Lenovo networking – rychlá a agilní síťová řešení

28. 11. 2015 | 0

Lenovo se v našich končinách proslavilo především zásluhou notebooků řady Think, avšak popularitu si brzy získaly IdeaPady, AIO, tablety a chytré telefony. Všechny zmíněné oblasti spojují vysoké uživatelské standardy, inovativní technologie a tradičně výborný poměr cena/výkon. V nedávné době začalo Lenovo stále intenzivněji pronikat i do profi segmentu a díky akvizici IBM System x získalo širokou nabídku serverů, síťových úložišť, síťovou infrastrukturou i softwarová řešení.

Úvod

Lenovo v současné době nabízí skutečně rozsáhlé portfolio kompletních řešení pro podniky všech velikosti a různých finančních možností. Serverová nabídka pokrývá vše – od základních towerů pro malé podniky po komplexní sestavy pro rozsáhlé sítě, cloudová řešení i vysoce škálovatelné celky pro výpočetně náročné operace. Vedle populární rodiny ThinkServerů nabízí Lenovo coby alternativu System x (dříve IBM), dále vysoce škálovatelné blade servery Flex System a BladeCenter, ale také systémy s vysokou hustotou a clustery, jako jsou NeXtScale Systemy, které jsou vhodné pro velká cloudová řešení nebo virtualizované infrastruktury.

Enterprise nejsou jen servery

Serverové království však není zdaleka vše, co může Lenovo aktuálně nabídnout. Lenovo má také solidní výběr úložných systémů – škálovatelná, spolehlivá a finančně dostupná DAS řešení, výkonné NASky, vyhovující potřebám podnikových IT infrastruktur, robustní SAN systémy vhodné pro datacentra a náročná virtualizovaná prostřední, ale také nesmrtelná pásková úložiště.

Sílu sítě stvrdí switche

Často opomíjenými, přesto neméně významné jsou také síťové prvky, které nejsou na první pohled tolik atraktivními komoditami, jako jsou servery a storage. Lenovo ve svém portfoliu ukrývá i bohatou nabídku aktivních prvků – například populární řadu Ethernet switchů RackSwitch, speciální switche má Lenovo i pro své Flex Systemy a BladeCenter servery. Kompletní portfolio pro enterprise řešení zahrnuje switche 1/10/40 Gb, Layer 2, Layer 3 i top-of-rack switche pro konvergované sítě. Samozřejmostí je dostupnost různého příslušenství – převodníků, montážních kitů, redundantních zdrojů apod. Dostupné jsou metalické i optické adaptéry 1/10/40Gb Ethernet & Infiniband s chipy Intel, Emulex, QLogic, Broadcom a Mellanox.

A co software?

Aby bylo Lenovo schopné obsáhnout networking v celé jeho šíři, nesmí v nabídce chybět ani software: Lenovo Networking OS, operační systém vyhovující i datacentrům, poskytuje pokročilé funkce pro RackSwitche, vestavěné switche a switche určené pro Flex Systemy a BladeCenter. Ovládací rozhraní společně s CLI, které odpovídá průmyslovým standardům, podporuje jednoduchý management systému. Operační systém Networking OS je samozřejmě v souladu s nejnovějšími technologiemi a drží krok s potřebami cloudu, konvergovaných datových úložišť, virtualizace i softwarově definovaných sítí. Pro vzdálený management a monitoring je pak připraven nástroj Switch Center, pro řešení s Emulex adaptéry je připraven Virtual Fabric.

Budoucnost networkingu

Požadavky na síťovou infrastrukturu jdou dnes jasným směrem – musí být rychlejší, všestranná a vysoce škálovatelná. Technologie Ethernetu je stále zásadní, povaha síťového provozu je však stále rozmanitější. Požadavky vzrůstají i směrem ke konektivitě – musí být flexibilnější, aby reagovala na nové technologie i aktuální trendy, jako jsou BYOD a požadavky vysoké mobility uživatelů.

Lenovo, které patří k lídrům a inovátorům ve světe ICT, přináší v oblasti networkingu rozsáhlou nabídku produktů, které doplňují službami včetně servisu, přičemž je s každou novinkou jasné, že Lenovo neustává ve vývoji a v dalším inovování.

Nabídku Lenovo síťových prvků najdete zde: http://shop.lenovo.com/cz/cs/systems/networking/

Nebo video:

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky