TW21 ThinkVision-P27u20 1x1

Lenovo Tech World 2021: Monitory a bezdrátové ANC špunty

8. 9. 2021 | 0

Na konferenci Lenovo Tech World byla představena poměrně široká škála nových zařízení. Postupně vám je představíme v sérii článku. V prvním z nich se podíváme na tří nové monitory a velmi zajímavá bezdrátová špuntová sluchátka s ANC.

ThinkVision P27u-20: monitor a dock pro grafiky

První z představených je monitor ThinkVision P27u-20, primárně určený a vhodný pro úpravu videí, nebo fotografií. Díky 27″ 4K IPS kalibrovanému displeji s „duálním barevným gamutem“ (99,1 % DCI-P3 a 99,5 % Adobe RGB) pro dosažení co nejvěrnějších barev se tento monitor vyloženě nabízí pro jakoukoliv práci s grafikou, fotografiemi a videem.

Monitor je vybaven Thunderbolt 4 připojením a plnohodnotným dockem, díky kterému lze přenášet data, ethernet (LAN), nabíjet až 100 W a další. Má také vlastní reproduktory a v případě potřeby lze s obrazovkou rotovat o 90° (pivot).

Lenovo G27e-20 & Lenovo G24e-20: dostupné herní monitory

Jedná se o herní monitory se stejnými vlastnostmi (AMD FreeSync Premium Full HD panel), pouze s různými úhlopříčkami (27 a 24 palců). Hlavním lákadlem by měla být cenová dostupnost, spolu se 100Hz obnovovací frekvencí a 1ms odezvou. Monitory disponují certifikací TÜV a Eyesafe díky technologii Natural low blue light eyecare, která má zaručit co nejmenší dávku propíraného modrého světla pro vaše oči.

Lenovo Smart Wireless Earbuds

Již dříve jsem psal recenzi o náhlavních bezdrátových sluchátkách, nyní tu máme plně bezdrátové špunty do uší (v balení budou 4 velikosti silikonových nástavců)! Opět by měly být lákavé svojí cenou, ale nejen tou. Jedná se o sluchátka pro každodenní využití s odolností IPX 4 proti vodě a potu, nemusíte se tedy bát vyrazit s nimi běhat nebo třeba do fitness centra. V prodeji jsou s nabíjecím pouzdrem, jako to již známe od ostatních značek, v černé a bílé barvě. Celková výdrž by měla činit až 28 hodin. Samotná plně nabitá sluchátka by měla vydržet až 7 hodin používání. Indikace stavu baterie je zabudovaná pomocí diod přímo v obalu. Párování by mělo být jednoduché a velmi rychlé, sluchátka by se následně měla připojit ihned po otevření obalu a to až ke dvěma zařízením. Vše skrze Bluetooth 5.2 a technologie Lenovo Fast Pair a Lenovo Enhanced Multipoint. Obal lze nabíjet pomocí USB-C, nebo bezdrátově.

Nejdůležitější je samozřejmě zvuk. O ten se budou starat 11mm dynamické měniče, ekvalizér bude dostupný v podobě aplikace. Sluchátka mají 6 mikrofonů (každé 3), díky nimž je prováděno i potlačení okolního zvuku, které využijete především při hovorech, které by tak měly být mnohem lépe srozumitelné pro obě strany. Ovládání sluchátek je dotykové přímo na vnějších ploškách sluchátek, mělo by být plně nastavitelné, aby vyhovovalo naprosto každému. Sluchátka podporují Google Asistenta

Z informací dostupných v tuto chvíli je to vše, ceny bohužel prozatím známy nejsou, můžeme se tedy nechat pouze překvapit.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky