ThinkPad-s-rolovatelnym-displejem-zdroj-Notebookcheck.net

Lenovo Tech World 2022: rolovatelné koncepty od Lenova

25. 10. 2022 | 0

Lenovo na své každoroční konferenci Tech World předvedlo, jak si představuje budoucnost smartphonů a notebooků. Demonstrovalo nám to na svou konceptech. A právě o nich si v tomto článku povíme víc.

Motorola Rollable Concept

Už jsme měli co do činění s různými konstrukcemi ohebných zařízení od Lenova, Motoroly, i jiných výrobců. Interní inovační tým 312 Labs v Chicagu, kde Motorola Mobility sídlí, se však rozhodl jít zase o krok dále a byl nám tak odhalen Rollable Concept, který podle ukázky nemá moc daleko od finálního produktu. OLED či pOLED displej se stisknutím tlačítka jednoduše přizpůsobí svému uživateli, ať je zapotřebí malý 4palcový, anebo prostorný, 6,5palcový. Zatím nemáme žádné bližší informace o vnitřnostech přístroje, každopádně bude určitě mířit do vyšších pater nabídky.

Motorola-Rollable-Concept-zdroj-Engadget

Motorola Rollable Concept

ThinkPad s rolovatelným displejem

Lenovo ale vidí budoucnost rolovatelných displejů nejen ve smartphonech, ale také v noteboocích. Značné investice do této technologie nám tak ukázalo na konceptu ThinkPadu s rolovatelným displejem. Tady osobně vidím daleko větší praktičnost než v případě skládacího notebooku, protože mi více vyhovuje klasická mechanická klávesnice. Zároveň se ale možnost měnit velikost displeje a případné “zkompaktnění” rozhodně hodí.

ThinkPad-s-rolovatelnym-displejem-zdroj-Notebookcheck.net

ThinkPad s rolovatelným displejem

Nezbývá než počkat, jak si Lenovo poradí s odolností zařízení, a v jaké podobě se oba produkty objeví na trhu. Vypadá to opravdu nadějně!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky