TW21 Yoga-Slim-7-Carbon 1x1

Lenovo Tech World 2021: Notebooky s OLED a Chromebook

8. 9. 2021 | 0

Další z produktových novinek, které přinesla konference Lenovo Tech World, je trojice notebooků, resp. dva notebooky Yoga a jeden Chromebook v provedení tabletu s přídavnou klávesnicí a stojánkem. Pojďme se na novinky podívat!

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon

Pohledy strhne především novinka v řadě Yoga, tenoučký, lehoučký a skvěle vybavený notebook Yoga Slim 7 Carbon, který nabízí 14″ QHD+ (2,8K) obrazovku s poměrem stran 16:10, díky čemuž de facto eliminuje rámečky displeje, a zobrazovací technologií OLED s 90Hz obnovovací frekvencí. Výsledkem je 100% pokrytí širokého barevného prostoru DCI-P3, tedy špičková a široká paleta barev, nekonečný kontrast, vysoký jas s podporou HDR (certifikace VESA HDR500, True Black a TÜV a Eyesafe pro snížení namáhání zraku díky filtru modrého světla) a plynulé zobrazení. Volitelně může být displej vybaven dotykovou vrstvou a tvrzeným sklem Gorilla Glass.

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon Product Tour

Light, powerful, and cinematic. The Yoga Slim 7 Carbon is the world’s lightest 14″ OLED laptop. Housed in an ultra lightweight carbon fiber reinforced chassi…

Nezapomnělo se ani na velmi dobré reproduktory, umístěné (nově tradičně) vedle klávesnice.

Yoga Slim 7 Carbon se pyšní titulem nejlehčího 14″ notebooku s OLED displejem na světě – váží pouze 1,1 kg a tloušťka jeho těla je méně než 15 mm! Přesto prošel díky odolné konstrukci certifikací MIL-STD 810H, tedy stejnou jako ThinkPady.

Srdcem notebooku jsou 7nm procesory AMD Ryzen (Zen 3, až osmijádrový 7 5800U), doplnit je může základní dedikovaná karta NVIDIA GeForce MX450 s 2 GB GDDR6 vlastní video paměti. S takto úctyhodnou výbavou vydrží až 14,5 hodiny na jedno nabití a podporuje taky rychlé nabíjení Rapid Charge Express, kdy za 15 minut dobijete notebook pro 3 hodiny provozu.

Yoga Slim 7 Pro

Dalším představeným prémiovým notebookem z rodiny Yoga byl Yoga Slim 7 Pro (nedávno jsme testovali menší 14″ model, ze kterého jsme byli nadšení), konkrétně v 16″ verzi s novým displejem s poměrem stran 16:10. I v tomto případě Lenovo de facto odstranilo rámečky displeje, protože obrazovka jako by pokrývala celou plochu víka, rozlišení je QHD (2,5K) s technologií IPS, dokonce 120Hz obnovovací frekvencí, 100% pokrytým sRGB, svítivostí až 500 nit (čili certifikace VESA HDR400 mu neunikla) a samozřejmostí pak je ochrana namáhání očí uživatele skrze omezení modrého světla a splnění standardů TÜV.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro 16″ Product Tour

Unlock pure, unstoppable power with the Yoga Slim 7 Pro. This incredibly compact, ultra-thin laptop packs a 120Hz touchscreen, the advanced architecture of A…

Výsledkem je displej s jemným rozlišením, širokými pozorovacími úhly, výborným podáním barev a vysokým jasem pro HDR obsah.

Model Pro necílí jen na maximální přenositelnost, snaží se o kombinaci lehkého a tenkého těla s velkým, 16″ displejem, plnohodnotnou klávesnicí s numerickým blokem, ale také vysokým výpočetním a základním herním výkonem. Proto může být notebook Yoga Slim 7 Pro vybaven až Zen 3 procesorem AMD Ryzen 7 5800H a dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce RTX 3050, která na základní hraní i moderních her (ve Full HD) stačí. Celkové TDP je pak až 80 W.

IdeaPad Duet 5 Chromebook

Chromebooky se – alespoň na některých trzích – vážně osvědčily a Lenovo si chválí prodeje svého minulého modelu. Ten však chápe jako vstupenku do světa Chromebooků, a tak se rozhodlo přijít s novým, vyšším, větším a vybavenějším modelem. Na světe je tak IdeaPad Duet 5 Chromebook, který v 2v1 provedení (tablet, klávesnice, stojánek) nabízí v každém směru lepší zážitek.

Velikost se zvětšila na 13″ a Chromebook dostal dokonce OLED displej, opět s de facto nekonečným kontrastem, 100% pokrytím barevného spektra DCI-P3, podporu dotykového ovládání včetně přesného pera, čtyři reproduktory, přední i zadní kamerou (5, resp. 8 MPx) a nechybí ani dva USB-C porty.

Velmi povedený je dvoutónový design, podobně jako u Tab P11 nebo Tab P12, kovové tělo má tloušťku pouze 7,23 mm a samotný tablet váží 700 gramů.

K Chromebooku je dodávána oddělitelná klávesnice a rovněž oddělitelný stojánek. Obojí slouží také jako kryt jak pro tablet, tak pro pero.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky