Yoga Slim 7 14 foto 01

Yoga Slim 7 14ITL5: první pohled

31. 10. 2021 | 0

Před pár měsíci jsem testoval „Pro“ verzi rodiny notebooků Yoga Slim, tedy prémiových, útlých a elegantních přenosných počítačů (především) pro běžné použití (ačkoliv právě Yoga Slim 7 Pro mě díky svému výkonu takříkajíc vyvedla z omylu). Teď mi Lenovo zapůjčilo „běžnou“ Yogu Slim 7 s Intelem a klasickými parametry. Pár zajímavostí a překvapení ale přeci jenom nabídla! Pojďme se na ni – zatím v rychlosti – podívat!

Kousek, který jsem dostal na test, je konkrétně 14″ varianta Lenovo Yoga Slim 7 14ITL5, tedy inovovaný model v tenkém (slim) provedení a procesory Intel Core 11. generace Tiger Lake. Můžeme tedy očekávat tenký, lehký, celkově kompaktní, stylový notebook z kvalitních materiálů a odpustit by si neměl ani nějakou specialitku, především z audiovizuálního světa. Tak uvidíme! (Dodám ještě, že testovaný kus je předprodukční verze v mezinárodním provedení.)

Vybalení a první pohled

Yoga Slim 7 14ITL5 vám dorazí v (pro Yogy klasické) elegantní krabičce připomínající žulu s leskle modrým značením YOGA a Lenovo. Jak jsem již jednou psal (a neodpustím si to ani dnes), když budu trochu ošklivý, řekl bych, že balení vypadá jako náhrobní kámen… Legrácky však stranou – v krabičce najdeme pouze notebook a pár nejnutnějších dokumentů; nabíječka, jak už si budeme muset u stylových balení Lenovo zvyknout, je mimo ni, ve větší kartonové krabici, která obsáhne „náhrobek“ (designovou krabičku), měkké výplně a nabíječku.

Co nás ale zajímá, je samotný notebook. A ten vážně nezklame – poctivý kus hliníkové slitiny, který působí velmi bytelně a taky máte pocit, že něco váží, ač je velmi útlý a ve skutečnosti váží méně než 1,4 kg. Yoga Slim 7 je k dispozici hned v několika barevných provedeních – mechová (moc hezká barva), orchidej (jemně růžová) a tmavě šedá. Já dostal na test právě tu šedou, ale s zajímavým designovým prvkem – víkem displeje potaženým šedou, hrubou textilií.

Notebook mě vizuálně velmi zaujal a do jisté míry nadchl – člověku by možná přišla textilie v kombinaci s hliníkem jako hloupost, ale nejenže to vypadá velmi dobře, zajímavě, neotřele a elegantně, ale je to i praktické – notebook se velmi příjemně nosí. Jistě, textilie se může ušpinit (a taky se časem jistě ušpiní a získá jakousi „patinu“), přesto to považuji za skvělý nápad.

Obraz a zvuk

Tady se má Lenovo skrze Yogu Slim 7 skutečně čím chlubit! Tím méně zajímavým jsou dva 2W reproduktory, které najdeme na lícní straně těla, míří tedy k uživateli a zvuk nic neblokuje. Jejich umístění je možné také proto, že notebook používá ještě starší poměr stran 16:9, namísto vyššího 16:10, na který se nyní odshora přechází, a tak má víc než dost místa po stranách vedle klávesnice. Reproduktory hrají velmi slušně, podporuje je rozšíření Dolby Atmos.

Tím příjemnějším překvapením je displej – všechny konfigurace nabídnou 14″ IPS panel. Buď se jedná o Full HD obrazovku s jasem 300 nit a barevným pokrytím 100 % sRGB, která je k dispozici buď matná, lesklá, nebo ještě s dotykem. Druhou variantou je UHD 4K obrazovka s jasem 500 nit, podporou HDR 400 a 90% pokrytím barevného prostoru DCI-P3. A já měl to štěstí, že mi Lenovo poslalo kus s tím lepším displejem. Ve zkratce – obraz je úžasně ostrý, čtení textu na tomto panelu je úžasné a práce jakbysmet. HDR obsah vynikne díky skvělému kontrastu, sytým barvám a nadstandardnímu jasu.

Nad displejem je ještě 720p webová kamera s podporou Windows Hello (a infračerveným snímáním), na pravém boku základny pak vypínač s vestavěným snímačem otisků prstů. Notebook vás tak přihlásí do Windows, než řeknete švec!

Další rychlé postřehy

Velice se mi líbí zpracování notebooku, které je precizní, konstrukce je pevná a žádná část se nekroutí ani neprohýbá. Trochu problematické je otevírání víka displeje, které u základny drží magnety asi trochu víc, než by měly. Je třeba si na to zvyknout.

Neměl jsem žádný problém s chlazením – notebook je velmi tichý a udržuje si příjemné teploty. Díky poměrně vysokokapacitní baterii má notebook i s 4K displejem solidní výdrž – reálně kolem 7-8 hodin.

Moc příjemná je klávesnice – má sice nízký zdvih (na to už si ale u tenkých notebooků budeme muset zvyknout), ale stisk je jasný, velikost není nijak redukovaná, celkově se mi na ní píše vážně dobře. Jen zas a znovu škoda některých překlepů v jejím rozložení.

Více v recenzi!

Další podrobnosti a samozřejmě testy přinese připravovaná recenze, která vyjde zanedlouho. Pokud vás zajímá něco konkrétního, určitě se nebojte v diskuzi pod článkem zeptat, mohu buď odpovědět, nebo to doplnit do recenze!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky