20201004 154416990 iOS

Yoga Creator 7-15IMH05: první pohled 

15. 10. 2020 | 0

První pohled na elegantní notebook pro kreativce, který ale i přes své zelené vzezření nabízí (s nadsázkou) krvelačný výkon. Dnes se podíváme na dojmy po pár chvílích používání.

Už když Lenovo představilo na CESu 2020 notebooky řady Creator, velmi mě zaujaly, protože mě zajímalo, zda se jedná “jen” o převléknuté klasické notebooky, nebo zda přináší něco navíc. Na test se mi podařilo získat nejenom nejvyšší model řady, prémiovou Yogu Creator 7, ale ještě ke všemu v mechově zelené barvě, na kterou jsem se moc těšil. Tak jaké jsou první pocity po několika hodinách používání? 

První dotyk

Když jsem notebook vybalil z krabice, zapůsobily na mě okamžitě dva pocity, které se dokonce nevylučovaly – naopak byly v plném souznění. V první řadě to bylo zjištění, že notebook v ruce působí velmi těžký (hmotnost těsně pod dvě kila je na dnešní poměry už prostě nezvyklá). Když ho pevněji uchopíte, zjistíte, že je konstrukčně velmi pevný. A není divu – celé šasi je z poctivého hliníku, a tak se základna ani víko neprohýbají, a troufám si odhadovat, že je plné výkonného hardwaru a adekvátně výkonného chlazení. Přičtěme k tomu displej překrytý (v našem případě) sklem a jsme takříkajíc doma. 

První pohled a poslech

Musím se dnes aspoň krátce dostat k designu a hlavně k barvě. Inu, design plně odpovídá dnešním trendům – plochy notebooku jsou rovné, hrany a linky jasně řezané, tělo je tenké a základna se zužuje směrem dopředu. Barva je… zajímavá. Bohužel nepůsobí tak dobře, jako na oficiálních produktových snímcích (zde musím uznat, že Lenovu pořád ještě míchat extravagantní barvy tak, aby byly zároveň vyloženě elegantní, nejde). Zelená je však dostatečně decentní na to, aby to nijak nevadilo – za světla má tmavě zelený nádech (spíše blátivého mechu tedy), se snižujícím se osvětlením pak přechází spíše do tmavě šedé. Celkově barva určitě vypadá zajímavě a dobře a nemyslím si, že byste z ní měli mít strach. 

Po zapnutí notebooku mě potěšil solidní displej, ač s Full HD rozlišením, který dle specifikace nabízí vyšší jas (potvrzuji) a plné pokrytí spektra sRGB. Je to samozřejmě WVA panel jinak solidních kvalit. Vyloženou pochvalu zaslouží tenoučké rámečky, integrovaná kamera s IR rozpoznáváním obličeje, ale především zvuk, který je – na notebook – díky 2.1 systému se subwooferem skutečně povedený. 

První zapnutí

Velmi milé překvapení bylo taky z chlazení – na to, že notebook nabízí šestijádro Intel Core i7 a GTX 1650, je velmi tichý (za provozu na baterii neslyšný) a nijak znatelně se nezahřívá. Spolu s přepínačem režímů Q-Control (Fn+Q), kdy si můžete navolit chladný a tíchý chod, je to úplná paráda. Ani nemluvě o tom, že si provozu z baterie můžete užívat i k 10 hodinám. 

Jsou ale i věci které zamrzí – jinak skvělá, podsvícená klávesnice je, jako vždy, “umravněná” namačkaným numerickým blokem a stísněnými kurzorovými šipkami. Notebook nenabíjí přes USB-C (resp. Thunderbolt), ačkoliv ta možnost tu je, ale přes hranatý konektor Lenovo. Notebook pro kreativce by asi taky mohl mít víc konektorů, ale plnohodnotná čtečka paměťových karet se počítá. 

To by bylo po prvních hodinách vše. Uvidíme, jak se můj – nyní velmi pozitivní – názor změní poté, co notebook proženu nějakým reálným nasazením a výkonnostními a zátěžovými testy! 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky