Šest pravdivých příběhů o odolnosti notebooků ThinkPad

7. 10. 2016 | 9

netherlands_dorm_fire_-_hero

Tajfuny? Ale prosím vás. Výbuchy? No tak. Pády z velké výšky? Určitě vtipkujete. Notebooky ThinkPad prokazují svoji odolnost každý den – vlastně již odolávají po více než 20 let.

Víme to, protože jste nám to řekli (a také protože jsme je testovali tak, aby vydržely zátěž, o které se nám ani nesnilo). Váš ThinkPad spadl z postele a upustili jste ho ze schodů. Přejeli jste ho autem. Rozlili jste na něj limonádu, pivo a miliony šálků kávy. Také vám na něj spadla zmrzlina, jídlo a lak na nehty. Určitě jste se někdy zachovali ke svému notebooku ThinkPad špatně, ale nic z toho se nedá srovnat s tím, co bude následovat v tomto článku.

intro_-_labintro_-_dummy

Zde jsou některé úžasné případy o odolnosti notebooků ThinkPad.
Požár na holandské koleji (září 2012)

Holandský univerzitní student se vrátil jednoho dne domů a našel kolej v plamenech. Díky rychlé reakci hasičů se nikomu nic nestalo, ale majetek studentů byl na tom o poznání hůř. Student přišel prakticky o všechno. O vše, až na svůj ThinkPad. Ten byl z části spálen a utrpěl značné škody hašením, ale šel spustit, a všechna data tak mohla být obnovena.

netherlands_dorm_fire

Upuštění notebooku od stropu (květen 2011)

„Kdokoli může upustit zařízení ze šesti stop, ale můžete ho upustit od stropu?“ Inženýři Lenovo v roce 2011 představili tímto netradičním způsobem nový ThinkPad X1 a demonstrovali tak, jak je nový notebook odolný. (Můžete mluvit o testování MIL-SPEC celý den nebo můžete přehánět – máme rádi obojí.) Tito inženýři měli na sobě sice zbytečně fluorescenční vesty a přilby a upustili ThinkPad na koberce místo tvrdého povrchu, ale buďme upřímní – každý zpanikaří, když notebook dopadne na zem a každý byl překvapený, když byl poté ThinkPad X1 v pořádku.

Období dešťů v domě (listopad 2012)

Tento příběh k nám dorazil prostřednictvím Uknowsi na Imgur. Nejsme si jisti, z jaké země pochází, ale pravděpodobně z nějaké tropické. „Jel jsem na měsíční dovolenou během období dešťů a do mého domu pronikla voda. Můj notebook ThinkPad byl úplně promočený. Byl jsem si jistý, že je počítač rozbitý, ale po týdenním vysoušení jsem ho zapnul a fungoval perfektně! Jediné trvalé poškození byla odpadávající vrstva barvy na jeho povrchu. Notebook skvěle funguje i teď, rok po této události.“ Uknowsi, pokud tam někde jste, zvedněte ruku a pozdravte. Možná vám můžeme poslat nový ThinkPad bez opadávající barvy.

moldy_oldiesmoldy_oldies_ii

Bulharská exploze HVAC (září 2013)

Tento příběh k nám dorazil od zákazníka obchodního partnera Lenovo v bulharské Sofii. Když explodovala vadná klimatizační jednotka, vznikl požár a vytvořil vlnu tepla, která se přehnala přes kancelář. „Některé z plamenů zasáhly i notebook,“ řekl svědek, „ale jak můžete vidět, i spálený pořád funguje.“ Podívejte se na to, jak i přes spálenou klávesnici najíždí systém Windows jako by se nic nestalo. Slyšeli jsme, že majitel věnoval notebook našemu obchodnímu partnerovi, který si ho nechal a tento ThinkPad je tak důkazem kvalitního zpracování a odolných materiálů.

bulgaria_office_fire

Testování voděodolnosti (březen 2014)

Naproti naší centrále v USA je vynikající kuchařská škola, takže když jsme přemýšleli, kde ukázat odolnost klávesnice ThinkPad proti polití, věděli jsme, kam jít. Poslali jsme tam tým v čele s naším kamarádem Garrettem, a ve škole polili bezbranný notebook vším, co měli po ruce. Výsledky byly docela zábavné: podívejte se na video až do konce a uslyšíte Garrettův spontánní radostný výkřik.

spill_water

Bláto po tajfunu (leden 2013)

Velmi se nám zalíbil tento příběh našeho facebookového fanouška jménem „Drsňák“, který žije na Filipínách: „Tři dny po tajfunu jsme šli se ženou vyvenčit psy do parku. Najednou vidím notebook ThinkPad, jak tam leží obalený v blátě, listech a špíně. Zvedl jsem ho a pomyslel si, že ho alespoň můžu rozebrat a zachránit nějaké součástky. Nechal jsem ho dva dny vysychat, pak jsem ho zapojit a fungoval! Ani jsem ještě nevyčistil všechno bláto a přesto jsem ho bez problémů spustil! Bravo, Lenovo! „(Drsňák neposkytl žádný obrázek, ale tohle je přesně ten důvod, proč testujeme ThinkPad, aby odolal prachu a špíně).

typhoon_-_dust_test

To je pro dnešek vše. Posílejte nám další příběhy (klidně do komentářů pod článkem) a možná se jednoho dne dočkáte pokračování tohoto článku.

under_pressure_-_vise_grip

Volný překlad článku Gavina O’Hary.

 

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky