud je v ní vložen. Tou dobou přicházíte o možnost připojení například flashdisku nebo myši. Zvláště, když alespoň v našem balení byla dodána redukce micro-USB na USB. Umím si představit, že se najde dost uživatelů, kteří ze svého tabletu pohodlně udělají malý přenosný počítač s plnohodnotným systémem. Vždyť Lenovo Miix 10 běží na Windows 8, po aktualizaci také na nových Windows 8.1.

P8181131_edited%25255B4%25255D

Displej a výdrž

Poté, co zařízení věříte z mechanické stránky a můžete se spolehnout, že něco vydrží, rozehrajete hru barev IPS displeje. Připadá mi to jako vhodné pojmenování s ohledem, jak barvitě na nás vyhlíží Metro prostředí ze všech reklam. Pro pisálky nebudou asi barevné kontrasty tolik důležité, bílý papír neoplývá takovými možnostmi. Podstatnější mi přišel jas a čitelnost na denním světle. Z Miix 10 dokážete vytáhnout lesknoucí se svítící reflektor, jen pozor na rychle klesající baterii. Rozlišení 1366 x 768 je neoslňující očekávaný základ, přesto se malé prvky desktopových Windows hůře ovládají.

Nezapomeňte s sebou nosit pro častý případ nabíječku. Nejen, že tablet pro dobíjení nepoužívá micro-USB konektor, ale osobně mě vydržel podporovat pouze dopoledne. S dostupnou Wi-Fi, surfující po internetu a běžnou kancelářskou práci, která se bez sociálních sítí neobejde, se čas odumření vyšplhal na přibližně 5 hodin. Kéž bych dokázal z Kindle aplikace pro Windows 8 vyšťourat své knihy z poličky; co na Android tabletech vidím, myslím, že bych dokázal číst až 8 hodin denně. No dobrá, já nejsem takový vášnivý čtenář, ale Miix 10 by to jistě zvládl, nebo by stačilo odpojit od Wi-Fi a stáhnout podsvícení.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky