Lenovo Yoga 9i 14: první pohled na fešáka

20. 4. 2022 | 0

Při vracení nejvyšší řady Lenovo Legionu jsem rovnou přebíral nejvyšší řadu zařízení Lenovo Yoga. Tentokráte se jedná o topovou konfiguraci s 12. generací procesoru od Intelu. Řada Yoga je vcelku rozsáhlá a pokrývá širokou škálu velikostí a možností. Můžete si tak vybrat notebook klasického typu, který je tenký a lehký, nebo výkonné zařízení 2v1, které vás nebude limitovat, bude přitom dobře přenositelné a – jak je u řady Yoga standardem – bude perfektně zpracované a designem to nebude klasická černá nuda jako všude okolo.

Co je tedy u nejvyšší řady tak zajímavého? No, v první řadě design, ten kombinuje lesklé zaoblené hrany s matnými povrchy. Dále pak neotřelý design kloubu, který obsahuje výškové reproduktory od známé anglické značky Bowers & Wilkins. Možnost pracovat s aktivním perem pak posune vaši kreativitu výše (tedy pokud na rozdíl ode mne máte výtvarný cit). Nakonec pak v neposlední řadě uvedu i výkon, protože ten tady opravdu je. Zařízení má certifikaci Intel EVO.

Vybalení a první dojmy

Po vybalení na vás z šedé krabice vykoukne hezky barevná krabice, která obsahuje našeho krasavce, aktivní dotykové pero plus praktický obal. První dojem budí Yoga 9i opravdu luxusní, cítíte tu pevnost a chlad kovových komponent. Zařízení není velké, ale váhově byste čekali méně. Můj kus není přímo stříbrný, barva má nádech růžové. Tato Yoga je, jak jsem již psal, zařízením 2v1, takže jej můžete polohovat, jak se vám zlíbí, osobně preferuju klasiku, nebo tablet mód, ale kdo chce stan, může ho mít. Zespodu najdeme široký pruh nasávání chladícího systému a ve spodní části pod displejem pak jeho výdech. Na stranách je pak umístěné jedno USB klasické velikosti a tři plnohodnotné USB-C konektory. Ty pak doplňuje kombinovaný 3,5mm jack pro headset a vypínací tlačítko.

Klávesnice je po celé šířce palmrestu a nezvykle obsahuje na pravé části 4 tlačítka, která si pak popíšeme v klasické recenzi. Pod nimi pak ještě najdete napevno danou plochu pro snímání otisku prstu. Touchpad je zde opravdu veliký a zabírá polovinu šířky od klávesnice uprostřed.

První zapnutí

Zařízení má nastaveno automatické zapnutí po otevření víka, takže po prvním otevření vás ihned šokuje kontrast 14″ displeje, který je typu OLED, poměrem stran 16:10, nezvyklým rozlišením 2 880 × 1 800 bodů a samozřejmě s dotykem (či ovládáním aktivním perem). Je to fakt pěkná podívaná. V poslední době se objevuje již více zařízení, která podobné panely nabízí, ale stále to není standard a je jich menšina.

Prvních pár zmáčknutí bíle podsvícené klávesnice mi říká, že na ní bude psaní příjemné a pohodlné, to ale poznám až po delší zkušenosti. Trackpady se sice generačně zvětšují, ale u toho zas nějakou extra výhodu nevidím. Sice jsem jej výkonově ještě nezatížil, ale připadá mi, jako by se chlazení ani nezapnulo.

Jsem opravdu zvědavý, jak u mne Yoga 9i 2022 nakonec dopadne, ale už nyní má hodně dobře našlápnuto. Vše se dozvíte v klasické recenzi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky