Yoga 3 Pro: První pohled na extrémně tenký Ultrabook

3. 11. 2014 | 1

Na test se nám tentokrát dostala do rukou ještě horká novinka – Lenovo Yoga 3 Pro. Opravdu velmi tenký konvertibilní ultrabook disponující stylovým designem, unikátním pantem, IPS displejem s vysokým rozlišením a reproduktory JBL.

K dispozici máme americkou verzi Yogy 3 Pro, některé detaily včetně klávesnice či obsahu balení se proto od finální, české verze mohou lišit!

Design a zpracování

Celý notebook je koncipovaný jako maximálně stylový. K dispozici bude ve třech barevných variantách, vedle stříbrné (kterou máme k dispozici pro test) tak budete moci vybírat ze dvou barev dobře známých z ostatních ultrabooků Lenovo – červené a oranžové. Z vnější strany je tělo Yogy kryto dvěma kovovými pláty, díky nimž je tělo notebooku i přes jeho minimální tloušťku velmi pevné. Tloušťka notebooku dosahuje 12,8 mm, což z Yogy 3 Pro činí nejtenčí konvertibilní ultrabook na světě. Hmotností 1,2 kg se rovněž řadí mezi rekordmany ve své kategorii. Okolí 5řadé ostrůvkové klávesnice  nabízí pogumovaný, protiskluzový povrch. Protiskluzové plochy pro lepší ustavení ultrabooku v poloze „stan“ nalezneme i  dokola víka displeje a na přední hraně základny. Velmi zajímavě je řešen pant víka displeje, ten je inspirován hodinkovým řemínkem. Kloub je tuhý „tak akorát“, díky čemuž se s notebookem ve všech jeho režimech pracuje opravdu příjemně.

P1040854 P1040863

Obraz a zvuk

Lenovo v případě Yogy 3 Pro zvolilo 13,3″ displej s extrémním QHD+ (3 200 x 1 800 px) rozlišením využívající IPS technologii, jenž mu zaručuje slušné barevné podání a především výborné pozorovací úhly. Windows 8.1 si s vysokou jemností již poradí celkem obstojně, problémům se však stále nevyhnete u řady aplikací třetích stran. Displej je kryt tvrzeným krycím sklem Gorilla Glass, jenž mu poskytuje ochranu proti poškrábání.

P1040911

O reprodukci zvuku se postará dvojice reproduktorů JBL umístěná na spodní straně notebooku. Reproduktory jsou doplněny o software MaxxAudio, který nabízí automatické přepínání zvukových profilů podle toho, v jakém režimu se Ultrabook momentálně nachází.

P1040892 P1040873

Výkon a chlazení

Yogu 3 Pro pohání zbrusu nový procesor Intel Core M-5Y70 taktovaný na 1,1 GHz; ten v kombinaci s 8 GB RAM a 256GB SSD nabídne dostatek výkonu pro kancelářskou práci a především konzumaci obsahu, což bude pravděpodobně hlavní úděl tohoto notebooku. Nějaké náročnější úkony, jako hraní her či práci s velkými excelovskými soubory, od něj však raději nečekejte.

P1040888

Procesory Core M jsou sice určeny i do tabletů bez aktivního chlazení a na těle notebooku se nenachází žádný výdech chlazení, ale i přes to je  větráček v notebooku přítomen. Spíná se sice i při kancelářské práci, avšak jen jednou za čas a pouze na krátkou chvíli.

Baterie

Do tenkého těla se Lenovu podařilo vměstnat 4článkovou Li-Pol baterii s kapacitou 44 Wh. Ta by měla notebooku zajistit výdrž na jedno nabití až 7,2 hodin. Na notebook se zařízení poněkud netypicky nabíjí skrze USB port. Konektor na kabelu i zdířka pro něj určená mají na jedné straně zobáček respektive vykrojení, aby omylem nedošlo k zapojení nabíječky  do špatného USB. Krom toho, že můžete nabíjecí konektor využít i jako běžné USB, může posloužit také například k dobíjení mobilního telefonu.

 Co bude příště?

Pokud vás tato kratičká upoutávka na Lenovo Yoga 3 Pro navnadila, spolehněte se, že se již brzy na blogu objeví plnohodnotná recenze tohoto dozajista zajímavého konvertibilního Ultrabooku, a to včetně testů výkonu nového procesoru Intel Core M.

Co vás na Yoga 3 Pro zajímá nejvíce? Co bychom při testech rozhodně neměli opomenout? Podělte se s námi v komentářích!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky