lenovo-windows11-upgrade-see

Jak na první spuštění Windows 11 bez internetu?

20. 6. 2023 | 0

V nové verzi Windows 11, která je již předinstalována na většině noteboocích, vás může zaskočit hned jedna z úvodních položek. Ta vyžaduje přihlášení k Wi-Fi síti, což může být problém, pokud nastavujete notebook v místě, kde nemáte internet. Navíc, pokud se přihlásíte k Wi-Fi síti, nebudete mít možnost vytvořit si lokální účet a budete se muset přihlásit účtem Microsoft. Problém to je, pokud zrovna počítač nastavujete pro někoho jiného a jeho login k účtu Microsoft neznáte, nebo znát nechcete. Mimochodem, v rámci bezpečnosti byste jej ani znát neměli.

Vše se ale dá obejít!

Jak spustit úvodní nastavení Windows 11 bez připojení k Wi-Fi?

Je to jednoduché. Zařízení spusťte a proklikejte se úvodním nastavením až nabídce s připojením k Wi-Fi. Zde otevřete příkazový řádek stisknutím kombinace SHIFT + F10, resp. SHIFT + FN + F10, pokud má notebook aktivní funkční řadu kláves pouze s FN klávesou. Do příkazového řádku zadejte příkaz „OOBE\BYPASSNRO“ a potvrďte enterem.

Notebook se restartuje a nabídka prvního spuštění se spustí od znova. Nyní již s volbou „Nemám internet“ u nabídky s výběrem internetového připojení. V dalších krocích pak půjde nastavit systém i s lokálním účtem.

PXL 20230620 063942803

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky