AMD Chyba

Jak vyřešit nekompatibilitu AMD Software Adrenaline Edition s nainstalovaným ovladačem

27. 10. 2022 | 0

Nedávno jsem na svém Thinkbooku 15 G3 ACH potřeboval upravit teplotu barev. Kliknu tedy pravým tlačítkem myši na plochu, vybírám AMD Radeon Software a ouha! Zobrazí se chybová hláška o nekompatibilitě. Jak tento problém vyřešit?

Ještě než začnete cokoliv dělat, pro jistotu proveďte zálohu dat! Je sice malá šance, že se něco pokazí, ale nikdy nevíte. LenovoBlog a ani autor samotný neručí za případné škody.

Ačkoliv jsem se domníval, že tento problém vyřeší aktualizace ovladačů z oficiálních stránek Lenova, mýlil jsem se. Je třeba navštívit stránky samotného AMD (na této adrese) a stáhnout instalátor, který spustí autodetekci systému.

Webová stránka AMD

Ten vás provede vcelku běžnou instalací.

Instalátor AMD

Doporučím vám provést plnou instalaci (Full Installation) a obnovit tovární nastavení ovladače. Poté započne samotná instalace. Je možné, že vám po čas instalace začne blikat obrazovka – toho se nelekněte, jde o zcela běžné a očekávatelné chování.

AMD Instalace

Jakmile se instalace dokončí, restartujte počítač. Po úspěšném restartu by vám ovládací centrum AMD Radeon Software mělo jít otevřít.

Jak z mých zkušeností vyplynulo, toto řešení je pouze dočasné a Windows Update (společně s Lenovo Vantage) vám za několik dní či týdnů přeinstaluje ovladač, a ovládací centrum tedy znovu nepůjde. Doporučím vám tedy udělat požadovanou změnu ihned po těchto krocích. Pokud někdy budete potřebovat ovládací centrum znovu otevřít, tak postupujte stejně, až na jeden rozdíl: vyškrtněte zatržítko u „Obnovit tovární nastavení ovladače“.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky