Yoga kveten 2022

Nové počítače Yoga představeny: tenké notebooky i luxusní AIO

6. 5. 2022 | 0

Lenovo včera představilo světu nové notebooky ve stylovém provedení (jak konvertibilní, tak klasické konstrukce) s novým designem, ale také luxusní All-in-One počítač s velkým, špičkovým 4K displejem. Vše pod prémiovou značkou na doma, Lenovo Yoga. Pojďme se na novinky spolu podívat!

Hlavní novinky:

  • Lenovo představilo novou generaci prémiových notebooků Lenovo Yoga Slim, v čele s vlajkovým modelem Yoga Slim 9i s novým, zaobleným designem z kovu a skla a úchvatným 4K OLED displejem.
  • Nově se v řadě Yoga představil také All-in-One počítač Lenovo Yoga AIO 7, který je nejenom snadno polohovatelný, ale také slouží jako jediné zařízení, které budete doma potřebovat (zastane úlohu počítače, monitoru s promítáním z mobilních zařízení i dokovací stanice pro notebook).
  • Všechna zařízení Lenovo Yoga nabízí v ČR i SR rozšířenou podporu Lenovo Premium Care včetně opravy u zákazníka doma.
  • Nové notebooky a konvertibly Lenovo Yoga zahrnují službu Lenovo CO2 Offset Service. Lenovo zohlední dopad výroby, dopravy a provozu na životní prostředí každého zakoupeného zařízení a vyrovná jej skrze podporu projektů OSN v oblasti klimatických změn s cílem jej zmírňovat.

Lenovo Yoga Slim 9i: design, výkon, ekologie

Lenovo YOGA – Just Be You

You’re not one thing. You’re a master of blending, an eclectic mixer, a craftsy curator. That’s why we designed the Lenovo YOGA to boost all your ambitions….

Lenovo Yoga Slim 9i je nejvyšší model rodiny Yoga (již sedmé generace) v 14″ provedení klasického notebooku. Pyšní se certifikací uhlíkové neutrality, vytříbeným designem z prémiových materiálů (kov a tvarované 3D sklo) se zaoblenými hranami, nízkou hmotností, tenkým profilem pouhých 14,9 mm a inteligentní správou výkonu a výdrže na baterii, které pomáhá umělá inteligence. (Mimochodem, první pohled na klasickou Yogu 9i, již v novém designu, najdete zde.)

Notebook nabídne až 14″ 4K OLED PureSight panel s poměrem stran 16:10, který vyplní celou plochu víka displeje, a tak nemá téměř žádné rámečky, díky velice vysokému rozlišení zprostředkuje špičkově ostrý obraz, fotorealistické barvy (10bitová barevná hloubka, 100% pokrytí barevného prostoru DCI-P3) a úžasný kontrast s certifikací HDR500. Brilantní displej pak doplňuje čtveřice reproduktorů Bowers & Wilkins pro výborný zvukový zážitek i bez sluchátek.

Zařízení nechybí certifikace Intel EVO, disponuje režimem adaptivního přenosného výkonu díky procesorům Intel Core 12. generace a jeho možnosti ještě rozšiřuje Lenovo A.I. Core 2.0 – vedle balancování výkonu, chlazení a výdrže na baterii taky zvyšuje zabezpečení včetně hardwarového šifrování dat.

Yoga Slim 9i (14”, 7) začíná na ceně 44 999 Kč a očekává se, že bude k dispozici koncem července 2022.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro X (Intel a AMD): tvořte na cestách

Dvojice sesterských zařízení Lenovo Yoga Slim 7i Pro X (Intel) a Lenovo Yoga Slim 7 Pro X (AMD), obě v 14″ provedení, nabízí ve svém tenkém, kovovém těle dostatek výkonu na tvorbu obsahu na cestách. Notebookům nechybí až 32 GB LPDDR5 RAM, grafický čip nVIDIA GeForce RTX 3050 s ovladači a certifikací nVIDIA Studio, ale také technologie Lenovo X Power, která v závislosti na prováděných činnostech dokáže spolu s chlazením a správou napájení zvyšovat výkon komponent, když je to třeba, aniž by zařízení trpělo přehříváním. Přesto notebook váží pouhých 1,6 kg, takže jej lze vzít kamkoliv je třeba.

Řada Yoga Slim 7 Pro X může být vybavena až 14,5″ 3K PureSight displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz. Displej je z výroby kalibrovaný, 100% pokrývá gamut sRGB, nechybí mu ani certifikace TÜV pro snížené vyzařování modrého světla, čímž redukuje namáhání očí.

Yoga Slim 7i Pro X (14”, 7) s procesorem Intel Core začíná na ceně 29 999 Kč a dostupný by měl být od konce června 2022. Yoga Slim 7 Pro X (14”, 7) s procesory AMD Ryzen 6000 Series bude dostupný za cenu od 33 999 Kč a dostupný bude koncem srpna 2022.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro: dvě velikosti dle požadavků

Aktualizace se dočkala také Yoga Slim 7 Pro, kterou jsme na blogu již několikrát testovali. Jedná se o výkonné, stylové zařízení v kovovém, hliníkovém těle s dostupnou cenovkou.

Tradičně je v 14″ provedení jak s procesory Intel (Yoga Slim 7i Pro), tak AMD (Yoga Slim 7 Pro). K dispozici jsou dvě barevná provedení (obě šedá) – světlejší provedení se nazývá „oblačná šeď“, tmavší pak „bouřková šeď“. Notebooky jsou postaveny buď na Intel platformě, nebo AMD Ryzen 6000. Nejvyšší dostupný grafický čip je pak nVIDIA GeForce RTX 2050, což je pořád spíše v nižší úrovni výkonnostního spektra, ale úplné ořezávátko to taky není. Mile však překvapí volitelný OLED PureSight panel s Dolby Vision a 100% pokrytím sRGB prostoru.

V prodeji budou ale také větší modely v 16″ provedení (opět s Intelem, nebo AMD). Ty budou pouze v tmavší barevné variaci a nabídnou vyšší grafický výkon. Displej je 2,5K IPS s až 165Hz obnovovací frekvencí, kterou oceníte při hraní her (méně náročných) nebo obecně při práci s grafikou či videem. U AMD verze najdeme dokonce grafický čip nVIDIA GeForce RTX 3050 Ti s certifikací a ovladači nVIDIA Studio, Intel varianta pak nabízí novou integrovanou grafiku Intel Arc A370M.

Yoga Slim 7 Pro (14”, 7) s procesorem AMD Ryzen 6000 Series bude dostupný za cenu od 24 999 Kč a očekává se, že bude k dispozici do konce září 2022. 12 Cena a dostupnost pro větší model Yoga Slim 7 Pro (16”, 7) s procesorem AMD Ryzen 6000 Series zatím nebyla pro český trh stanovena.

Yoga Slim 7i Pro (14”, 7) s procesorem Intel Core začíná na ceně 22 989 Kč a očekává se, že bude k dispozici do konce července 2022. Cena a dostupnost pro větší model Yoga Slim 7i Pro (16”, 7) s procesorem Intel Core nebyla pro český trh zatím stanovena.

Lenovo Yoga 7: ohebná zábava

Posledním představeným modelem z řady Lenovo Yoga je Yoga 7 ve 14″ provedení, která se vrací k začátkům značky Yoga a nabízí legendární panty, které se otáčí o 360°. Zařízení je tak konvertibilní, vícerežimové, a v závislosti na situaci se dokáže proměnit díky až 2,8K OLED 16:10 dotykovému displeji s perem i v tablet, nechybí podpora HDR Dolby Vision, certifikace pro snižování námahy očí nebo reproduktory s rozšířením Dolby Atmos. Potěší nové zaoblenější provedení a rychlé nabíjení Rapid Charge Express.

Yoga 7 (14”, 7) bude dostupný za cenu od 28 989 Kč a dostupný bude koncem července 2022.

Lenovo Yoga AIO 7: počítač, monitor a dokovací stanice v jednom

Lenovo Yoga AIO 7 je 27″ All-in-One počítač v rodině Yoga. Kromě toho, že díky svému špičkovému IPS displeji s 4K rozlišením, tenoučkým rámečkem a 95% pokrytím grafického prostoru DCI-P3 a moderním komponentám (procesory AMD Ryzen 6000, dedikovaný grafický čip AMD Radeon RX 6600M) slouží jako moderní, výkonný a všestranný počítač pro celou rodinu, jedním USB-C kabelem jej proměníte v dokovací stanici s USB hubem a špičkovým monitorem, případně se k němu připojíte vzdáleně mobilem či tabletem a promítáte obraz.

Obrazovka je skvěle polohovatelná a nabízí i režim na výšku, který je neskutečně snadný díky mechanizmu na rubu monitoru. Pod displejem nechybí dvojice 5W reproduktorů JBL, které skvěle hrají.

S tímto AIO si již několik dní tajně hrajeme, první pohled bude brzy, recenze jakbysmet, ale první dojmy jsou skutečně velmi, velmi pozitivní – zařízení zaujme už na první dotyk, pohled a poslech.

Yoga AIO 7 (27”, 7) bude dostupný za cenu od 36 999 Kč a dostupný bude koncem září 2022.

Zabezpečení Lenovo Smart Lock

Lenovo představilo také službu zabezpečení zařízení Lenovo Smart Lock ve spolupráci se společností Absolut (se kterou spolupracovalo již dříve na některých řešeních). Ve zkratce se jedná o vzdálené, cloudové zabezpečení, díky kterému můžete lokalizovat, ale také vzdáleně zamknout či smazat zcizené či ztracené zařízení. K dispozici má být celosvětově dostupné zhruba v září 2022.

Jistě jste si všimli, že zde nepíšeme o zařízení Lenovo Yoga Slim 7i Carbon, tenoučké Yoze s nízkoprofilovou klávesnicí. Je to proto, že tento notebook nebude k dostání na našem trhu, je exkluzivní pro USA.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky